مدیركل امور دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو مطرح كرد

ضرورت بازبینی در بودجه دارویاری در ۱۴۰۲

ضرورت بازبینی در بودجه دارویاری در ۱۴۰۲

به گزارش اسنک، مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه اگر الزامات طرح دارویاری رعایت نشود، پایداری زنجیره تأمین دارو بهم می ریزد، بر ضرورت بازبینی در اعتبارات طرح دارویاری برای سال آینده، تاکید نمود.



به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، دکتر محمد پیکان پور در رابطه با وضعیت ذخایر دارویی، اظهار داشت: باتوجه به شرایطی که متاسفانه در مهر ماه صورت گرفت و برخی کمبودهای دارویی حتی در بعضی داروهای روتین مانند استامینوفن و بروفن و... به وجود آمد، اما در این بازه دو ماهه گذشته اقدامات شبانه روزی درحال انجام بوده که این کمبودها رفع گردد. به صورت مثال میزان تولید استامینوفن از یک میلیون و ۲۰۰ در مهر ماه به بیشتر از هفت میلیون در آبان و آذر رسیده است. میزان تولید سوسپانسیون بروفن از ۳۰۰ هزار عدد در مهر ماه به دو میلیون و ۳۰۰ هزار عدد رسیده است.
افزایش ۵ برابری تولید آنتی بیوتیک ها در کشور ترخیص ۴۰۰ میلیون دلار قلم دارویی از گمرک
وی با اشاره به اینکه میتوان اظهار داشت که به صورت کلی میزان تولید آنتی بیوتیک ها در کشور پنج برابر افزایش پیدا کرده است، اظهار داشت: خیلی از خطوط تولیدی که کمبود داشتند، حالا سه شیفت دارند تولید می کنند که جای قدردانی از تولیدکنندگان دارد که تمام قد پای کار آمدند تا این مشکلات مرتفع شود. در عین حال حالا سرم سازهای ما سه شیفت مشغول فعالیتند و حتی جمعه ها هم روند تولیدشان را متوقف نکردند تا بازار به اشباع برسد. همزمان در کنار تولید، تأمین کسری ها از مسیر واردات هم پیگیری می شود که بخشی از کمبودها جبران شود. در عین حال ترخیص اقلامی که در گمرک مانده بود، به سرعت انجام شد که در این بازه زمانی دو ماهه نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلار اقلامی که در گمرک مانده بود، ترخیص شد و ذخیره دارویی بالای شش ماه کشور از حدود ۳۰ درصد در مهر ماه به ۶۰ درصد در ابتدای دیماه رسید.
الزامات دارویاری رعایت نشود، پایداری زنجیره تأمین دارو بر هم می ریزد
پیکان پور در ادامه در رابطه با تعداد کمبودها دارویی، اظهار داشت: ما در نحوه احصاء کمبودهای دارویی تغییر رویه ای داده ایم. هم اکنون کمبودهای دارویی در همکاری با معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی از مسیر انجمن داروسازان استان ها به تفکیک و از مسیر شرکتهای پخش، به انضمام گزارش های دریافتی از تی تک، احصاء شده و مورد پالایش قرار می گیرد که آخرین گزارش مان در اینباره تا دو روز دیگر منتشر می شود. البته آنچه در رابطه با کمبودهای دارویی باید مدنظر قرار گیرد، اینست که اتفاقاتی که در جهت رفع مشکل کمبود انجام شده، در صورتیکه الزامات طرح دارویاری و مواردی که از جانب رئیس جمهور تکلیف شده، از جانب نهادهای دیگر مورد رعایت قرار نگیرد، پایداری زنجیره تأمین دارو را بر هم می زند. به صورت مثال تکلیفی که در تاریخ اول آبان ماه از جانب معاون اول رئیس جمهور به بانک مرکزی در زمینه تخصیص ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای داروسازی، اعلام شد، به این علت بود که سرمایه در گردش شرکت ها به واسطه تغییری که در نرخ ارز انجام شد، بتواند تامین گردد. ۲۲ آبان ماه باردیگر با بانک مرکزی مکاتبه شده و ۷۲ ساعت فرصت داده شد تا این ۱۵ هزار میلیارد تومان در دستور کار قرار بگیرد. با این وجود بانک مرکزی در تاریخ ششم آذر ماه با بانکهای عامل مکاتبه کرده که این در دستور پرداخت قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: در عین حال در ۳۰ آذر ماه گزارش داده اند که ۱۵ هزار میلیارد تومان مورد نیاز صنعت داروسازی را پرداخت کردیم، اما طبق بررسی ها مشخص شد که ۱۰ هزار میلیارد تومانش وام های در ارتباط با سال ۱۴۰۰ بوده که صرفاً تمدید اعتبار شده و اگر طرح دارویاری هم اجرا نمی شد، آن اتفاق می افتاد. باید توجه کرد که اگر چرخه نقدینگی مورد پایش دقیق قرار نگیرد و تأمین مالی صنعت داروسازی از سمت نهادهای مربوطه انجام نشود، در وضعیت دارو اثرگذار خواهد بود. رئیس جمهور به تازگی در نشستی تکلیف مصرح کردند که همچنان مواردی که در حوزه دارو تکلیف شده، در دستور پرداخت قرار گیرد تا مشکلات دارویی مرتفع شود و پرداخت از جیب مردم افزایش نیابد. یک مورد از این موارد ۱۲ هزار میلیارد تومان بدهی بیمارستان های ما به شرکتهای پخش است که در این حوزه تأمین اجتماعی هم فقط به بخش سرپایی اشاره می کند و اشاره نمی کنند که در بستری بدهی هایشان گاها از آذر سال قبل یا از فروردین سال جاری هنور پرداخت نشده است. وقتی گزارش می شود که دارویی در فلان بیمارستان کمبود دارد و بررسی می نماییم می بینیم از آنجاییکه پرداخت های بیمارستان انجام نشده، بیمارستان توان مالی برای خرید دارو را ندارد و کمبود مختص آن بیمارستان بوجود آمده و روی چرخه تأمین دارو اثر گذاشته است.
لزوم بازبینی در اعتبارات دارویاری
پیکان پور که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد، در ادامه با تکیه بر ضرورت بازبینی در اعتبارات طرح دارویاری برای سال آینده، اظهار داشت: در حال حاضر بحث بودجه ۶۹ هزار میلیاردی برای دارویاری در سال ۱۴۰۲ عنوان شد. شایسته است که سازمان برنامه و بودجه طبق تعهداتی که داده شده، عملکرد ۷۳ هزار میلیارد تومانی دارویاری را که در ارتباط با سال قبل بود، مورد پایش قرار دهد. این که عملکرد نداشتن بیمه ها، مبنای این شود که ریال کمتری برای سال آینده تخصیص داده شود، مناسب نمی باشد.

وی در اینباره تصریح کرد: باید توجه کرد که اقتضائات اقتصاد سلامت، با اقتصاد کلان متفاوت می باشد. در ۶۹ هزار میلیارد تومانی که پیشبینی شده، عملا عملکرد بیمه ها چرا کاهش یافته، به این علت بوده که بخشی از نقدینگی که باید به زنجیره تأمین تزرق می شده، بموقع تزریق نشده و بخشی از دارو از خارج از روند دارویاری به دست بیمار رسیده است. اگر مقرر است که در سال آینده بیمار هزینه کمتری دهد که رئیس جمهور هم بر آن تاکید نمودند، لازم است که این اعداد و ارقام مورد اصلاح قرار گرفته و بودجه مبتنی بر برنامه باشد.





منبع:

1401/10/28
14:48:26
5.0 / 5
813
تگهای خبر: برنامه , بیمار , بیمه , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir