رژیم غذایی که نشانه های زوال عقل را کاهش می دهد

رژیم غذایی که نشانه های زوال عقل را کاهش می دهد

به گزارش اسنک، خراسان رضوی دو دوره کوتاه از یک رژیم غذایی کم کالری که شبیه روزه داری است، سبب کاهش التهاب و تاخیر در کاهش شناختی در مدلهای موش مبتلا به بیماری آلزایمر شد؛ محققان گزارش کردند که این رژیم غذایی برای انسان ایمن است و می تواند به کاهش علایم آلزایمر کمک نماید.


به گزارش نوروساینس، محققان به رهبری پروفسور والتر لونگو با همکاری پروفسور کریستین پایک و پینچاس کوهن دریافتند، موش هایی که چندین دوره از رژیم غذایی مقلد روزه را گذرانده بودند، صدمه شناسی آلزایمر کمتری را نشان دادند.
محققان سطوح پایین تری از دو نشانه اصلی این بیماری یعنی آمیلوئید بتا، محرک اصلی تشکیل پلاک در مغز و پروتئین تاو هیپرفسفریله شده که درهم پیچیدگی در مغز بوجود می آورد را پیدا کردند.
آنان همینطور دریافتند که التهاب مغز در مقایسه با موش هایی که با رژیم غذایی استاندارد تغذیه شده بودند، در آزمون های شناختی کاسته شده و عملکرد بهتری دارد.
رژیم غذایی مقلد روزه (FMD) به صورت کلی سرشار از چربی های غیراشباع و کم کالری، پروتئین و کربوهیدرات هاست و بگونه ای طراحی شده است که اثرات روزه داری فقط با آب را تقلید و در عین حال مواد مغذی لازم را هم فراهم آورد.
نتایج تحقیقات قبلی به رهبری لونگو نشان داده است که چرخه های کوتاه مدت و دوره ای رژیم غذایی مقلد روزه با دامنه وسیعی از اثرات مفید، همچون ترغیب بازسازی سلول های بنیادی، کاهش عوارض جانبی شیمی درمانی و کاهش عوامل خطرزای سرطان، دیابت، بیماری های قلبی و سایر بیماری های در رابطه با سن در موش و انسان مرتبط می باشد.
نتایج امیدوار کننده در مدل موش مبتلا به آلزایمر
این گروه تحقیقاتی در کنار موش های سالم، دو مدل موش آلزایمر، E۴FAD و ۳xTg را بررسی کردند. در طول این تحقیق، موش ها به مدت چهار یا پنج روز دو بار در ماه با رژیم غذایی مقلد روزه تغذیه شدند و به آنها اجازه داده شد که بین چرخه های رژیم غذایی مقلد روزه به صورت معمول غذا بخورند.
در یک آزمایش طولانی مدت برای مشاهده اثرات این رژیم در موش های مسن، موش های ۳xTg به مدت ۳۰ دوره در ۱۵ ماه در رژیم غذایی بودند. آزمایش های کوتاه مدت در موش های ۳xTg و E۴FAD از تنها یک چرخه رژیم غذایی مقلد روزه تا ۱۲ چرخه در ۶ ماه متغیر بود.
در هر دو مدل، موش هایی که تحت دوره های رژیم غذایی مقلد روزه قرار گرفتند، کاهش امیدوارکننده ای در آمیلوئید بتا که پلاک های چسبنده و مخرب در مغز را می سازند و صدمه شناسی تاو را در مقایسه با موش هایی که رژیم غذایی استاندارد داشتند، نشان دادند.
موش های تحت رژیم غذایی مقلد روزه همینطور سطوح پایین تری از التهاب مغز را نشان دادند، همچون کاهش تعداد میکروگلیاهای فعال، سلول های ایمنی که پاتوژن ها و سلول های صدمه دیده در مغز را جستجو می کنند و از بین می برند.
علاوه بر این، موش های تحت رژیم، سطح پایین تری از استرس اکسیداتیو را نشان دادند که با صدمه رساندن به نورون ها و کمک به تجمع آمیلوئید در مغز، در صدمه شناسی آلزایمر نقش دارد.
لونگو توضیح داد که این تحقیق به صورت خاص به «سوپراکسید» رادیکال آزاد بعنوان عامل اصلی صدمه ای که در این مدلهای موش مبتلا به آلزایمر رخ می دهد، اشاره نمود.
از نظر ظاهری، موش های مبتلا به هر دو مدل آلزایمر که تحت رژیم غذایی مقلد روزه قرار گرفتند، نسبت به همتایان خود با رژیم غذایی استاندارد، کاهش شناختی کمتری نشان دادند. رفتار شناختی، همچون کاوش و عملکرد در پیچ و خم ها، در موش های جوان پیش از شروع رژیم غذایی و باردیگر بعد از چندین ماه رژیم غذایی استاندارد یا دوره های رژیم غذایی مقلد روزه دو بار در ماه مورد آزمایش قرار گرفت.
موش های آلزایمری که رژیم غذایی مقلد روزه دریافت نمودند، عملکرد قابل توجهی نسبت به موش های آلزایمری با رژیم های استاندارد داشتند و در بعضی موارد مشابه موش های غیر مستعد آلزایمر گروه کنترل عمل کردند که نشان داده است زوال شناختی به صورت قابل توجهی کند شده است.
دوره های رژیم غذایی مقلد روزه در معکوس کردن دامنه ای از نشانگرهای صدمه شناسی همینطور نقص های شناختی در دو مدل اصلی موش برای بیماری آلزایمر، مؤثر به نظر می رسید. لونگو اظهار داشت: نتایج امیدوارکننده است.
تحقیق بالینی کوچک امکان سنجی را برای انسان بررسی می کند
لونگو و همکارانش علاوه بر تحقیق روی موش، همینطور داده هایی را از یک کارآزمایی بالینی کوچک مرحله یک از رژیم غذایی مقلد روزه در بیماران انسانی که با اختلالات شناختی خفیف یا بیماری آلزایمر خفیف تشخیص داده شده بودند را شامل کردند.
۴۰ بیمار از این دست که از حمایت خانواده برخوردار بودند، به صورت تصادفی به یک رژیم غذایی مقلد روزه پنج روزه در ماه یا یک دوره پنج روزه که در آن ناهار یا شام با یک وعده غذایی بر یایه ماکارونی یا برنج جایگزین می شد، قرار گرفتند.
داده های اولیه نشان داده است که رژیم غذایی مقلد روزه برای بیماران مبتلا به اختلال خفیف یا بیماری آلزایمر اولیه، ایمن و امکان پذیر است.
لونگو بیان کرد که آزمایش های بیشتر در کارآزمایی بالینی درحال انجام، عملکرد شناختی، التهاب و موارد دیگر را اندازه گیری خواهد نمود.
سایر آزمایش های اولیه رژیم غذایی که توسط لونگو و همکارانش انتشار یافت، مزایای دیگری از یک دوره ماهانه مانند کاهش توده چربی بدون از دست دادن توده عضلانی و بهبود عوامل خطرزای متابولیک قلبی، بخصوص در افراد دارای اضافه وزن یا چاق را نشان داد.
قابل توجه اینکه در یک کارآزمایی بالینی که اخیرا نتایج آن انتشار یافته و لونگو یکی از نویسندگان آن بود، دوره های رژیم غذایی مقلد روزه با پسرفت بیماری در بیماران دیابتی مرتبط بود. بر مبنای انجمن آلزایمر، دیابت خطر مبتلا شدن به بیماری آلزایمر را حدود دو برابر می کند.
یافته های این تحقیق در مجله Cell Reports در ۲۷ سپتامبر منتشر گردید.



1401/07/10
11:13:03
5.0 / 5
394
تگهای خبر: استاندارد , بیمار , بیماری , پروتئین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir