رییس سازمان غذا و دارو اعلام كرد

اعلام تخلفات ارزی و گران فروشی های دارو به قوه قضاییه

اعلام تخلفات ارزی و گران فروشی های دارو به قوه قضاییه

رئیس سازمان غذا و دارو با اعلان اینکه گزارش تخلفات ارزی دارو و موارد گران فروشی های سنگین این حوزه به قوه قضاییه اعلام شده و در دست بررسی می باشد، اظهار داشت: امیدوار هستم جرایمی که به متخلفان داده می شود، آنقدر بازدارنده باشند تا دیگر کسی طرف سودجویی از دارو و غذای مردم نیاید.



دکتر بهرام دارایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به معایب ارز ۴۲۰۰ و ایجاد رانت در زمینه دارو، اظهار داشت: حوزه هایی که بحث های اقتصادی داشته باشد و راه هایی برای ایجاد رانت در آن وجود داشته باشد، مانند بحث های ارز ترجیحی، یارانه ها، انحصار، سهم های ویژه و...، حتما ممکنست مفسده در آن ایجاد شود و شکی در آن نیست. بدین سبب مانند هر حوزه دیگر، در زمینه های دارو، غذا، تجهیزات پزشکی و... هم ممکنست این اتفاقات رخ دهد و تا حالا هم اتفاق افتاده است.

سودجویی کاسبان تحریم در زمینه سلامت

وی اضافه کرد: مصادیق و موارد آن هم همیشه وجود داشته است و سالهای اخیر هم اتفاقاتی شامل ریز و درشت دراین زمینه رخ داده است. در عین حال زمانی هم که ما در تحریم به سر می بریم، کاسبان تحریم و سو استفاده کنندگان از تحریم همیشه حضور دارند. در همه حوزه ها این وجود دارد، در زمینه دارو و غذا و تجهیزات پزشکی هم باوجود این که با سلامت و جان مردم سروکار دارد، از آن هم روی گردان نیستند و در آن هم وارد می شوند.

دارایی با اعلان اینکه موارد برخورد با این سودجویان باید شدیدتر و جدی تر باشد، افزود: البته به خود سیستم ها و حاکمیت هم برمی گردد که بتواند به شکلی عمل کند تا دست این سودجویان را تا حد امکان کوتاه کند. شکی نیست که با قوانین و نظارت هایی که وجود دارد، کاهش اثر عامل انسانی در بحث مقررات و مجوزها و... هم مهمست و باید صورت گیرد.

وی با اعلان اینکه گاهی اوقات وضع زیاد قانون هم منجر به گیج شدن مردم و اجراکنندگان می شود و می تواند مشکلاتی بوجود آورد، اظهار داشت: برای اینکه سودجویان می توانند از همان قوانین و تبصره ها سوءاستفاده کنند. بدین سبب قوانین موازی و تکراری می تواند مشکلاتی بوجود آورد. بر این اساس مقررات زدایی و آسان و مشخص کردن قوانین بطوریکه نتوان آنها را تفسیر به رای کرد، بسیار مهمست.
ضرورت نظارت مکانیزه بر دارو، غذا و تجهیزات پزشکی
دارایی اظهار داشت: از طرفی بحث نظارت ها هم باید بسیار جدی شود. برنامه ها و سیستم های مکانیزه هم برای همین است که بتواند شفافیت بوجود آورد، اثر عامل انسانی را بکاهد و... که در سازمان غذا و دارو سال هاست بر روی این مساله تاکید و کار می شود. سامانه تی تک هم برای همین به وجود آمده که بتواند تا جایی پیش رود که عامل انسانی کمترین اثر را در اعطای مجوزها و... داشته باشد تا بتوانیم ادعا نماییم عامل انسانی به حداقل رسیده و شفافیت هم کمک می نماید تا متوجه شویم که هر کس در این سیستم چه اقدامی انجام می دهد.

وی اضافه کرد: بعنوان مثال بتازگی در بحث تجهیزات پزشکی روی سایت مان هر کسی را که در زمینه واردات یا زمینه های دیگر ارزی را گرفته، اعلام کردیم تا مشخص باشد که چه کسی، چه ارزی، برای چه کاری و از چه منبعی دریافت کرده و این می تواند کاملا شفاف شود. برای دارو هم همین اقدام را انجام می دهیم و ماهیانه آنها را اعلام می نماییم.
گزارش تخلفات ارزی و گران فروشی های سنگین به قوه قضاییه
دارایی اظهار داشت: البته مواردی را هم اعلام کردیم که تخلفاتی در حوزه ارز ترجیحی انجام شده که به قوه قضاییه رفته و امیدواریم به زودی تکلیف آنها مشخص شود. بتازگی هم یکسری موارد گران فروشی های سنگین را اعلام کردیم که در دست بررسی می باشد و امیدوار هستم به زودی اعلام گردد. همین طور حتما امیدوار هستم که جرایمی که به متخلفان داده می شود، آنقدر بازدارنده باشند تا دیگر کسی طرف سودجویی از دارو و غذای مردم نیاید تا بخواهد بی نظمی به وجود آورده یا سود نامشروعی به دست آورد.



1401/03/06
11:13:07
5.0 / 5
919
تگهای خبر: برنامه , پزشك , سازمان , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir