هشدار درباره ی مصرف زیاد یک ویتامین چه طور مکملی مفید به تهدیدی عصبی تبدیل می شود؟

هشدار درباره ی مصرف زیاد یک ویتامین چه طور مکملی مفید به تهدیدی عصبی تبدیل می شود؟

اسنک: زیاده روی در مصرف ویتامین B6 می تواند منجر به تجمع پیریدوکسین در بدن شود که خصوصاً سلول های عصبی خارج از سد خونی-مغزی (مانند گانگلیون های ریشه پشتی) را تحت تأثیر قرار می دهد.



به گزارش اسنک به نقل از خبر آنلاین، مصرف بیش از اندازه ویتامین B۶ (پیریدوکسین) می تواند منجر به بروز آسیب های عصبی جدی شود، خصوصاً در مواردی که این ویتامین بصورت مکمل و در دوزهای بالا و طولانی مدت مصرف شود. این وضعیت که با عنوان سندرم مگاویتامین B۶ یا مسمومیت با ویتامین B۶ شناخته می شود، عمدتا با علایم نوروپاتی محیطی هم راه است، همچون بی حسی، گزگز، سوزش اندام ها و اختلال در تعادل.

مکانیسم اثر ویتامیندر بدن

ویتامین B۶ برای عملکرد طبیعی مغز، ساخت انتقال دهنده های عصبی، متابولیسم پروتئین ها و تولید گلبول های قرمز ضرورت دارد. با این وجود، مصرف بیش از اندازه آن می تواند منجر به تجمع پیریدوکسین در بدن شود که خصوصاً سلول های عصبی خارج از سد خونی-مغزی (مانند گانگلیون های ریشه پشتی) را تحت تأثیر قرار می دهد.

علائم مسمومیت با ویتامین
بی حسی و گزگز در دست ها و پاها اختلال در تعادل و راه رفتن ضعف عضلانی حساسیت بیش از اندازه به محرک ها در موارد شدید، ناتوانی در حرکت یا فلج جزئی
دوزهای خطرناک و سفارش شده

بر اساس مطالعات، مصرف روزانه بالاتر از ۵۰ میلی گرم به مدت طولانی می تواند خطرناک باشد. برخی کشورها مانند استرالیا و اتحادیه اروپا، حد مجاز مصرف روزانه را به ۱۰ تا ۲۵ میلی گرم کاهش داده اند. در مواردی، لطمه عصبی حتی با دوزهای کمتر از ۱۰۰ میلی گرم نیز گزارش شده است.

تشخیص و درمان

تشخیص به طور معمول با آزمایش سطح ویتامین B۶ در خون و بررسی هدایت عصبی به انجام می رسد. درمان شامل قطع مصرف مکمل ویتامین B۶ است. بهبود علایم ممکنست چند هفته تا چند ماه بطول بیانجامد، اما در بعضی موارد لطمه ها دائمی باقی می مانند.

اگرچه ویتامین B۶ برای سلامت لازمست، اما مصرف بی رویه آن می تواند نتایج عصبی جبران ناپذیری داشته باشد. سفارش می شود افراد تنها در صورت کمبود تأییدشده توسط پزشک از مکمل های B۶ بهره گیرند و از مصرف هم زمان چند مکمل حاوی این ویتامین خودداری نمایند.



منابع: independent، healtheh

مترجم: الهه جعفرزاده

۴۷۲۳۲



منبع:

1404/04/25
11:25:26
5.0 / 5
14
تگهای خبر: آنلاین , بدن , پروتئین , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
لینک دوستان اسنك
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir