پیشنهاد متخصصان سلامت جهت استفاده از محصولات با رنگ طبیعی

پیشنهاد متخصصان سلامت جهت استفاده از محصولات با رنگ طبیعی

اسنک: در این مقاله به بحث و بررسی در مورد این که چه تفاوت هایی بین رنگ های طبیعی و غیرطبیعی وجود دارد خواهیم پرداخت.



به گزارش تجاری خبرگزاری مهر، حتما روی بسته بندی محصولات خوراکی و در تبلیغات دیده یا شنیده اید که رنگ های طبیعی و مصنوعی ممکنست در مواد و محصولات خوراکی استفاده شوند. اما در این مقاله به بحث و بررسی در مورد این که چه تفاوت هایی بین رنگ های طبیعی و غیرطبیعی وجود دارد خواهیم پرداخت.
رنگدانه های طبیعی
رنگ طبیعی شامل رنگدانه هایی می شود که از منابع گیاهی بدست می آیند. پس می توان آنها را جزء سالم ترین افزودنی های غذایی دانست، چونکه در تولید این رنگ ها از مواد شیمیایی و غیرطبیعی استفاده نمی گردد و هیچ ماده مضری که بدن را تحت تاثیر قرار دهد، در آن وجود ندارد. علاوه بر این رنگ های طبیعی دارای خواص و مزایای ویژه ای مانند خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و بواسطه مصرف گیاهان خوراکی مفید، بطور غیرمستقیم نیز اثرات مثبتی در بدن خواهند داشت. این مواد در کنار خاصیت رنگ دهی، دارای نقش حیاتی در جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی، عصبی، سرطان و دیابت نیز هستند.
پیشگامی تولید کنندگان داخلی در تولید محصولات سلامت محور همگام با استانداردهای جهانی FDA
در ایران برخی محصولات خوراکی از "رنگ های طبیعی" استفاده می نمایند. این رنگ ها عمدتاً از میوه ها و گیاهانی چون انگور، بلوبری، کرنبری، کلم قرمز، زردچوبه و حتی برگ تعدادی از درختان بدست می آیند.
برای تولید محصولات سلامت محور و جایگزین کردن رنگ های طبیعی بجای رنگ های مصنوعی، چالش های زیادی برای تولیدکنندگان محصولات خوراکی وجود دارد. یکی از اصلی‏ ترین چالش ‏های پیشرو در این حوزه، افزایش بهای تمام شده محصول برای تولیدکننده به واسطهی استفاده از رنگ‏ های طبیعی است، این در شرایطی است که رنگ های مصنوعی با قیمت های پایین تر و ارزان تر در بازار موجود هستند و برخی تولیدکنندگان برای پایین نگاه داشتن هزینه های تمام شده ی محصول، به استفاده از رنگ های غیرطبیعی روی می‏ آورند.
از طرفی جذابیت بصری رنگ‏های طبیعی به نسبت رنگ های مصنوعی محدودتر می‏باشد، رنگ‏های غیر طبیعی در محصولات بیشتر خودشان را نشان می‏دهند و با چشم غیرمصلح، خوش رنگ تر و زیباتر جلوه می کنند. اما تمام این ها چالش هاییست که برند دکتربن بعنوان یک تولیدکننده ی داخلی با هدف تولید محصولات سلامت محور، به حل آن پرداخته و توانسته محصولاتی تولید نماید که برای ارتقای سطح سلامت کودکان و نوجوانان امروز نقش به سزایی ایفا می‏ نماید.
توجه به ویژگی‏های سلامت محور در تنقلاتی مانند پاستیل که مورد علاقه ی کودکان و نوجوانان است و بیشتر توسط این گروه از افراد جامعه مصرف می شود، بسیار اهمیت دارد بدین جهت در محصولات پاستیل «دکتر بن» علاوه بر استفاده از رنگ‏های طبیعی، سعی شده است از ژلاتین و مواد اولیه مرغوب تری نیز استفاده گردد.
عوارض رنگ های غیرطبیعی
رنگ های غیرطبیعی که از مواد شیمیایی سنتزی تهیه می‏ شوند، مشکلات و عوارض مختلفی به خصوص برای کودکان در پی دارد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می نماییم. اثرات اولیه‏ ی تعدادی از این مواد خفیف است و اختلالات و عوارض ناشی از آنها با مصرف مستمر و طولانی مدت و به تدریج بروز نموده و سلامت افراد خصوصاً گروههای لطمه پذیر جامعه (کودکان و نوجوانان) را با خطرات جدی روبه رو می سازند. رنگ های مصنوعی که در نوشیدنی های گازدار، آب نبات ها، غلات صبحانه، ژله ها و خیلی از محصولات دیگر به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرند، جزو این دسته از افزودنی ها هستند که بیشتر بمنظور جذب مشتری، پوشش دادن رنگ واقعی محصول و تشدید رنگ در ماده غذایی استفاده می شوند.
تحقیقات اخیر توسط پژوهشگران و دانشمندان انگلیسی نشان میدهد استفاده از این رنگ های غیرطبیعی در کودکان ۳ تا ۹ سال موجب شدت گرفتن نا آرامی و بی قراری می شود. پژوهشگران دانشگاه ساوت همپتون بیان کرده اند که هفت افزودنی رنگ دهنده سنتزی از قبیل تارترازین، زرد کوینولین، زرد سانست یلو، کارموزین، پونسائو وقرمز آلورا موجب لطمه رشدی و کاهش قدرت تمرکز شده و ضریب هوشی کودکان را تا پنج نمره کم می کند. همین طور این مواد رنگی مصنوعی موجب ایجاد مشکلات رفتاری در کودکان مثل تغییر خلق و خو، بیش فعالی و واکنش های آلرژیک می شوند. در مقابل پیگمان ها (رنگدانه ها)ی طبیعی اثرات سوء ذکر شده را نداشته و در تحقیقات مختلف تأثیرات مثبت آنها بر سلامت عمومی به دفعات مورد تأیید قرار گرفته است.
نتیجه گیری
تنقلات و خوراکی های میان وعده، بخشی جدا نشدنی از دنیای شاد کودکان محسوب می شوند. پس ضروری ست بجای کوشش برای حذف آنها، به دنبال یافتن الگوی مصرف صحیح این اقلام برای کودکان و نوجوانان باشیم. برای مثال مصرف تنقلاتی که شکر کمتری دارند، رنگ مصنوعی ندارند و با مواد معدنی و انواع ویتامین ها غنی شده اند، علاوه بر این که برای کودک و بزرگسال نگران کننده نیستند، حتی به رشد و سلامت کودکان نیز کمک می نمایند.
این قبیل تنقلات با مفهوم سنتی تنقلات که فقط کاربرد سرگرمی داشته اند، فاصله دارند و در نوع خود حتی می توانند یه وعده کوچک برای رفع موثر گرسنگی، هوس شیرینی و تامین مواد موردنیاز بدن در نظر گرفته شوند. یکی از این تنقلات محبوب، پاستیل است که ضروری ست در هنگام خرید به طبیعی بودن رنگ و غنی شدن آن با مواد مفید دقت نمود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.


منبع:

1400/10/06
10:29:05
5.0 / 5
1020
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir