چطور میتوان از مبتلاشدن به بیماریهای منتقله از آب و غذا پیشگیری کرد؟

چطور میتوان از مبتلاشدن به بیماریهای منتقله از آب و غذا پیشگیری کرد؟

بیماریهای منتقله از غذا بیماری هایی هستند که از خوردن غذا و یا نوشیدنی های آلوده ناشی می شوند. افزایش مسافرت ها، افزایش مصرف غذا در بیرون از منزل، استفاده از غذاهای آماده طبخ منجر به افزایش شیوع این بیماریها می شود که البته با رعایت نکاتی می توان از بروز چنین بیماری هایی به ویژه در سفرهای نوروزی جلوگیری کرد.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، راه انتقال بیماریهای منتقله از آب و غذا در تمام موارد گوارشی و اغلب بصورت مدفوعی _ دهانی است. علایم و نشانه های بالینی در بیشتر بیماریهای منتقله از غذا شامل اسهال، تهوع، استفراغ و دردهای شکمی است. این نشانه ها بطور متوسط در مدت ۴۸_ ۲۴ ساعت پس از عفونت ظاهر شده و برای یک تا دو روز ادامه می یابد.
بنابر اعلام دفتر مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، در کشور ما برمبنای اطلاعات به دست آمده از اجرای نظام مراقبت بیماریهای منتقله از آب و غذا، در چند سال اخیر سالانه بیش از ۴۰۰۰ مورد طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا گزارش شده است. بررسی این طغیان ها نشان میدهد که سالانه حدودا ۲۲۰۰۰ نفر گرفتار علایم بالینی شده، ۳۰۰۰ نفر بستری و حدود ۴۰ مورد مرگ اتفاق افتاده است. در بیش از ۵۰ درصد موارد طغیان های گزارش شده به دنبال مصرف غذا بوده است. این طغیان ها در مناطق شهری و روستایی با نسبت تقریباً مساوی اتفاق افتاده و همین طور مبتلایان از همه گروههای سنی بوده اند.
برای پیش گیری از مبتلاشدن به بیماریهای منتقله از آب و غذا موارد زیر سفارش می شود:
_ شستن دست ها: پیش از تهیه غذا و یا هنگام سرو و مصرف غذا و قبل از خوراندن غذا به کودکان باید دست ها به دقت با آب وصابون شسته شوند. همین طور بعد از هر بار اجابت مزاج لازم است دست ها به دقت با آب و صابون شسته شوند.
_ استفاده از توالت های بهداشتی
_ استفاده از آب سالم و بهداشتی
_ سالم سازی صحیح سبزیجات برمبنای 4 مرحله همچون پاکسازی گل و لای، انگل زدایی، گندزدائی و شستشو با آب سالم
_ عدم استفاده از آب های ناسالم جهت آشامیدن، شستشوی ظروف، میوه و سبزی و استحمام.
_ استفاده از یخ های بهداشتی در زمان سفر و عدم استفاده از یخ های فله ای که ممکنست از آب ناسالم تهیه شده باشد.
_ مصرف غذاهای پخته شده در اسرع وقت، نگهداری غذای پخته شده در ظرف در بسته در یخچال
_ دور نگه داشتن ظروف و مواد غذایی از دسترس حشرات، برای اینکار لازم است موادغذایی در ظروف دربسته نگهداری شوند.
_ شستن تخته برش مواد غذایی (تخته سبزی و گوشت) با آب سالم
_ قرار ندادن بطری آب معدنی و نوشابه و... در حوضچه ها. باید به خاطر داشت که قرار دادن انواع نوشیدنی ها و میوه ها در حوضچه ها و برکه ها و.... جهت خنک کردن یا شستشو، سبب آلودگی بیشتر آنها و حتی ایجاد مسمومیت می شود. بیشتر افراد هنگامی که برای تفریح به خارج از شهر می روند یا در هنگام سفر، در صورت پیدا نکردن آب سالم و بهداشتی و یا بمنظور خنک کردن میوه هایی از قبیل هندوانه، خربزه و بطری های نوشیدنی و... آنها را در آب های طبیعی که در نزدیکی خود می یابند قرار می دهند. درصورت آلودگی این آب ها به ویروس یا انگل و... این آلودگی به میوه و بطری انتقال یافته و با مصرف آنها فرد بیمار می شود.



1401/01/09
12:13:20
5.0 / 5
934
تگهای خبر: بیمار , بیماری , سالم , سبزیجات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir