ارتباط غذاهای فوق فرآوری شده با خطر سرطان روده بزرگ
اسنک: یک مطالعه جدید می گوید بزرگسالان جوانی که مقدار زیادی غذاهای فوق فرآوری شده می خورند، بیشتر احتمال دارد به پولیپ هایی مبتلا شوند که می توانند به سرطان روده بزرگ تبدیل شوند.
به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، پژوهشگران گزارش دادند که زنان زیر ۵۰ سال که رژیم غذایی آنها حاوی بیشترین مقدار غذاهای فوق فرآوری شده بود، ۴۵ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به پولیپ های پیش سرطانی در روده بزرگ خود بودند.
دکتر «اندرو چان»، محقق ارشد و رئیس واحد اپیدمیولوژی بالینی و انتقالی در مؤسسه سرطان ماساچوست در بوستون، اظهار داشت: «یافته های ما از اهمیت کاهش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده به عنوان راهکاری برای کاهش بار فزاینده سرطان روده بزرگ در ابتدای کار حمایت می کند.»
وی در یک بیانیه خبری اضافه کرد: «به نظر می رسد افزایش ریسک نسبتاً خطی باشد، به این مفهوم که هرچه غذاهای فوق فرآوری شده بیشتری بخورید، احتمال بیشتری وجود دارد که منجر به پولیپ روده بزرگ شود.»
این یافته ها ممکنست تا حدی افزایش سریع موارد سرطان روده بزرگ در میان بزرگسالان جوان را توضیح دهد.
طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا در سال ۲۰۲۳، تشخیص سرطان روده بزرگ در مرحله پیشرفته در میان افراد زیر ۵۵ سال از ۱۱ درصد در سال ۱۹۹۵ به ۲۰ درصد در سال ۲۰۱۹ دو برابر شده است.
غذاهای فوق فرآوری شده به طور عمده از مواد استخراج شده از غذاهای کامل، مانند چربی های اشباع شده، نشاسته و قندهای افزوده، تهیه می شوند. آنها همینطور حاوی دامنه وسیعی از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر، جذاب تر و ماندگارتر کنند.
نمونه هایی از این موارد شامل محصولات پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده مصرف یا آماده گرم کردن و غذاهای آماده سرد است.
برای این مطالعه جدید، پژوهشگران داده های ۲۴ سال مطالعه طولانی مدت سلامت پرستاران زن متولد بین سالهای ۱۹۴۷ تا ۱۹۶۴ را تحلیل و بررسی کردند. تحلیل و بررسی آنها شامل بیشتر از ۲۹۰۰۰ پرستار بود که پیش از ۵۰ سالگی حداقل دو آندوسکوپی تحتانی برای غربالگری علایم اولیه سرطان روده بزرگ انجام داده بودند.
محققان دریافتند که تقریبا ۲۸۰۰ نفر از این زنان گرفتار پولیپ های پیش سرطانی شده بودند که در طول غربالگری سرطان روده بزرگ آنها پیدا شد.
شرکت کنندگان همینطور هر چهار سال یکبار نظرسنجی های رژیم غذایی را تکمیل می کردند که از راه آن پژوهشگران میانگین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده آنها را تخمین می زدند.
محققان گفتند که پرستاران بطور متوسط ۵.۷ وعده غذای فوق فرآوری شده در روز مصرف می کردند که معادل ۳۵٪ از کل کالری روزانه آنها بود.
زنانی که بیشترین غذاهای فوق فرآوری شده- بطور متوسط ۱۰ وعده در روز- را می خوردند، در مقایسه با بانوانی که بطور متوسط سه وعده در روز می خوردند، ۴۵٪ بیشتر در معرض خطر ابتلاء به پولیپ های پیش سرطانی در روده بزرگ خود بودند.
چان اظهار داشت: «یکی از نقاط قوت مطالعه ما این بود که اطلاعات دقیقی در مورد سایر عوامل خطر سرطان روده بزرگ در شرکت کنندگان، مانند شاخص توده بدنی، دیابت نوع ۲ و مصرف کم فیبر، داشتیم. حتی بعد از درنظر گرفتن همه این عوامل خطر دیگر، ارتباط با غذاهای فوق فرآوری شده بازهم پابرجا بود.»
اگرچه این مطالعه روی زنان انجام شده است، اما احتمالا در مورد مردان هم صدق می کند.
محققان حالا درحال کار بر روی روش هایی برای طبقه بندی بهتر غذاهای فوق فرآوری شده هستند، برای اینکه بعضی از آنها ممکنست مضرتر از سایرین باشند.
آنها همینطور در تلاشند تا سایر عوامل خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ زودرس را شناسایی کنند.
چان تصریح کرد که غذاهای فوق فرآوری شده از طریق های زیادی ممکنست خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ را بالا برند.
او اظهار داشت: «هر چیزی که می خوریم، چه خوب و چه بد، با روده بزرگ ما در ارتباط می باشد.»
چان اظهار داشت: «غذاهای ناسالم و غذاهای فوق فرآوری شده می توانند میکروبیوم را مختل کنند و همینطور می توانند منجر به التهاب شوند. علاوه بر این، آنها می توانند منجر به مقاومت به انسولین و اختلال در تنظیم متابولیسم شوند، بطوریکه بدن و روده بزرگ با هم هماهنگ نباشند.» به طور خلاصه بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا در سال ۲۰۲۳، تشخیص سرطان روده بزرگ در مرحله پیشرفته در بین افراد زیر ۵۵ سال از ۱۱ درصد در سال ۱۹۹۵ به ۲۰ درصد در سال ۲۰۱۹ دو برابر شده است. آنها همین طور حاوی دامنه وسیعی از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر، جذاب تر و ماندگارتر کنند. نمونه هایی از این موارد شامل محصولات پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده مصرف یا آماده گرم کردن و غذاهای آماده سرد است.
این مطلب اسنک را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب