فرمانده عملیات مدیریت بیماری كرونا در تهران اعلام كرد

احتمال بالای انتقال كرونا بوسیله مواد غذایی فله ای و سنتی

احتمال بالای انتقال كرونا بوسیله مواد غذایی فله ای و سنتی

به گزارش اسنک فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با هشدار نسبت به احتمال بیشتر انتقال کرونا بوسیله مواد غذایی فله ای و سنتی نسبت به مواد غذایی صنعتی اشاره کرد: در مواد غذایی که به صورت سنتی تهیه می شوند، خصوصاً شیر و لبنیات شانس انتقال کرونا بطور فزاینده ای افزایش می یابد.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی در نشست خبری تازه های تغذیه و کرونا، اشاره کرد: تامین تغذیه سالم و مکفی باید بعنوان یک راهبرد مهم در ستاد ملی مبارزه با کرونا مورد توجه دولت قرار بگیرد.
وی افزود: در افرادی که از تغذیه سالم و کافی برخوردار نیستند شانس مبتلاشدن به کرونا و مرگ ومیر بیشتر است؛ همین طور اقامت بیمارستانی این افراد و حضور در آی سی یو در این افراد نسبت به سایرین بیشتر است.
دکتر زالی با تاکید بر اهمیت تغذیه کافی و سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل کرونا، اظهار داشت: افرادی که گرفتار اختلالات تغذیه و یا چاقی هستند نسبت به دیگر افراد استعداد بیشتری برای مبتلاشدن به کرونا دارند. خیلی از افراد چاق، با وجود چاقی از کمبود عناصر کمیاب تغذیه ای رنج می برند، علاوه بر این چاقی شانس مبتلاشدن و مرگ و میر کرونا را بیشتر می کند.
دکتر زالی با اشاره به دانش در حال تغییر بشر در مورد کرونا، تصریح کرد: طبق بیانیه های سازمان جهانی بهداشت شواهد قطعی به جهت اینکه غذا بعنوان عامل اصلی انتقال کرونا در نظر گرفته شود، وجود ندارد اما نتایج تازه ترین تحقیقاتی که در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور انجام شده نشان میدهد نمی توان با قاطعیت اظهار داشت که غذا عامل انتقال کرونا نیست.
وی نسبت به برگزاری نشستی مشترک بین دانشگاه و صنایع غذایی برای خطر زدایی از مواد غذایی اعلام آمادگی کرد و اظهار داشت: شاید لازم باشد پروتکلهای بهداشتی تازه ای در حوزه صنایع غذایی در دوران کرونا تدوین شود.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با تاکید بر ضرورت اعمال برخی تغییرات در طبخ مواد غذایی در دوران شیوع کرونا، افزود: همچون این موارد می توان به گرم کردن مجدد شیر پاستوریزه پیش از مصرف و استفاده از ماکروویو برای گرم کردن نان و غذا پیش از مصرف اشاره نمود.
دکتر زالی در ادامه بر لزوم حرکت صنعت کشور به سمت مکانیزاسیون پروسه تولید مواد غذایی اصرار کرد و اضافه کرد: در پروسه تولید مواد غذایی که حضور نیروی انسانی کمتر است بمراتب آلودگی کمتر مشاهده می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلان اینکه نتایج تحقیقات جدیدی که درباره انتقال کرونا بوسیله مواد غذایی در انستیتو تحقیقات تغذیه ای کشور انجام شده، در نظرات مراجع علمی جهانی تردید آفرینی کرده است، اظهار داشت: نتایج این تحقیقات ممکنست کانسپت جهانی در این عرصه را گرفتار تغییر کند.
وی با اشاره به اهمیت تغذیه سالم و داشتن یک سبد غذایی کافی در تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماریها، اشاره کرد: اما از جانب دیگر باید از این نگاه افراطی و خطرناک پرهیز شود که فکر نماییم مواد غذایی می تواند فرد را در مقابل بیمار نشدن تضمین کند.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اعلان اینکه ویتامین C، D، سلنیوم و همین طور روی در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارد، اظهار داشت: تحقیقات نشان داده که در کشور، اپیدمی آنفلوآنزا در زمستان با کمبود ویتامین Dافراد ارتباط مستقیمی دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به بقای ویروس کرونا در دمای منفی ۲۰ درجه سانتی گراد به مدت دو سال، اشاره کرد: پروسه انجماد برای از بین بردن کرونا تاثیری ندارد.
وی همین طور با اعلان اینکه ثابت شده اسید معده انسان تا حد زیادی سبب کاهش قدرت بیماری زایی کرونا می شود، اظهار داشت: ممکنست در افراد مسن یا همین طور افرادی که از داروهای ضد اسید معده استفاده می نمایند، اسید معده کاهش یافته و فرد در معرض مبتلاشدن به کرونا قرار گیرد.
دکتر زالی با اعلان اینکه چه غذا خاستگاه آلودگی کرونا باشد و چه نباشد، آلودگی مواد غذایی در پروسه طبخ، بسته بندی و حمل و نقل محتمل است، اظهار داشت: رعایت شیوه نامه های بهداشتی درباره کسانی که با مواد غذایی سر و کار دارند باید سختگیرانه تر باشد.
وی نانوایی ها و قنادی ها را یکی از محل های مهمی دانست که باید به رعایت پروتکل های بهداشتی در آنها توجه ویژه ای شود.
دکتر زالی با اعلان اینکه چربی موجود در مواد غذایی سبب مصونیت ویروس می شود، اظهار داشت: کرونا در غذاهای چرب ماندگاری بیشتری دارد. همین طور قند ویروس کرونا را در مقابل حرارت مقاوم می کند.




منبع:

1399/11/07
13:28:39
0.0 / 5
205
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir