نگاهداری:

اختصاص بهینه منابع و هماهنگی میان دستگاهی راهکاره حوزه داروست

اختصاص بهینه منابع و هماهنگی میان دستگاهی راهکاره حوزه داروست

اسنک: جلسه بررسی چالش ها و راهکارهای ساماندهی حوزه دارو با حضور بابک نگاهداری رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، نمایندگان دستگاه های اجرائی، سازمان های بیمه گر و فعالان بخش خصوصی صنعت دارو به میزبانی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اجرا شد.


به گزارش اسنک به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری در این نشست با اشاره به الزامات سیاست گذاری جدید در دنیای امروز اظهار داشت: در بحث سیاست گذاری نمی توان فقط با اختصاص بودجه و منابع انسانی، انتظار حل مشکلات را داشت و عملا سیاستگذاری ها از حالت آسان، به حالت پیچیده تبدیل گشته و لازم است میان ذی نفعان یک حوزه برای حل مسئله تعامل لازم صورت گیرد.
ایشان سپس به دو مشکل عمده حوزه دارو اشاره نمود و اظهار داشت: یک مشکل اساسی در عرصه دارو، بحث اختصاص بهینه منابع مالی برای تامین و تولید داروست و مشکل دیگر نوعی شکست هماهنگی میان دستگاه های این حوزه است که بنظر می رسد میان وزارت خانه های بهداشت، اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه در این خصوص می بایست هماهنگی کافی وجود داشته باشد.
رییس مرکز پژوهش های مجلس همین طور فعالیت بخش خصوصی در عرصه دارو و توجه به مشکلات آنها را یک امر ضروری دانست و بر اتخاذ سیاست های حمایتی از فعالان بخش خصوصی اصرار کرد.
نگاهداری اضافه کرد: در کنار این مسائل و مشکلات، همزمان دیدن حوزه های تامین، توزیع و مصرف هم لازم است و نباید این فرآیندها را جدا از هم در نظر گرفت.
تامین ارز؛ اصلی ترین چالش سازمان غذا و دارو
سید حیدر محمدی رییس سازمان غذا و دارو در ادامه جلسه با اشاره به عملکرد دولت در عرصه دارو اظهار داشت: یکی از اقدامات مثبت دولت در سال قبل اصلاح سیاست های ارزی بود و امسال توانستیم ارز ترجیحی را برای تجهیزات پزشکی و شیرخشک حفظ نماییم.
وی درباب طرح دارویار اظهار داشت: در اجرای طرح دارویار یک رشد قیمتی در عرصه دارو به وجود آمد و شرکت های تولید کننده و وارد کننده هزینه هایشان چندبرابر شد، اما الحمدلله با اقدامات صورت گرفته، سعی کردیم این افزایش هزینه از جیب مردم پرداخت نشود.
محمدی اظهار داشت: سال قبل شبکه بانکی و بانک مرکزی اعتبار ارزی لازم برای حوزه دارو را تامین نکرد و همین مورد سبب شد نقدینگی کافی به شرکت های تامین کننده دارو نرسد و در بخش تولید دارو مشکلاتی برای تولیدکنندگان به وجود آمد.
وی ادامه داد: یکی از اشکالات اصلی ما در عرصه دارو، تامین نقدینگی شرکت های تولیدکننده دارو است. در سال ۱۴۰۱ بودجه طرح دارویار ذیل بخش هدفمندی قرار گرفت و اما تمام اعتبار آن تامین نشد. امسال نیز متاسفانه این عدد ذیل حوزه هدفمندی قرار گرفته و در صورت عدم اصلاح این رویه، کمبود دارو قطعی است.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان میانگین ارز دریافتی حوزه دارو، اضافه کرد: لازم است این عدد با افزایش نرخ تورم سالانه افزایش یابد و میزان افزایش آن، متناسب با نرخ تورم باشد.
محمدی اظهار داشت: امروز کار ما به تبادلات ارزی و مکاتبه برای پیدا کردن ارز لازم برای دارو تبدیل گشته، در صورتیکه وظیفه ذاتی سازمان غذا و دارو چنین اقداماتی نیست.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود، به تعدادی از راهکارهای مناسب برای ساماندهی وضعیت دارو اشاره نمود و اظهار داشت: یکی از اقدامات لازم این است که باید ردیف دارو در بودجه اصلاح گردد و بجای بخش هدفمندی، ذیل بخش بودجه عمومی قرار گیرد و مبلغ اعتبار آن حداقل به ۱۰۵ هزار میلیارد تومان برسد.
وی تسویه بدهی های دولت به مراکز درمانی و سازمان های بیمه گر را یکی دیگر از راهکارهای لازم برای ساماندهی حوزه مالی دارو دانست.
محمدی با اشاره به عملکرد سیستم های نظارتی بر عملکرد سازمان غذا و دارو اضافه کرد: سیستم های نظارتی جرات عمل را از مدیران حوزه دارو گرفته اند و بنظر می رسد نوعی بدبینی به مدیران و فعالان این حوزه وجود دارد که لازم است اصلاح گردد.
وی همین طور تامین ارز دارو بوسیله شرکت نیکو را یکی دیگر از مشکلات این حوزه دانست و اصلاح این رویه را یکی از عوامل موثر در روند اختصاص ارز مورد نیاز دارو دانست.
سیاست گذاری بدون نقش آفرینی بازیگران اصلی بی معناست
همین طور محمد رییس زاده رییس کل سازمان نظام پزشکی نیز در این نشست گفت: عمده ی تصمیمات ما مبتنی بر عرضه است و حجم تدابیر ما در عرصه تقاضا کمتر از حوزه عرضه است، در صورتیکه باید به مسائلی مانند حجم مصرف دارو توسط مردم، نیاز مردم و تقاضای دارو نیز توجه کرد.
وی با اشاره به پروسه تصمیم گیری در کشور افزود: قسمتی از تصمیمات لحظه ای ما زیر فشارهای اجتماعی صورت می گیرد و به مرحله اجرا توجهی نمی گردد، اما باید توجه داشت سندی که در مقام عمل قابل اجرا نباشد، حتی اگر سند کامل و دقیقی باشد، هیچ فایده ای ندارد.
رییس زاده با طرح موضوع تعارض منافع افزود: بحث تعارض منافع در کشور ما بد معنا شده است، تصمیم گیران ما در عرصه های مختلف باید افراد متخصصی باشند، اما حتما لازم است در عرصه ی فعالیت شان ذینفع نباشند که گرفتار پدیده تعارض منافع نشویم.
رییس کل سازمان نظام پزشکی اظهار داشت: لازم است بازیگران اصلی هر حوزه دیده شوند و به آنها بها داده شود، باید بدانیم که بدون نقش آفرینی بازیگران اصلی، تصمیم گیری و سیاستگذاری بی معناست.
ایران به قدرت اول منطقه در صنعت دارو تبدیل گشته است
مرتضی خیرآبادی عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی در این نشست با بررسی صنعت دارو در کشورهای منطقه اظهار داشت: در منطقه خاورمیانه کشور ما کامل ترین سیستم تولید، توزیع و پخش دارو را دارد و وضعیت کشورهای منطقه با کشور ما قابل قیاس نیست و پس از ۲۰ سال، صنعت داروی ما به قدرت اول منطقه تبدیل گشته است، اما برخی درحال کوشش برای زمین زدن این صنعت هستند.
وی افزود: ترکیه درحال کوشش برای انتقال کارخانه های داروسازی ما به کشور خودش است و تا به امروز چند کارخانه ی داروسازی ما را بصورت کامل به کشور خود منتقل کرده است.
خیرآبادی صنعت داروسازی در کشور را یک صنعت مهاجرپذیر توصیف کرد و افزود: با دارو و سرمایه گذاری بر روی آن می توانیم در تمام کشورهای منطقه حضور فعال داشته باشیم.
عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با انتقاد از قوانین مالیاتی موجود در عرصه دارو اظهار داشت: سال قبل ۴ بار مالیات بر ارزش افزوده دارو تغییر کرده و در عرض ۴ ماه دو لایحه راجع به مالیات دارو به مجلس رفته که چنین موردی غیرکارشناسی است.
خیرآبادی اضافه کرد: ۲۲ نهاد و سازمان در امر دارو دخیل هستند و هر کدام از این سازمان ها بدنبال اجرای حرف و برنامه ی خود هستند و در چنین شرایطی لازم است بخشنامه ای نوشته شود و سازمان غذا و دارو حرف اول را در عرصه دارو بزند و سایر نهادها با سازمان غذا و دارو هماهنگ باشند.
قیمت گذاری در دارو برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی ندارد
مهدی پیرصالحی نایب رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی نیز در این نشست سه معضل اساسی در عرصه دارو را تامین ارز، نقدینگی و قیمت گذاری دانست و اضافه کرد: در عرصه نقدینگی، بانکها از اجرای مصوبات موجود سر باز می زنند و حاضر به اجرای آنها نیستند. در بحث قیمت گذاری نیز از طرف دولت فشار زیادی بر تولیدکنندگان وارد می شود و قیمت گذاری ها برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی ندارد.
وی اظهار داشت: متاسفانه در کشور ما مسئله دارو یک مسئله ی حیاتی به حساب نمی آید و در این زمینه آینده نگری خاصی نداریم و برای ۱۰ سال آینده برنامه ای نداریم و نهایتاً تمام تلاش مان را بکنیم، فقط می توانیم داروی امروز را تامین نماییم.
پیرصالحی اضافه کرد: تا آن زمان که بخش خصوصی مورد توجه قرار نگیرد و به آن بها داده نشود، مشکلات حوزه دارو همچنان حل نشده باقی خواهند ماند.
نقدینگی؛ اصلی ترین چالش زنجیره تامین دارو
جمشید سلام زاده معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با اشاره به مشکلات و چالش های زنجیره تامین اظهار داشت: در وضع موجود، بیمه ها پول داروخانه ها را نمی دهند، داروخانه ها پول توزیع کنندگان دارو را نمی دهند و توزیع کنندگان نیز پول تامین کننده ها را نمی دهند و در مجموع تعاملات نامناسبی میان ارکان این زنجیره تامین به وجود می آید.
وی راهکار اصلی این مشکلات را تزریق نقدینگی لازم به سیستم دانست و اظهار داشت: در خود وزرات بهداشت نیز معاونت درمان، معاونت بهداشت و سایر بخش ها در عرصه دارو نقش دارند و فقط سازمان غذا و دارو نقش آفرین نیست.
سلام زاده اضافه کرد: پزشکان و تجویز کنندگان نیز باید در یک چارچوب خاص دارو تجویز کنند؛ در صورتیکه در عرصه تجویز و مصرف دارو نظارت کافی وجود ندارد و سیستم دارو در کشور ما شبیه یک قیف وارونه است، در هیچ جای دنیا سرم و آمپول در داروخانه های سطح شهر توزیع نمی شود و فقط در مراکز درمانی امکان تجویز این اقلام وجود دارد.
ادغام بیمه ها مشکلات سازمان های بیمه گر را کاهش می دهد
بهمن صبور نماینده انجمن داروسازان با حضور در این نشست بیان داشت: در طرح دارویار متاسفانه منابع مالی پایدار برای اجرای طرح تدارک دیده نشده و فقط بعد از گذشت چندماه، مشکلات حوزه دارو باردیگر به وجود آمدند.
وی اظهار داشت: به خاطر مصوبه هیئت مقررات زدایی وزارت اقتصاد درباب تأسیس داروخانه، در عرض یک سال ۳۰۰۰ داروخانه به تعداد داروخانه های کشور اضافه گردید و شرکت های توزیع کننده نیز رشد بی سابقه ای داشتند و صنعت دارو را تحت تاثیر قرار داده اند.
صبور با انتقاد از مصوبه شورای عالی بیمه اظهار داشت: امسال شورای عالی بیمه بودجه دارو را صفر اعلام نموده و بودجه آنرا ذیل حوزه درمان قرار داده است و در چنین شرایطی معاونت درمان وزارت بهداشت هم باید در این زمینه بیاید و پاسخگو باشد.
نماینده انجمن داروسازان افزود: تا آن زمان که بیمه ها با هم ادغام نشوند و یک بیمه پایه وجود نداشته باشد، مشکلات سازمان های بیمه گر حل نخواهند شد و همین روند فعلی ادامه خواهد یافت.
سیستم نظارتی سازمان غذا و دارو باید تقویت شود
منصور نکویی نیا مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری دارویی تامین با ارائه آماری از فعالیت این شرکت اظهار داشت: این نهاد ۱۰ شرکت تولید کننده دارو دارد که ۳۰ درصد تولید داروی کشور را برعهده دارند و در عرصه توزیع شرکت های این نهاد ۳۰ درصد توزیع داروی کشور را انجام می دهند.
وی اظهار داشت: مشکلات حوزه دارو یک شبه به وجود نیامده است و در طول زمان به این نقطه رسیده ایم و در این مدت همیشه بحث اختصاص ارز یکی از اشکالات همیشگی صنعت دارو بوده است، بطوریکه هم اکنون از ۱۳۵ میلیون ارز تخصیصی، تنها ۱۵ میلیون دلار آن اختصاص یافته است و لازم است بانک مرکزی مستقیما مسئولیت اختصاص ارز تامین مواد اولیه را برعهده بگیرد.
وی با اشاره به نقش نظارتی سازمان غذا و دارو اضافه کرد: این سازمان باید در دو حوزه ی تولید و توزیع، نظارت کلان خودرا تقویت کند و مانع از بروز ‌پریشانی های موجود در این فرآیندها شود.
نکویی نیا اضافه کرد: با وجود تمام مشکلات موجود، همچنان برمبنای سیاست های سازمان غذا و دارو تولید خودرا ادامه داده ایم و سال قبل حتی یک روز هم در پروسه تولید داروی ما وقفه ایجاد نشد.
حوزه دارو با مشکلات فرهنگی دست وپنجه نرم می کند
رضا مسائلی نماینده سازمان نظام پزشکی در این نشست بیان داشت: مشکلی که کشور ما امروز در عرصه دارو با آن مواجه می باشد، یک مشکل فرهنگی است، بطوریکه هرکدام از سازمان ها و دستگاهها بدنبال اعمال نظر و کسب منفعت خود هستند، همین طور در خیلی از مسائل، میان دستگاهها هم پوشانی مسئولیت ها دیده می شود، حتی در خود وزارت بهداشت هم میان بخش های مختلف وزارت خانه هماهنگی کافی وجود ندارد.
مسائلی با اشاره به موضوع شفافیت در عرصه دارو افزود: در عرصه دارو با عدم شفافیت در فرآیندها مواجه هستیم و اطلاعات و داده ها در دسترس عموم قرار نمی گیرند و منتشر نمی شوند، در صورتیکه قیمت گذاری شرکتها و چگونگی افزایش قیمت محصولات شرکتها باید بطور کامل شفاف سازی شود.
نماینده سازمان نظام پزشکی همین طور افزود: متاسفانه هیچ کدام از بندهای ابلاغی مقام معظم رهبری در عرصه سیاست گذاری سلامت اجرائی نشده است و باید در تصمیم گیری ها به این مهم توجه گردد.
متعهد به ‍ پرداخت بودجه طرح دارویار هستیم
رضا عوض پور رییس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه نیز اظهار داشت: دارو یک پدیده چندوجهی است و لازم است در همه ی ابعاد مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد: بر خلاف نظر سایر دوستان، در بودجه، جای دارو به درستی ذیل قانون هدفمندی قرار گرفته است.
عوض پور افزود: در سالهای قبل ارزی که به دارو اختصاص داده می شد، صرف خرید خوراک دام و تجهیزات صنعتی می شد و لازم بود که چنین انحرافاتی از بودجه رصد و بررسی شوند.
نماینده سازمان برنامه و بودجه اظهار امیدواری کرد با وجود ۳۰۰ هزار میلیارد ناترازی بودجه، امسال متعهد و مصمم به پرداخت ۶۹ هزار میلیارد تومان بودجه ی تخصیصی به طرح دارویار هستیم.

تلاش برای ترخیص دارو و اقلام پزشکی با حداقل اسناد
فرود عسگری معاون امور گمرکی گمرک ایران با بررسی مشکلات گمرکی حوزه دارو بیان داشت: مشکل تامین ارز یکی چالش های اصلی حوزه داروست که در بحث گمرک و ترخیص داروها نیز اثرگذار می باشد.
معاون امور گمرکی گمرک ایران اظهار داشت: هم اکنون لیست اعلامی وزارت صمت با بیش از ۳۰۰۰ عنوان کالای اساسی همچون دارو، در اولویت ترخیص هستند و برمبنای مصوبه شورای عالی امنیت ملی، ۹۰ درصد آنها ترخیص می شود و تلاش ما این است که خیلی از این کالاها با حداقل اسناد ترخیص شوند.
تخصیص ارز از شرکت نیکو چالش مهم فعالان حوزه دارو
حسام شریفی نیا عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش در این نشست با اشاره به مشکلات ارزی موجود در عرصه دارویی کشور گفت: یکی از موضوعات اثرگذار در عرصه دارو و سلامت، ارز تخصیصی شرکت نیکو است و امروز فضا طوری شده که فعالان حوزه دارو برای دریافت ارز، مجبور هستند بخش زیادی از زمان و تلاش خودرا صرف صحبت و مکاتبه با شرکت نیکو کنند و متاسفانه پروسه اختصاص این منابع ارزی نیز زمان بر است و گاه تا چندین ماه به طول می انجامد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش با اشاره به با اعلان اینکه هیچ حوزه ای در کشور به اندازه دارو شفاف نیست، اضافه کرد: متأسفانه در خیلی از مسائل، عدم اعتماد به سازمان غذا و دارو و دست اندرکاران دارو سبب می شود نهادهایی مانند شورای رقابت و... در این زمینه اعمال نظر و دخالت کنند.
سیاست های حوزه دارو نیازمند تغییر و تحول است
شهرام غفاری مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی با طرح مشکلات موجود در نظام بیمه ای کشور گفت: الگوی تصمیم گیری در کشور ما طوری است که در ابتدای امر، مشکلات احتمالی پیش رو دیده نمی شود و لازم است مداخلات متناسب با مسئله صورت بگیرد.
وی با اشاره به این که دارو را نباید به تنهایی معنا کرد، بلکه باید در دل سیستم سلامت معنا شود، تصریح کرد: سیاست های حوزه ی دارویی نیازمند بازنگری و تحول هستند و متأسفانه ما آدرس های غلط می دهیم و تصمیمات ما نیز برمبنای همان آدرس های غلط گرفته می شود.
غفاری افزود: امروز بیش از ۶۰ درصد جمعیت تهران، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، اما متاسفانه منابع طرح دارویار متناسب با این درصد پوشش توزیع نشده و لازم است اختصاص این منابع، به نسبت جمعیت و ارائه خدمات باشد.
نگاه ما به دارو باید یک نگاه اقتصادی باشد
سید ابراهیم هاشمی رییس هیئت مدیره انجمن پخش دارو و مکمل ایران نیز در این نشست با اعلان اینکه دارو در کشور ما، صنعت برتر است، اضافه کرد: این صنعت برتر با مشکلات فراوانی روبه روست، بطوریکه سال قبل میزان افزایش حقوق و دستمزد ۴۸ درصد بود، اما برای افزایش قیمت دارو رقم ۱۹ درصد افزایش به تصویب رسید. امسال نیز در کنار ۲۸ درصد افزایش حقوق، افزایش قیمت دارو صفر درصد در نظر گرفته شده است و کاملا واضح است که چنین درصدهایی با یکدیگر متناسب نیستند.
وی داشتن نگاه اقتصادی به دارو را امری ضروری دانست و افزود: افزایش قیمت دارو با افزایش قیمت ماشین آلات، افزایش حقوق پرسنل و افزایش هزینه های جاری شرکت های پخش متناسب نیست.
هاشمی با اشاره به سیاست های ارزی در سالهای قبل اظهار داشت: در ساختار بانکی ما، به اشتباه چندین سال ارز دارو، ذیل ارز دولتی در نظر گرفته شد و با اجرای سیاست های ارزی جدید، شرکت های تولید کننده به یک باره با افزایش چندبرابری هزینه ها مواجه گشتند و از تامین این اختلاف قیمتی به وجود آمده ناتوان شدند.
سیاستمداران گوش شنوای کارشناسان باشند
مریم رهبری کارشناس حوزه سلامت در این نشست با اشاره به نقش کارشناسان در سیاستگذاری مسئولان، بیان کرد: در عرصه دارو همانند سایر حوزه های سیاستی، سیاستگذاری ها می بایست بر طبق نگاه کارشناسی باشد و سیاستمداران پذیرای نظرات کارشناسان و متخصصان این حوزه باشند تا در نهایت سیاستگذاری مبتنی بر شواهد و واقعیات کارشناسی محقق شود.
لزوم هماهنگی سایر نهادها با سازمان غذا و دارو
محمود بیگلر معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تبیین نقش سازمان غذا و دارو در تصمیم گیری ها اظهار داشت: اگر تولیت تامین دارو با سازمان غذا و دارو است، لازم است به آن بها داده شود، اما متأسفانه هر سازمانی و نهادی که می خواهد، به آسانی در کار سازمان غذا و دارو دخالت می کند، در صورتیکه باید تمام سازمان های دیگر با سازمان غذا و دارو هماهنگ باشند.
بیگلر مصرف منطقی دارو را یکی از موضوعات موثر در زنجیره تامین دارو دانست و تصریح کرد: در بحث آنتی بیوتیک ها، تجویز و مصرف بی رویه، بازار را به هم ریخته است و لازم است بر این حوزه نیز نظارت کافی صورت بگیرد.
عدم تامین نقدینگی علت اصلی تاخیر در برداخت تعهدات بیمه ای است
سعید معنوی معاون دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت با طرح مسائل موجود در سازمان های بیمه گر، اظهار داشت: ۸۵ درصد منابع سازمان بیمه سلامت از جانب دولت تامین می شود و اگر در پرداخت بدهی ها تاخیری وجود دارد، به علت عدم تامین نقدینگی لازم است.
وی اظهار داشت: با اجرای طرح دارویار، سهم ۲۳ درصدی دارو در هزینه های ما به ۴۳ درصد بالا رفته است که نشان از ایجاد یک دفعه مالی بیشتر برای سازمان های بیمه گر است، همین طور مستندات طرح دارویار کلی و مختصر است و لازم است بصورت دقیق، وظیفه نهادهای مختلف مانند شورای عالی بیمه مشخص شود و نهادها بتوانند حدود وظایف و اختیارات خودرا در نظر بگیرند.
مشکلات تامین دارو جان بیماران تالاسمی را تهدید می کند
یونس عرب مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران در ادامه جلسه با اشاره به مشکلات و چالش های بیماران تالاسمی در عرصه تامین دارو اظهار داشت: اجرای طرح دارویار موجب شد که دارو کمتر به دست بیماران برسد و در مقابل هزینه های پرداختی از طرف بیماران نیز افزایش یابد.
عرب اضافه کرد: در یک سال گذشته، همیشه برنامه ریزی تامین دارو از مصرف موجود عقب تر بوده است و مشکلات تامین بیماران تالاسمی همچنان وجود دارد.
قانون بودجه درباب درآمدهای دارویی دانشگاه ها باید اصلاح شود
مهران ولایی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در این نشست با اشاره به قانون بودجه سال قبل اظهار داشت: طبق قانون بودجه ۱۴۰۱، سه درصد درآمدی که دانشگاه ها از حوزه دارو کسب می کنند باید به حساب خزانه واریز شود، این در شرایطی است که باید این ۳ درصد از سود حاصل از فروش دارو کسر شود، نه از کل درآمد دارو و لازم است که این قانون به نحو مطلوب اصلاح گردد.
لزوم اجرای نظام نوین خرید خدمت
مهرداد الهامی نماینده سازمان بیمه سلامت در این نشست بیان کرد: دارو مانند هر کالای دیگر، برای گردش روان و بدون مشکل در سطح جامعه، به ۲ راه حل افزایش تولید و مدیریت مصرف نیاز دارد و در عرصه مدیریت مصرف، راهنماهای بالینی مختلفی وجود دارد، اما نمی توانیم پزشکان را مکلف نماییم که این راهنماها را اجرائی کنند، همین طور باید دقت کنیم که اجرای این راهنماهای بالینی الزاما منجر به کاهش هزینه های بیمه گر نمی شود.
الهامی با طرح مفهوم نظام های نوین خرید خدمت اضافه کرد: مطابق نظام های نوین خرید خدمت، تجویز کننده دارو در ریسک مصرف داروها شریک می شود و انتظار می رود با اجرای این نظام، تجویز و مصرف دارو مدیریت شود.
رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در آخر با اشاره به ورود رییس مجلس شورای اسلامی به موضوع دارو اشاره کرد: برگزاری این جلسه به دستور آقای قالیباف انجام شده و مرکز پژوهش های مجلس می تواند در لایه های میان بخشی نهادها، در حل چنین مشکلاتی اثرگذار باشد.
همین طور در این نشست قرار شد یک بسته سیاستی توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تهیه و تدوین شود که تمام بخش های تولید، توزیع و مصرف دارو، مسائلی مانند نحوه هماهنگی دستگاه های دولتی مختلف، تامین مالی، مشکلات گمرگی شرکت های تولید کننده دارو و... را در کارگروهی منتخب از اعضای این جلسه مورد بحث و بررسی قرار دهد.




منبع:

1402/03/09
10:25:49
5.0 / 5
417
تگهای خبر: امنیت , بدن , برنامه , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir