دبیر كمیته علمی كشوری كرونا اعلام كرد

تصمیم گیری درباره 2 قرص جدید ضدکرونا فردا

تصمیم گیری درباره 2 قرص جدید ضدکرونا فردا

اسنک: دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا، درباره وضعیت بررسی و تصمیم گیری درباره استفاده از دو قرص ضد کرونای مولنیپیراویر و پکسلووید در کشور توضیح داد.



دکتر حمیدرضا جماعتی در گفت و گو با ایسنا، درباره آخرین بررسی های انجام شده بر روی قرص ضد کرونای مولنیپیراویر و پکسلووید، اظهار داشت: درباره قرص مولنیپیراویر، باتوجه به این که چند شرکت در کشور روی آن کار کرده و درحال ساختش هستند و حتی یکی از شرکتها مولکول این قرص را هم ساخته است، ان شاءالله در جلسه ای که شنبه در زیر کمیته درمان کمیته علمی کشوری کرونا داریم، این مساله بررسی و درباره آن تصمیم گیری می شود.

وی اضافه کرد: البته به هر حال داروهایی که بصورت خوراکی در دسترس ما است، برای شرایطی که ویژه بوده و پیک ایجاد می شود، باید در دسترس مان باشد. برمبنای مطالعاتی که انجام شده، اگر در پنج روز اول مبتلاشدن به کرونا برای فرد مبتلا، خصوصاً در افرادی که ریسک فاکتور دارند که منجر به افزایش میزان مرگ و میرشان می شود، مانند مبتلایان به دیابت، فشار خون، بیماریهای قلبی و تنفسی و... از مولنیپیراویر استفاده شود، نشان داده شده که حدود ۵۰ درصد می تواند از پیشرفت بیماری پیشگیری کند و میزان بستری و مرگ ومیر را کم کند.

جماعتی با اعلان اینکه برمبنای مطالعات بنظر می رسد که مولنیپیراویر داروی خوبی باشد، اظهار داشت: البته باید ببینیم که در زیر کمیته درمان که در روز شنبه جلسه آن برگزار می شود، دراین زمینه به چه نتیجه ای می رسیم.

وی اظهار داشت: پکسلووید هم دارویی است که فایزر مطرح کرده و امیدوار است که تاییدیه FDA را برای درمان کووید دریافت کند. در مطالعات این دارو که از طرف خود شرکت فایزر انجام شده، نشان داده شده که اگر در سه روز اول مبتلاشدن به کووید این دارو به بیماران داده شود، ۸۹ درصد می تواند جلوی بستری شدن یا مرگ را بگیرد. البته هنوز مطالعاتی که روی آن در جاهای دیگر انجام شده باشد، در دسترس نیست و ما منتظریم که نتایج آن مطالعات هم منتشر شود تا بتوانیم تصمیم گیری نماییم که چه باید انجام داد. در زیر کمیته گروه درمان روز شنبه این داروها بررسی شده و ان شاءالله تصمیم گیری می شود.

جماعتی درباره استفاده از مونوکلونال آنتی بادی ها در درمان کووید ۱۹ نیز اظهار داشت: همین طور روز شنبه در کمیته درمان کمیته علمی درباره مونوکلونال آنتی بادی های مختلفی که وجود دارد نیز بحث و تصمیم گیری می شود. مونوکلونال آنتی بادی ها هم ضد کووید بوده و بصورت تزریقی هستند. مونوکلونال آنتی بادی ها نیز در مرحله اولیه کووید تجویز می شوند که اعلام شده می توانند از پیشرفت بیماری پیشگیری کنند.

وی اضافه کرد: مونوکلونال آنتی بادی ها در بعضی کشورها مورد استفاده قرار گرفته اند، اما هزینه گرانی دارند و هنوز هم اطلاعات کافی درباره آنها نداریم. در عین حال پکسلووید هم خیلی جدید است و باید منتظر نتایج مطالعات بیشتر باشیم.

جماعتی اظهار داشت: فعلا اولویت بیشتر بحث و تصمیم گیری درباره مولنیپیراویر و داروهای خوراکی مانند پکسلووید است و بعد هم ممکنست مونوکلونال آنتی بادی ها مورد بررسی قرار گیرند. به هر حال در زیر کمیته درمان کمیته علمی کرونا، روز شنبه این موارد مورد بررسی قرار می گیرند.





منبع:

1400/09/05
13:30:32
5.0 / 5
1188
تگهای خبر: بیمار , بیماری , شركت , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir