مدیركل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اعلام كرد؛

چالش ته لنجی ها و كولبرها در بازار غذا

چالش ته لنجی ها و كولبرها در بازار غذا

اسنک: مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: همه مواد غذایی و مواد اولیه، نگهدارنده ها و رنگ ها که در فرمولاسیون مواد غذایی به کار می رود، باید در سامانه تیتک ثبت گردد.


به گزارش اسنک به نقل از مهر، محمدحسین عزیزی در زمینه به حداقل رساندن فرایند کاری فرآورده ای غذایی و آشامیدنی، اضافه کرد: شرکتهای تولید کننده و واردکننده لازم است یکسری مدارک در مورد آنالیز محصول، گواهی سلامت بهداشتی و کشور تولید کننده را در سامانه تیتک بارگذاری کنند. اگر محصولی جدید باشد که تا به حال، ارزیابی نشده باشد، یک مرحله ثبت منبع هم اضافه خواهد شد و اگر شرکت شناخته شده با استانداردهای بین المللی بالا باشد، امکان دارد مشمول ارزیابی نشود و منبع، مستقیماً ثبت گردد. اگر مدارک شرکت مورد نظر برای واردات محصول ضعیف باشد، ارزیابی ضروریست و بازرسان به صورت حضوری و یا غیر حضوری و برخط (آنلاین) محصول را ارزیابی می کنند، این فرایند حدود دو یا سه روز و حتی در بعضی موارد یک روزه صورت گیرد. وی ضمن اشاره به این که جهت پشتیبانی از تولیدات داخل، به محصولاتی که در داخل تولید می شوند، اجازه واردات داده نمی گردد، اظهار داشت: صرفا برای محصولات نهایی که تولید داخل ندارند، مجوز واردات صادر می شود. مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در مورد کدهای آی آر سی(IRC) صادره اظهار داشت: برای واردات مواد اولیه ۵۸ هزار و ۱۳۶ پروانه و برای صادرات مواد اولیه ۴۹ هزار و ۱۱۳ و برای محصول نهایی ۸ هزار و ۴۲۳ پروانه تابحال صادر گردیده است.

وی اضافه کرد: تابحال برای ۵ میلیارد و ۱۱۶ میلیون و ۶۵۸ هزار و ۱۴۵ فرآورده مواد اولیه و ۵۸۶ میلیون و نود و ۱۶۰۷ محصول نهایی ترخیص شده اند و کل شناسه گذاری انجام شده چهارصد و پنجاه میلیون و صد و بیست و هشت هزار و پانصد و پنجاه و نه عدد است که به علت تنوع زیاد مواد غذایی، تعداد اقلام به پنج یا شش میلیارد رسیده است.

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: تعداد و تنوع فرآورده های غذایی، ما را بر آن داشت که در ابتدا محصولات غذایی با ارزبری بالاتر و گران تر وارداتی که امکان تقلب در آنها بیشتر است، در اولویت برچسب گذاری قرار گیرند، بعنوان مثال روغن زیتون همچون مواد غذایی است که احتمال تقلب در آن زیاد است. مواد غذایی با قیمت پایین تر در اولویت بعدی برای کدگذاری، برچسب شناسایی و ردیابی هستند.

وی با اشاره به اینکه زیرساخت های سامانه تیتک به صورت کامل در حوزه مواد غذایی و آشامیدنی آماده نیست، اظهار داشت: بیشتر از ۶۸ گروه کاری در دانشگاه های علوم پزشکی تشکیل شده و همه شرکتهای بزرگ تولیدی و هم انجمن های بزرگ را بسیج کرده ایم تا ثبت محصول را آغاز کنند، ولیکن به علت این که سامانه مجوز ترخیص همچنان قابل بهره برداری نیست، در این عرصه با مشکل مواجه هستیم. چونکه فرایند پیگیری آن معلوم نیست که این کالا همچنان در شرکت پخش هست یا این که مجوز ورود به بازار را دریافت کرده است.

عزیزی در مورد اهمیت بررسی اصالت کالاهای سلامت محور اظهار داشت: در مورد کالاهای وارداتی حتما کد آی آر سی(IRC) را مشاهده و با ارسال پیامک یا از راه اپلیکیشن و یا حتی سیستم تلفنی می توانند اصالتاً کالا را بررسی نمایند که آیا این کالا از مسیر قانونی و یا به صورت قاچاق وارد کشور شده است و خوشبختانه در حوزه واردات، این سامانه تکمیل شده و هیچ کالای وارداتی نیست که کد آی آر سی(IRC) نداشته باشد. وی، یکی از چالش های فرآورده های غذایی و آشامیدنی را مناطق آزاد، بازارچه های مرزی و ته لنجی ها و کولبرها دانست و اضافه کرد: کالاهایی که از این طرق وارد کشور می شوند به علت قوانین خاص آن مناطق، امکان ثبت در سامانه تیتک را ندارند و به تبع آن ردیابی و بررسی اصالت آنها مورد سوال است.


منبع:

1400/02/27
18:46:01
5.0 / 5
1279
تگهای خبر: آنلاین , استاندارد , پزشك , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir