ممنوعیت خرید و فروش سیگارهای الکترونیک

ممنوعیت خرید و فروش سیگارهای الکترونیک

به گزارش اسنک، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با تکیه بر این که هیچ نوع ماده دخانی بی ضرری وجود ندارد، اظهار داشت: نیکوتینی که در سیگارهای الکترونیک وجود دارد به مراتب بیشتر از سیگار است و سبب وابستگی فرد می شود.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، مهندس بهزاد ولی زاده در نشست خبری هفته ملی بدون دخانیات، اظهار داشت: بحث تبلیغات دخانیات فقط مبحث فروش دخانیات نیست بلکه تبلیغ، ترویج و حمایت مالی از دخانیات هم مهم می باشد. طبق ماده ۳ قانون جامع کنترل دخانیات، تبلیغات دخانیات با اشکال مختلف ممنوع می باشد. این اواخر به علت استراتژی شرکتهای چند ملیتی تبلیغ کننده دخانیات، تبلیغات دخانیات به صورت غیر مستقیم جوانان را هدف گرفته است.

وی ادامه داد: تحقیقات ثابت کرده است که بیشتر از ۳۰ درصد جوانان به علت تبلیغات جذب مصرف دخانیات می شوند. اضافه شدن عطر و طعم به مواد دخانی یکی از مصادیق دیگر تبلیغ است که حتی سبب می شود به خاطر عطر و طعم میوه افراد تصور کنند برایشان خاصیت هم دارد و اینها جوانان را هدف قرار می دهند. مصداق دیگر، تبلیغ نمایش مصرف محصول دخانی در شبکه نمایش خانگی است. با عنایت به بحث جوانی جمعیت که از راهکارهای دولت می باشد، اگر ما نتوانیم مصرف دخانیات را کنترل نماییم متاسفانه نمی توان امیدوار بود که بحث جوانی جمعیت را هم به خوبی دنبال نماییم.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت تصریح کرد: آمار نشان داده است اگر برای مصرف دخانیلات اقدام عاجلی انجام نشود ما در کنار پاکستان و مصر جزو کشورهایی خواهیم بود که بیشترین مصرف را در جهان خواهیم داشت، ازاین رو سیاست ها بابد بتوانند مصرف دخانیات را کاهش دهند.

ولی زاده ضمن اشاره به عوارض سیگارهای الکترونیک و ویپ، اظهار نمود: از لحاظ قانونی خرید، فروش، واردات و صادرات "ویپ" ممنوع می باشد. تمام این نوع محصولات را هم همین صنایع دخانی تولید کردند یعنی همین سیستم گرمایشی یا ویپ را فیلیپ موریس که صاحب برند «مارلبرو» است تولید کرده و اعلام می کند می خواهد جهان را با همین محصولات بدون دخانیات کند. نیکوتینی که در سیگارهای الکترونیک وجود دارد به مراتب بیشتر از سیگار است و سبب وابستگی فرد می شود. مردم باید بدانند هیچ نوع ماده دخانی بی ضرر نیست.

وی در خاتمه بر ضرورت اجرای قوانین در زمینه دخانیات تصریح کرد و اظهار داشت: باید هم افزایی و افزایش ارتباطات بین بخشی هم اتفاق افتد.
به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، دکتر فرشید رضایی در ادامه نشست خبری هفته ملی بدون دخانیات، اظهار داشت: چرا فردی که می داند یک مبحث برای سلامتی اش مضر است اما بازهم بگونه ای که به نفعش نیست رفتار می کند؟ این سوال کلیدی است که آغاز کننده مبحث سواد سلامت است.
وی ادامه داد: می گویند وقتی خیر کسی را نمی خواهید او را بمباران اطلاعاتی کنید، وقتی کسی اطلاعات زیادی داشته باشد نمی تواند اطلاعات صحیح و مفید را انتخاب نماید. وقتی اطلاعات صحیح به فرد برسد لزوما به مفهوم رفتار درست نیست، برای شکل گیری رفتار باید در جامعه هم اتفاق های متناسب رخ دهد.
او تصریح کرد: یکی از سازمان های اثرگذار در رفتار فردی، آموزش و پرورش است. سواد سلامت یک مبحث فردی نیست و جامعه هم باید سواد سلامت داشته باشد و به مبحث جمعی هم نگاه شده است. از طرفی پزشکان وکارکنان هم باید سواد سلامت درستی از دخانیات داشته باشند. متاسفانه تکنیک هایی در رسانه ها وجود دارد که به ظاهر پیام بهداشتی تهیه می کنند اما در لایه های زیرین پیامی وجود دارد که فرد را به سمت رفتار اشتباه هدایت می کند. در آموزش و پرورش ما به سواد تغذیه و فعالیت بدنی خوب پرداخته می شود اما سواد سلامت مقوله ای فراتر از اینها است که احتیاج به سواد اجتماعی و عاطفی دارد.
وی ادامه داد: بستر شهری، جامعه علمی، کتابخانه ها، رسانه ها و... در ترویج سواد سلامت جمعی موثر هستند. از طرفی بحث اقتصاد هم اهمیت دارد که در شکل گیری رفتار جامعه موثر است بنابراین سیاست گذاران این بخش باید بدانند که تصمیمات آنها مستقیما بر رفتار جوانان برای مصرف یا عدم مصرف دخانیات اثر گذار است.




1402/02/30
23:16:06
5.0 / 5
457
تگهای خبر: آموزش , بدن , پزشك , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir