در گفت وگو با اسنك تشریح شد

افزایش محسوس کرونا در کشور

افزایش محسوس کرونا در کشور

دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کووید19 با اشاره به روند افزایشی کرونا در کشور طی روزهای اخیر، اظهار داشت: دور از انتظار نیست که واریانت BA4 و BA5 به زودی در کشورمان غالب شود.



دکتر مسعود یونسیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به گزارش اخیر وزارت بهداشت در خصوص افزایش سه برابری بستری و سرپایی کووید در ایام اخیر، اظهار داشت: احتمال این که این افزایش ها را طی هفته آتی هم ببینیم، کم نیست و احتمالش نسبتا بالاست.
افزایش موارد مبتلاشدن به کرونا با ۲ واریانت واکسن گریزتر در دنیا
وی با اعلان اینکه دراین زمینه باید به چند واقعیت توجه کرد، اضافه کرد: یک واقعیت این است که با وجود این که ساب واریانت BA۲ اُمیکرون و زیرمجموعه های آن در دنیا غالب بوده است، حالا چندین هفته متوالی است که BA۴ و BA۵ که از قاره آفریقا شروع شد، بعد به آمریکا و سایر نقاط دنیا رفت، رو به افزایش می گذارد. البته شاید هنوز غالب نشده و همچنان غلبه با BA۲ است. بدین سبب هم اکنون سهم تعداد موارد BA۴ و BA۵ در دنیا بالا رفته و این ها هم دو واریانتی هستند که نسبتا واکسن گریزی بیشتری دارند.
روند افزایشی کرونا در همسایگی ایران
یونسیان افزود: در عین حال باید نگاهی هم به وضعیت کشورهای همسایه مان داشته باشیم. در میان کشورهای همسایه می بینیم که در کشور کویت، عربستان، امارات، عراق، بحرین و ترکیه طی چند هفته اخیر افزایش موارد را داشتند و هر هفته نسبت به هفته قبل افزایش هایی را داشته اند. البته آمار و گزارشی در خصوص این که چه واریانت یا ساب واریانتی در آن کشورها بوده، اعلام نشده است، اما می توان اینطور نتیجه گیری کرد که با توسعه دو واریانت BA۴ و BA۵ در آمریکا و اروپا که بطور دقیق گزارش کرده و با افزایش موارد همراه بودند و قله کوچکی زدند، کشور ما هم احتمالاً از این قاعده مستثنی نیست.
افزایش محسوس موارد کرونا در کشور تعداد تست ها افزایش چندانی نداشته است
وی با اعلان اینکه البته ممکن هم هست این احتمال در کشور رخ ندهد، اظهار داشت: اما به هر حال ما با یک احتمال هم باید دوراندیشی خودمان را داشته باشیم. اگر آن احتمال بسیار ناچیز باشد، می گوییم نیاز نیست که جامعه را نگران نماییم، اما زمانی احتمال ناچیز نیست و شواهدی را هم می بینیم. بالاخره از قول همکاران معاونت بهداشتی، در ضمن هفته های اخیر افزایش موارد را دیده ایم. در عین حال با وجود این که اعلام شده بود که تعداد تست هایمان بالا رفته، اما بررسی کردیم و دیدیم که تعداد تست ها هم آنچنان افزایشی نداشته است. بدین سبب بنظر می رسد که باید افزایش موارد ابتلای سرپایی و بستری کووید ۱۹ را جدی تر در نظر بگیریم. به هر حال این افزایش محسوس هم بوده است. البته نوساناتی وجود دارد که به نوسانات نگاه نمی نماییم، بلکه به روند اصلی و دیرپا توجه می نماییم. به ویژه وقتی هفتگی نگاه می نماییم، روند افزایشی بوده است.
احتمال غلبه واریانت های جدید در کشور
یونسیان با اعلان اینکه فعلا نمی توان دلیل مشخصی را برای این افزایش بیان کرد، اظهار داشت: اگر با سایر کشورهای دنیا مشابهت یابی نماییم، دور از انتظار نیست که این افزایش را به افزایش سهم BA۴ و BA۵ منتسب نماییم. دور از انتظار نیست که واریانت BA۴ و BA۵ به زودی در کشورمان غالب شود.
احتمال دو رقمی شدن مرگ ها
وی درباره احتمال بروز پیک جدید کرونا در کشور به دنبال این روند افزایشی، اظهار داشت: در بقیه نقاط دنیا که وضعیت مشابه ما را داشتند، یک قله ای با ارتفاع یک پنجم تا یک ششم نسبت به قله اصلی اُمیکرون داشتند. یعنی اگر در قله اُمیکرون مان به ابتلای روزانه ۲۰ هزار نفر رسیدیم، حالا این که اعداد ابتلایمان روزانه چهار رقمی شود، دور از انتظار نیست و دو رقمی شدن مرگ ها هم دور از انتظار نیست و متاسفانه احتمال آن وجود دارد.

یونسیان درباره زمان تاثیر این افزایش موارد سرپایی بر روی بستری و مرگ های ناشی از این بیماری، اظهار داشت: هرجایی در بیماری، نسخه خاص خودش را دارد. نمی توان اساسا گفت از آنجا که موج در اروپا و آفریقا و... فروکش کرد، در ایران هم حتما همین اتفاق می افتد. برای اینکه تقارن وقایع به ویژه وقایع و رویدادهای ناشی از جابجایی های جمعیتی با وقایع ناشی از ورود واریانت های جدید، تعیین کننده است. اگر این رویدادها همچون بازگشایی مدارس و مراسمات ماه محرم و... همراه با رعایت پروتکل ها و به ویژه استفاده از ماسک باشد، می توان اظهار داشت که مشکلی پیش نمی آید.


توصیه هایی برای رعایت پروتکل ها در وضعیت فعلی
یونسیان با اعلان اینکه سفارش ها همان سفارش های قبلی هستند، اظهار داشت: همچنان باید در فضاهای بسته خصوصاً فضایی که تهویه ندارد، ماسک استفاده نمائیم. در جایی که تجمعاتی وجود دارد و افراد باهم تماس دارند، باید حتما ماسک بزنند. در عین حال اگر بتوان کاری کرد که افرادی که واکسن کرونا را تزریق نکرده اند، از حضور در اجتماعات، جاهای سربسته و... محروم شوند، بسیار کمک کننده است. برای اینکه این افراد هم خودشان را به مخاطره می اندازند هم جامعه را.
۲۵ درصد از افراد جامعه واکسن کرونا تزریق نکرده اند
وی اظهار داشت: برمبنای آمارهای رسمی کشور حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد واجد شرایط در جامعه اصلا واکسن کرونا تزریق نکردند و بین ۳۰ تا ۳۵ درصد هم فقط یک دز واکسن تزریق کرده اند که ما به آنها جمعیت لطمه پذیر می گوییم.
اما و اگرها درباره تزریق دز بوستر
وی درباره ضرورت تزریق واکسن های بوستر در وضعیت فعلی، اظهار داشت: باید توجه کرد که ایده آل ما این است که اگر مقرر است واکسن بوستری تزریق نماییم، بوستری تزریق نماییم که به ویروس جدید ارتباط داشته باشد. اگر این را نداشته باشیم، می توان از همان واکسن های موجود استفاده نمود. با اینحال برای تزریق دز بوستر باید گروهی را انتخاب نماییم که بیشتر در معرض خطر هستند؛ یعنی افرادی که واکسن نزدند یا فقط یک دز واکسن تزریق کردند، افراد با سن بالا یا افراد دارای نقص ایمنی. افرادی که سن بالا ندارند، بیماری ندارند و سه دز واکسن تزریق کرده، حتی اگر سطح آنتی بادی شان هم کم شود، بنظر می رسد که سلول های خاطره ای دارند که برمبنای آن بدن می تواند واکنش نشان داده و ایمنی را بوجود آورد.

یونسیان اظهار داشت: تزریق دز بوستر به همه افراد، از یک طرف نمی دانیم چقدر ضروریست و از سویی هنوز نمی دانیم که تزریق واکسن های گوناگون و مکرر آیا ممکنست عوارضی بوجود آورد یا خیر. باید فایده یا ضرر احتمالی را بسنجیم. هر دارو یا واکسنی هم طبیعتا عارضه ای دارد و زمانی آنرا سفارش می نماییم که منافعش بیش از ضررهای احتمالی اش باشد.

وی اظهار داشت: زمان های متفاوتی برای تزریق دز بوستر مطرح می شود که عمدتاً بین سه ماه تا شش ماه پس از دز قبلی را سفارش می کنند.




1401/04/12
16:53:28
5.0 / 5
581
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir