نوشیدن آب یخ بعد از غذا خوردن را ترک کنید
به گزارش اسنک، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی، اظهار داشت: نوشیدن آب یخ بعد از غذا، روند طبیعی هضم را مختل می کند.
به گزارش اسنک به نقل از مهر، حسن اکبری، در گفتگو با رادیو سلامت در رابطه با سلامت معده و تاثیر برخی عادات روزمره بر عملکرد دستگاه گوارش، گفت: دستگاه گوارش سه وظیفه مهم دارد که شامل هضم، جذب و دفع است؛ اما برخی رفتارهای ساده، مثل نوشیدن آب یخ بلا فاصله بعد از غذا، می توانند این روند را مختل کنند. این متخصص طب ایرانی، با اشاره به اینکه مصرف آب یخ بعد از غذا سبب کاهش دمای معده و رقیق شدن اسید آن می شود، اضافه کرد: این اتفاق نه تنها فرایند هضم را کند می کند، بلکه باعث باقی ماندن طولانی تر غذا در معده می شود. وی تاکید کرد: دمای مناسب برای فعالیت آنزیم ها و هضم مواد غذایی حدود ۳۷ درجه سانتی گراد است و سرد شدن معده این تعادل را به هم می زند. همچنین، آب سرد می تواند عملکرد میکروب های مفید دستگاه گوارش را مختل کرده و به جای کمک به هضم، سبب تولید گاز شود. اکبری با اشاره به نقش گیاهان دارویی در بهبود عملکرد گوارشی اظهار داشت: نعناع، به قول او، معده را گرم می کند و به هضم غذا کمک می نماید، اما خاصیت قابض بودن آن امکان دارد در بعضی افراد سبب یبوست شود. برای کسانیکه گرفتار یبوست هستند، ترکیب چای نعناع با نعنای وحشی و پونه سفارش می شود تا اثرات منفی آن کم شود. وی همین طور در رابطه با خاکشیر اظهار داشت: دمنوش آن برای رفع یبوست مفید می باشد و به تعادل مزاج کمک می نماید، در صورتیکه شربت خاکشیر یخ زده می تواند در درمان اسهال مؤثر باشد. برای اشخاصی با طبع سرد، از سبزیجات گرم مانند هویج، کرفس، کدو حلوایی و سبزی خوردن استفاده نمایند. همچنین، مصرف شیر و دوغ شتر به جای شیر معمولی برای این افراد و بخصوص کودکان مناسب تر است. عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی به تعریف یبوست پرداخت و اظهار داشت: این مشکل زمانی رخ می دهد که مواد دفعی در روده بزرگ سفت شده و دفع آنها با سختی و درد همراه باشد. همچون علل بروز یبوست میتوان به رژیم غذایی نامناسب، اختلالات هورمونی، مصرف برخی داروها و خصوصیت های آناتومیکی بدن اشاره نمود.
منبع: snacu.ir
این مطلب اسنک را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب