انبه چه فوایدی برای سلامتی دارد؟

انبه چه فوایدی برای سلامتی دارد؟

به گزارش اسنک، میوه «انبه»، طعمی تابستانی و شیرین دارد و برای آنکه بدانیم چه کسانی بیشترین بهره سلامتی را از خوردن این میوه می برند، ابتدا باید مشخص نماییم که در این میوه پُرفیبر و آبدار چه ترکیباتی نهفته است.


به گزارش اسنک به نقل از ایندیپندنت، «کارلی سدلاچک»، متخصص تغذیه در کلینیک «کلیولند» فواید برجسته این میوه شیرین برای سلامت بدن را با عنایت به ویتامین ها و نحوه هضم و جذب آن در بدن توضیح می دهد.
انبه سرشار از ویتامین و مواد معدنی و فیبر است. این میوه مقدار زیادی مواد مغذی و در عین حال کالری کمی دارد. یک فنجان انبه خردشده ۹۹ کالری و ۲.۶ گرم فیبر دارد.
همینطور با خوردن این مقدار انبه، این میزان از مصرف سفارش شده روزانه ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای بدن تأمین می شود:
- ۶۷ درصد ویتامین سی (C)
- ۲۰ درصد مس
- ۱۰ درصد ویتامین آ (A)
- ۱۰ درصد ویتامین ای (E)
انبه همینطور منبع خوبی از فولات (ویتامین ب ۹)، منیزیم، پتاسیم، ویتامین ب۶ و ویتامین ک (K) است.
فواید انبه برای سلامت بدن
انبه به تنهایی هیچکدام از مشکلات سلامت را برطرف نمی کند اما بطور قطع ارزش غذایی فوق العاده ای دارد. وقتی این میوه را بعنوان بخشی از رژیم غذایی سالم می خورید، فواید زیر را برای شما به ارمغان خواهد آورد:
۱. سلامت روده تان را بهبود می بخشید
انبه منبع خوبی از هر دو نوع فیبر محلول و نامحلول است. فیبر، کربوهیدراتی در غذاهای گیاهی است که نمی توانید آنرا هضم کنید. فیبر نامحلول در دستگاه گوارش تجزیه نمی شود و به حجم مدفوع می افزاید و در نتیجه اجابت مزاج راحتتر می شود.
دکتر سدلاچک می گوید: رژیم غذایی با فیبر زیاد راهی موثر برای مبارزه با یبوست و نفخ است. فیبر همینطور باکتری های مفید در روده را تغذیه و به حفظ تعادل میکروبیوم روده کمک می نماید.
۲. وزن مناسب را حفظ می کنید
فیبر فقط برای روده مفید نیست بلکه برای حفظ اندازه دور کمر و پیشگیری از بزرگ شدن شکم هم می تواند مفید باشد. یک مطالعه نشان داد که انبه امکان دارد به کنترل گرسنگی کمک نماید که این خود می تواند به شما کمک نماید به برنامه تغذیه سالم خود پایبند بمانید.
دکتر سدلاچک می گوید: در مقایسه با غذاهای کم فیبر، هضم انبه بیشتر طول می کشد. بنابراین، بعد از خوردن غذاهای فراوری شده یا غذاهایی که امکان دارد از نظر تغذیه ای متراکم نباشند مانند چیپس، با خوردن انبه کمتر متوجه ضعف و گرسنگی می شوید. با مصرف انبه، بدون احتیاج به مصرف کالری زیاد برای مدتی طولانی تر احساس سیری بیشتری می کنید و در این فرآیند مواد مغذی بیشتری هم دریافت می کنید.
۳. تقویت سلامت مو و پوست
ویتامین های آ، ث، و ای (A، C، E) آنتی اکسیدان هایی هستند که وجودشان برای سلامت مو و پوست ضروری می باشد. این ویتامین ها به مقابله با صدمه هایی کمک می کنند که هر روز از محیط به پوست شما وارد می شود. مصرف مستقیم این ویتامین ها روی پوست می تواند مفید باشد بنابراین است که خیلی از محصولات مراقبت از پوست حاوی این موادند اما شما به این مواد مغذی در رژیم غذایی تان هم نیاز دارید. انبه می تواند بخشی از این ویتامین های لازم را تأمین کند.
سدلاچک می گوید: همه ما برای سلامت پوست خود به ویتامین های آ و ث و ای نیاز داریم اما بهتر است آنها را از غذاهای کامل دریافت نماییم نه مکمل های غذایی. مصرف زیاد این ویتامین ها به صورت مکمل های غذایی می تواند مضر و با داروهایی که مصرف می نماییم تداخل داشته باشد. همینطور مدت بیشتری طول می کشد که این مکمل ها در بدن تجزیه شوند. ویتامین ها به صورت مکمل به سادگی جذب نمی شوند. خوردن انبه دز خوبی از این مواد مغذی را بدون خطرهای موجود در مکمل ها به بدن شما می رساند.
۴. کمک به کاهش کلسترول
فیبر محلول موجود در انبه می تواند به کاهش کلسترول کلی و کلسترول ال دی ال (LDL) کمک نماید (این همان کلسترول بد است که سبب ایجاد پلاک در رگ های خونی می شود که جریان خون و اکسیژن را مسدود می کند).
سدلاچک می گوید: میزان فیبر محلول در انبه به اندازه آن چه در غلات کامل یا میوه های پوست دار یافت می شود نیست، با این حال، مفید می باشد.
۵. کمک به تنظیم فشار خون
به بدن خیلی از مردم پتاسیم کافی نمی رسد. پتاسیم ماده ای معدنی است که به مقابله با اثر سدیم (موجود در نمک خوراکی) در بدن کمک می نماید. سدیم بیش از اندازه و پتاسیم ناکافی امکان دارد به فشار خون بالا یا «هایپرتنشن» منجر شود.
سدلاچک می گوید: فشار خون بالا هیچ علامتی ندارد، بنابراین، بدون معاینه نمی توانید متوجه شوید که فشارتان بالا است. بنابراین است که همیشه باید معاینه سالانه شوید. پتاسیم به مبارزه با فشار خون بالا کمک می نماید که عامل خطرناک اصلی در مبتلا شدن به بیماری های قلبی و سکته است. خوردن انبه و سایر غذاهای سرشار از پتاسیم در روز به تقویت سلامت قلب و عروق شما کمک می نماید.
افرادی که بیماری مزمن کلیوی (CKD) دارند یا داروهای خاصی مصرف می کنند، امکان دارد احتیاج به محدود کردن مصرف پتاسیم داشته باشند. در مورد میزان پتاسیمی که در روز باید مصرف کنید با پزشک خود مشورت کنید.
۶. کمک به جلوگیری از مبتلا شدن به بعضی از انواع سرطان
انبه سرشار از آنتی اکسیدان ها است که موادی طبیعی اند که از سلول های شما در مقابل صدمه محافظت می کنند. انبه حاوی نوع خاصی از آنتی اکسیدان به نام «مانگیفرین» است که در مقابل صدمه هایی که منجر به سرطان می شود از سلول ها محافظت می کند.
مشخص شده است که مانگیفرین احیانا خطر مبتلا شدن به سرطان های مغز، پستان، دهانه رحم، روده و پوست را می کاهد.
دکتر سدلاچک می گوید: هیچ غذایی نمی تواند به صورت کامل از شما در مقابل سرطان محافظت کند اما انبه بطور قطع حاوی مواد مغذی ضدسرطان است. خوردن انبه و دیگر محصولات به جای غذاهای فراوری شده، راهی موثر برای کاهش خطر کلی مبتلا شدن به سرطان است.
حساسیت به انبه
همیشه پیش از خوردن انبه آنرا کاملا بشویید و پوست بگیرید. باآنکه پوست انبه خوراکی است اما بهتر است از خوردن آن خودداری کنید، چونکه حاوی «اوروشیول» است، روغنی طبیعی که مسئول خارش های ناشی از پیچک سمی و بلوط است.
سدلاچک اخطار می دهد: برخی از افراد بر اثر تماس با پوست انبه گرفتار واکنش آلرژیک می شوند اما برخی دیگر هیچ واکنشی نشان نمی دهند. اگر هنگام پوست کندن انبه گرفتار خارش دست می شوید، برای شستن و پوست کندن آن دستکش به دست کنید.




منبع:

1402/05/05
17:20:21
5.0 / 5
454
تگهای خبر: بدن , برنامه , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir