دبیر كمیته علمی كشوری مقابله با كرونا:

تا سه ماه آینده موج جدیدی از کرونا نخواهیم داشت

تا سه ماه آینده موج جدیدی از کرونا نخواهیم داشت

به گزارش اسنک دبیر کمیته ی علمی کشوری کرونا اظهار داشت: بر مبنای پیشبینی های متخصصان به نظر می آید تا سه ماه آینده موج جدیدی از کرونا و افزایش قابل ملاحظه ای در مبتلا شدن به این بیماری نداشته باشیم و پیشبینی موج جدید کرونا در فصول سرد سال برای کشور، سخت و دشوار است.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا جماعتی در حاشیه شصت و نهمین جلسه کمیته ی علمی کشوری کرونا عنوان کرد: امروز آخرین وضعیت کرونا در جهان و ایران در نشست کمیته علمی بررسی و مشخص شد که هم اکنون در آسیا و اروپا، موارد مبتلا شدن به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن، ثابت و رو به کاهش است در صورتی که در بعضی کشورهای آفریقایی و آمریکایی، شاهد افزایش مبتلا شدن به زیرسویه های اُمیکرون مانند BA۴ و BA۵ هستیم.

وی ادامه داد: میزان مرگ و میر در سویه اُمیکرون و زیرسویه های آن، نسبت به واریانت های قبلی، بیشتر نبوده است بلکه قدرت انتقال اُمیکرون، بالا رفته است. باتوجه به افزایش اخیر کرونا در بعضی کشورها، باید این وضعیت را تا یکی دو هفته آینده رصد نماییم.

جماعتی با اشاره به اینکه در ایران زیرسویه BA۲، غالب است، اضافه کرد: زیرسویه های دیگر اُمیکرون مانند BA۴ و BA۵ و BA.X که در آمریکا و کشورهای آفریقایی غالب است، در کشور ما شیوع پیدا نکرده است.

وی تصریح کرد: مطالعات مختلف نشان داده اند که اثربخشی انواع واکسن ها در مقابله با اُمیکرون نسبت به سایر واریانت های قبلی، مقداری کاسته شده باآنکه بیشترین اثر واکسیناسیون در کاهش مرگ و میر و بستری بیماران در بیمارستان ها بوده و هدف ما هم همین بوده است.

دبیر کمیته ی علمی کشوری کرونا افزود: در مطالعات مختلف مشخص شده که در سه ماهه اول پس از تزریق دو نوبت واکسن، ۷۰ درصد و پس از شش ماه، حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد اثربخشی ضد اُمیکرون و زیرسویه های آن وجود دارد؛ ازاین رو تاکید ما بر تکمیل واکسیناسیون است.

جماعتی تصریح کرد: واکسیناسیون علاوه بر کاهش ابتلا، بستری و فوت ناشی از کرونا می تواند در کاهش عوارض پساکرونا که حتی امکان دارد تا یکسال پس از مبتلا شدن هم مشاهده شود، موثر باشد. کمیته ی علمی تکمیل واکسیناسیون کودکان و بزرگسالان را سفارش می کند و نوبت چهارم هم برای افراد پرخطر و دارای سیستم ایمنی ضعیف بر مبنای تصمیمات کمیته ملی واکسن کووید۱۹، قابل تزریق و مورد سفارش کمیته ی علمی کشوری کرونا است.

وی با اشاره به اینکه از بیماران غیرکرونایی در زمان بستری در بیمارستان ها، تست های سی تی اسکن و پی سی آر، گرفته می شود، اظهار داشت: برای بیمارانی که نیازمند اعمال جراحی عمده و سنگین(Major) و دارای علایم کرونا نیستند، انجام تست های غربالگری کرونا مانند پی سی آر، ضروری به نظر نمی رسد. همینطور سی تی اسکن در صورت عدم وجود علایم عفونی، برای هیچ یک از بیماران غیرکرونایی سفارش نمی گردد و در اعمال جراحی عمده، در صورت نیاز میتوان از عکس سینه بهره برد و نیازی به سی تی اسکن نیست.

دبیر کمیته ی علمی کشوری کرونا اضافه کرد: در صورت وجود علایم کرونا در اعمال جراحی عمده، بر مبنای معاینات پزشکی و شرح حال بیماران، امکان دارد احتیاج به تست پی سی آر و سی تی اسکن وجود داشته باشد اما در مجموع به نظر می رسد در صورت عدم انجام جراحی عمده، ضعیف نبودن سیستم ایمنی بدن و مسن نبودن، بیماران غیر کرونایی نیازی به تست های غربالگری کرونا ندارند و مقرر شده که راهنمای بالینی در این حوزه توسط کمیته ی علمی کرونا تهیه و به معاونت درمان وزارت بهداشت عرضه شود.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، جماعتی ضمن اشاره به گزارش مواردی از آبله میمونی در چندین کشور دنیا، اظهار داشت: تا کنون حدود ۲۲۰ مورد از آبله میمونی در چندین کشور شناسایی شده اما در ایران هنوز هیچ مورد تایید نشده ای از این بیماری، گزارش نشده که البته منتظر گزارش های بیشتر از سایر کشورها و پروتکل و روش های تشخیصی سازمان جهانی بهداشت هستیم.

وی با اشاره به اینکه بنظر نمی رسد که آبله میمونی، مشکل و مسئله ای جدی باشد، اظهار داشت: معاونت های بهداشت و درمان وزارت بهداشت برای بروز احتمالی آبله میمونی در کشور، آمادگی کامل دارند از طرفی، بر مبنای اطلاعات موجود، هیچ موردی از مبتلایان آبله میمونی، جان خویش را از دست نداده اند و اغلب این بیماران بهبود یافته و نیازی به مداخله درمانی ویژه ای نداشته اند.

دبیر کمیته ی علمی کشوری کرونا خاطرنشان کرد: بر مبنای اطلاعات و گزارش ها، امکان دارد افراد دارای نقص سیستم ایمنی، کودکان و زنان آبستن بیشتر در معرض آبله میمونی باشند و علایم این بیماری هم خفیف گزارش شده که جای نگرانی نیست. از طرفی سرعت انتقال آبله میمونی بالا نیست.

جماعتی تصریح کرد: باتوجه به این که هنوز اطلاعات کافی از آبله میمونی در دنیا وجود ندارد، منتظریم که از جانب سازمان جهانی بهداشت و سازمان های علمی سایر کشورها، اطلاعات بیشتری در این حوزه حاصل شود.

وی ضمن اشاره به شیوع آبله مرغان در سطح کشور، اظهار داشت: بسیاری از مواردی که بعنوان موارد مشکوک آبله میمونی بررسی شود، امکان دارد همان آبله مرغان باشد؛ ازاین رو جای نگرانی نیست. راه های متحمل انتقال بیماری آبله میمونی، بیشتر از راه تماس پوستی با لباس، ملحفه و ظروف افراد مبتلا است. تا وقتی که ضایعات پوستی افراد مبتلا کاملا خشک نشده می تواند همانند آبله مرغان، قابلیت سرایت داشته باشد و برای جداسازی افراد بیمار، مشکوک یا آلوده به عامل بیماری زا از سایرین به دو تا سه هفته زمان نیاز است.




منبع:

1401/03/09
21:26:03
5.0 / 5
832
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir