مصرف به اندازه پتاسیم عاملی برای حفظ سلامت قلب

مصرف به اندازه پتاسیم عاملی برای حفظ سلامت قلب

به گزارش اسنک، مصرف ماده معدنی پتاسیم باید به اندازه کافی باشد؛ چونکه علاوه بر اینکه سطوح بسیار پایین آن برای قلب خطرناک می باشد، سطوح بسیار بالای پتاسیم هم می تواند منجر به ایست قلبی شود.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، مصرف کافی غذاهای سرشار از پتاسیم در طول روز به کاهش فشار خون و ریتم ثابت قلب کمک می نماید. این در شرایطی است که یکی از عوامل خطر مبتلا شدن به فیبریلاسیون دهلیزی یا ریتم قلب نامنظم، دریافت کم یا بیش از اندازه پتاسیم است. سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام نموده است که میزان مجاز مصرف پتاسیم در طول روز، ۴۷۰۰ میلی گرم است.
انتخاب های غذایی سرشار از پتاسیم چندان هم دور از دسترس نیست و میزان پتاسیم موجود در بعضی اقلام غذایی به این شرح است:
یک عدد سیب زمینی متوسط، ۹۲۶ میلی گرم، نصف فنجان اسفناج پخته شده، ۲۹۰ میلی گرم، نصف فنجان کدوی سبز، ۲۸۰ میلی گرم، یک دوم فنجان گوجه فرنگی، ۲۱۰ میلی گرم، نصف فنجان سویای پخته شده، ۴۴۰ میلی گرم، یک دوم فنجان عدس پخته شده، ۳۷۰ میلی گرم، نصف فنجان لوبیای پخته شده، ۳۶۰ میلی گرم، یک سوم فنجان بادام، ۳۱۰ میلی گرم، یک موز متوسط، ۴۲۰ میلی گرم، یک چهارم فنجان زردآلو، ۳۸۰ میلی گرم، یک پرتقال متوسط، ۲۳۷ میلی گرم، یک دوم فنجان طالبی، ۲۱۴ میلی گرم و...
_ رژیم غذایی «دش»: این رژیم دغذایی یک راه موثر برای کاهش فشار خون از راه انتخاب های غذایی هوشمند و محبوب است. تمرکز رژیم غذایی دش بر روی مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات، چربی و سدیم کم است. این رژیم غذایی سرشار از محصولات پر پتاسیم بوده و پیروی از آن به افراد دارای فشار خون بالا بسیار سفارش می شود. رژیم غذایی دش بهترین گزینه برای کنترل وزن هم به حساب می آید.
_ پتاسیم و کاهش خطر سکته مغزی پس از یائسگی: این که پس از سن یائسگی، خانمهایی که به اندازه کافی از راه رژیم غذایی پتاسیم دریافت می کنند، کمتر در معرض خطر سکته مغزی هستند را انجمن سکته مغزی آمریکا در مطالعه ای در سال ۲۰۱۴ میلادی عنوان کرده است. نرخ سکته مغزی پایین تر می تواند ناشی از حفظ سلامت قلب با پیروی از یک رژیم غذایی پرپتاسیم باشد. این رژیم همانطور که گفته شد، منجر به تثبیت فشار خون پایین و ریتم قلب می شود. علایم کمبود پتاسیم در بدن شامل خستگی، خواب آلودگی، ضعف عضلانی، یبوست، نامنظمی ضربان قلب و تاخیر در تخلیه معده هستند.
_ پتاسیم و کنترل فشار خون بالا: فشار خون طبیعی باید زیر ۸۰/۱۲۰ میلی متر جیوه باشد و فشار خون بالا عدد ۹۰/۱۴۰ و بیشتر ذکر شده است. با این وجود مصرف غذاهای غنی از پتاسیم همچون سیب زمینی، سویا، موز، پرتقال و... بهترین راه برای کاهش فشار خون در حد نرمال می باشد.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، پتاسیم زیاد برای افراد سالمند و کسانی که به اختلالات کلیوی گرفتار هستند، زیاد مناسب نمی باشد. پتاسیم بر تعادل مایعات در بدن تأثیر می گذارد و با عنایت به اینکه با افزایش سن کلیه ها کمتر قادر به حذف پتاسیم از خون خواهند بود؛ ازاین رو قبل از دریافت بدون نسخه هرگونه مکمل پتاسیم باید با پزشک مشورت کرد.




منبع:

1401/12/13
09:15:49
5.0 / 5
401
تگهای خبر: آموزش , بدن , پزشك , چربی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir