در گزارش اسنك عنوان شد؛

تغذیه سالم در ایام آلودگی هوا

تغذیه سالم در ایام آلودگی هوا

اسنك: یك متخصص تغذیه با اشاره به اهمیت تامین سه ویتامین A، E و C برای سالم تر بودن بدن به خصوص در ایام آلوده هوا، به ارائه نكاتی دراین زمینه پرداخت.


مجید حاجی فرجی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباب سفارش های تغذیه در ایام آلوده هوا در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: هوای آلوده شامل ترکیبات اکسیدکننده و سمی هستند که متأسفانه به بدن وارد شده و سیستم بدن انسان واکنش های التهابی را در پاسخ به این ترکیبات از خود بروز می دهد به بیان دیگر سیستم بدن این ترکیبات را بعنوان رادیکال های آزاد می شناسد و به مقابله با آن می پردازد. این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه آنتی اکسیدان ها سطح رادیکال های آزاد اکسید کننده را کم می کنند تا انسان بدن سالم تری داشته باشد اظهار نمود: سه ویتامین A یا همان بتاکاروتن ها که در سبزیجاتی با برگ زرد و قرمز به وفور یافت می شود؛ E در مغز دانه ها و دانه های روغنی و C در ترکیباتی مانند نارنگی، پرتقال و سبزیجات که به مقدار بسیار زیادی یافت می شود منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان های مهم هستند. وی بیان کرد: در کنار این سه گروه عنصر سلنیوم و روی که در گوشت ها و غلات سبوس دار وجود دارند نیز همچون آنتی اکسیدان های مهم برای مقابله با آلودگی هوا هستند در کنار اینها لبنیات به خصوص لبنیات کم چرب به صورت یک تا دو واحد در روز می تواند با سردرد، تهوع و سرگیجه ناشی از آلودگی هوا روبرو شود. فرجی عنوان کرد: میوه هایی مانند پرتقال، لیمو، گریپ فروت و به خصوص سیب، سبزیجاتی مانند کلم، گوجه فرنگی به خصوص سیر و پیاز در کاهش خطر رادیکال های آزاد و مقابله با ذرات معلق هوا کمک شایانی می کنند. وی با تاکید بر مصرف بروکلی در وعده های غذایی اظهار داشت: متأسفانه یکی از سبزیجاتی که در بین ایرانیان کمتر مصرف می شود کلم بروکلی است که اگر مرتب مصرف شود علاوه بر خواص بسیار زیادی که دارد می تواند برای مقابله با ذرات معلق هوا کمک کننده باشد در کنار این کدو حلوایی و هویج، بذر کتان، چای سبز و انار نیز خاصیت ضدالتهابی داشته و اثربخشی بسیار بالایی نیز دارند. این متخصص تغذیه با اشاره به عدم مصرف غذاهای پرچرب در ایام آلوده هوا اظهار نمود: تامین اسیدهای چرب در ایام آلوده هوا بوسیله مصرف شربت های خانگی کم شیرین همین طور مصرف بذر کتان برای بیماران قلبی و عروقی در سوپ و سالاد و پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب، فست فودها، چربی اشباع مانند روغن های حیوانی، غذاهای فرآوری شده، نوشیدنی های گاز دار همچون نکات بسیار مهمی است که در ایام آلوده هوا باید نسبت به رعایت آن بیش از پیش توجه گردد.


منبع:

1399/09/01
12:42:27
5.0 / 5
1408
تگهای خبر: بدن , بیمار , پزشك , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir