مطالعات نشان می دهد؛

پروبیوتیک به درمان بیماری خشکی چشم کمک می کند

پروبیوتیک به درمان بیماری خشکی چشم کمک می کند

به گزارش اسنک، مطالعه روی موش ها نشان داده است که یک سویه باکتریایی پروبیوتیک امکان دارد به درمان خشکی چشم کمک نماید.



به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، بر اساس گزارش محققان، حدود ۱۲ درصد از جمعیت جهان مبتلا به خشکی چشم هستند، وضعیتی که در آن چشم ها به اندازه کافی اشک نمی ریزند تا به خوبی روانکاری شوند و سبب ناراحتی می شود. هم اکنون هیچ درمانی برای بیماری خشکی چشم وجود ندارد.
محققان کالج پزشکی بایلور در هیوستون تکزاس، یک سویه باکتریایی پروبیوتیک را شناسایی کرده اند که به بهبود خشکی چشم کمک می نماید.
اگرچه هم اکنون هیچ درمانی برای بیماری خشکی چشم وجود ندارد، اما تعدادی درمان جهت کمک به درمان علایم این بیماری وجود دارد.
این درمان ها شامل قطره های چشمی بدون نسخه، داروهای تجویزی یا روش هایی مانند افزودن پلاک های سوراخ دار در مجاری اشکی چشم است.
علائم بیماری خشکی چشم عبارتند از:
• احساس سوزش، یا خارش در چشم ها
• احساس وجود چیزی در داخل چشم
• مخاط داخل یا اطراف چشم
• حساسیت به نور
• چشم های قرمز یا تحریک شده
• مشکل در استفاده از لنزهای تماسی
• تاری دید
• آبریزش بیش از اندازه چشم ها
در صورت عدم تشخیص و درمان، خشکی چشم می تواند سبب عفونت چشم و صدمه احتمالی به قرنیه شود. اگر صدمه قرنیه شدید شود، حتی می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود.
علاوه بر درمان های پزشکی برای خشکی چشم، تحقیقات قبلی نشان داده است که تغییرات رژیم غذایی امکان دارد به مبارزه با این بیماری کمک نماید.
مطالعه ای در سال ۲۰۱۹ نشان داد که مکمل های امگا ۳ به صورت قابل توجهی علایم و نشانه های خشکی چشم را در افراد مبتلا به بیماری خشکی چشم بهبود می بخشد.
مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۹ گزارش داد که مصرف کوتاه مدت ویتامین A به بهبود کیفیت اشک در افراد مبتلا به بیماری خشکی چشم کمک می نماید.
دکتر «لورا شفر»، نویسنده اصلی این مطالعه، اظهار داشت: «ما تصمیم گرفتیم برای درمان خشکی چشم بر روی یک سویه باکتریایی پروبیوتیک در روده تمرکز نماییم چونکه مطالعه قبلی ما ارتباط عملکردی بین باکتری های روده و علایم بیماری خشکی چشم را نشان داد.»
او توضیح داد: «ما چندین آزمایش را با استفاده از باکتری های روده جدا شده از بیماران مبتلا به سندرم شوگرن که دارای خشکی شدید چشم هستند، از بیماران سالم بدون بیماری چشمی انجام دادیم. زمانیکه موش های مبتلا به خشکی چشم با باکتری های روده بیمار شوگرن کلونیزه شدند، نسبت به موش هایی که با باکتری های روده بیماران سالم کلونی ایجاد کردند، خشکی چشم بدتری بوجود آمد.»
دکتر شفر اضافه کرد: «این نشان داده است که باکتری های روده افراد سالم از سطح چشم در شرایط خشک محافظت می کنند و ازاین رو یکی از طریق های درمانی احتمالی برای خشکی چشم، باکتری های پروبیوتیکی است که اثرات محافظتی مشابهی دارند.»
علاوه بر این، محققان پی بردند موش هایی که از باکتری های پروبیوتیک تغذیه می کردند، مقدار سلول های جام بیشتری در بافت چشم خود داشتند. سلول های جام سلول هایی هستند که یک جز ضروری اشک به نام موسین را تولید می کنند.
همچنین یافته ها نشان داده است که باکتری های دارای اثرات ضد التهابی در روده هم می توانند شرایط التهابی چشم را کاهش دهند. مشخص شده است که یک رژیم غذایی سالم که دارای چربی های مضر کم و فیبر زیاد است، باکتری های خوب را که به صورت طبیعی در روده زندگی می کنند تغذیه می کند و اثرات ضد التهابی این باکتری ها در روده می تواند به سایر بافت های بدن همچون چشم هم گسترش یابد.


1402/04/07
19:46:13
5.0 / 5
512
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir