رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واكسن وزارت بهداشت اعلام كرد

احتمال تزریق دز یادآور واکسن کرونا برای همه در ۱۴۰۱

احتمال تزریق دز یادآور واکسن کرونا برای همه در ۱۴۰۱

رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ضمن تشریح آمار واکسنهای کرونا که تا کنون به وزارت بهداشت تحویل داده شده است، اظهار داشت: واکسن سهم و حق مردم است و اگر کسی تزریق نکند از سهم خود گذشته است و این درحالی است که 15 درصد جامعه هدف، هنوز واکسن نزدند.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، دکتر محسن زهرایی_ رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار داشت: فرض کنید ۲۵۰ سال پیش وقتی آبله، طاعون یا وبا می آمد، کاری نمیتوانستند انجام دهند. ولی این بیماریها نسل بشر را منقرض نکرد بلکه آنقدر افراد مبتلا شدند که دیگر بیماری به شکل بومی در می آمد. در مورد کرونا هم این اتفاق می تواند بیفتد و اگر کاری نکنیم همان اتفاق می افتد اما با دسترسی به واکسن یک ابزار برای جلوگیری از شرایط سخت داریم.
وی اظهار داشت: ما باید تعداد افراد لطمه دیده را کاهش دهیم. واکسیناسیون در سالمندان که مرگ و میر بیشتری داشتند و سیستم ایمنی ضعیف تری هم داشتند، موثر واقع شد؛ البته از ابتدا عنوان نشد هرکسی که واکسن بزند مرگ و میرش صفر می شود. اگر واکسیناسیون انجام نمی شد شرایط مشکل تر بود و مجموعا نشان میدهد واکسن در سلامت جامعه موثر است. بحث چرخش ویروس با افزایش واکسیناسیون تغییر کرده است و اگر واکسیناسیون انجام نمی شد روند بیماری افزایش می یافت.
او اظهار داشت: واکسن سهم و حق مردم است و اگر تزریق نکنند از سهم خود گذشتند. باید اثرگذاری تزریق واکسن را به مردم نشان دهیم. هنوز ۱۵ درصد افراد را باید تشویق نماییم برای واکسن بیایند و باید همه مردم جامعه را پوشش دهیم. ممکنست برخی بگویند تنها راه مقابله با بیماری واکسن نیست، درست است اگر خودرا در خانه قرنطینه کامل کنند مبتلا نمی شوند اما آیا این کار میسر است؟ نمی گردد جامعه را تعطیل کرد و واکسیناسیون انجام نداد.
وی اضافه کرد: حدودا ۸۵ درصد مردم واکسن زدند و ۱۵ درصد واکسن نزدند اما درحال پیشرفت هستیم و اگر موج دیگری، بیاید مابقی به سرعت مراجعه می کنند. وزن موافقان و مخالفان را درنظر بگیریم. این که بگوییم موافقان تزریق واکسن که ۹۵ درصد هستند را یک سو و مخالفان ۵ درصدی را یک سو قرار دهیم و مناظره شکل گیرد، هویت بخشی به مخالفان واکسن است که سبب گمراهی بیننده و شنونده می شود.
او در پاسخ به سوال ایسنا، درباره میزان واکسنی که تا حالا در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است، اظهار داشت: برنامه ریزی وزارت بهداشت برای واکسیناسیون جمعیت هدف یعنی ۱۰۰ درصد گروه هدف است که فعلا بالای ۱۲ سال است. بر این مبنا میزان واکسن مورد نیاز تا آخر سال تامین شده است. تا امروز سینوفارم ۱۳۱ میلیون دز، اسپوتنیک ۴ میلیون دز، واکسن کووکسین بهارات یک میلیون و ۱۲۵ هزار دز، آسترازنکا ۱۲ میلیون دز، برکت ۱۱.۵ میلیون دز و پاستوکووک یک میلیون و ۷۰۰ هزار دز و پاستوکووک پلاس ۲۰۰ هزار دز دریافت کردیم. واکسن اسپایکوژن هم در دو محموله نزدیک ۶ میلیون واحد مصرف دریافت کردیم. از واکسن فخراوَک و کووپارس هنوز چیزی تحویل ندادند.
او در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره سرنوشت سایر واکسن های تولید داخل که درحال ورود به مراحل کارآزمایی بالینی هستند، اظهار نمود: تولید داخلی نقطه قوتی است ولی اگر قرار باشد همه چیز به این امر گره بخورد باتوجه به زمان بر بودن مسئله ممکنست خیلی زمان از دست دهیم. جمع واکسن های داخلی که تا حالا به ما تحویل شده است حدود ۱۷ میلیون دز است که کفاف نیاز ما را نمی داد و نیاز به واردات داشتیم. برای ادامه کار، واکسن داخلی استفاده می شود ولی نمیتوانستیم صبر نماییم. واکسن هایی که هنوز به کارآزمایی بالینی نرسیدند سرمایه تولید کنندگان است و اگر خط تولید را برای بلندمدت در نظر بگیرند سوددهی خواهد داشت.
وی درباره تزریق دز یادآور نیز اظهار داشت: برای کارکنان نظام سلامت، کارکنان مراکز نگهداری معلولین جسمی و ذهنی، جانبازان بالای ۵۰ درصد و... باید پس از ۶ ماه از تزریق دز دوم واکسن یادآور دریافت نمایند همین طور کسانی که واکسن های غیر فعال مثل سینوفارم، برکت و بهارات دریافت نمودند نوبت سوم را بعد از ۴ ماه تزریق کنند. برمبنای این نیاز در مجموع نزدیک ۱۶۷ میلیون دز تامین شده که پاسخگوی نیاز برآورد شده فعلی ما است. برای ۱۴۰۱ هم احیانا نیاز باشد همه مردم را یک نوبت دز یادآور تزریق نماییم که با ظرفیت تولید داخل پیش بینی میکنیم نیازی به واردات نباشد.
زهرایی در پاسخ به سوالی درباره آمبولی یا سکته بعد از دریافت واکسن نیز اظهار داشت: درمورد آمبولی ریه یا سکته مغزی بعد از دریافت واکسن باید دید با چه شرایطی مواجه هستیم. در ۲۰ درصد مبتلایان کرونا حوادث تروما آمبولی گزارش شده است. مقایسه این افراد با بروز حوادث آمبولی در افرادی که واکسن آدنوویروسی تزریق کردند می بینیم که در گروه سنی بالای ۵۰ سال این عوارض یک نفر در ۱۰۰ هزارنفر و در گروه سنی پایین تر یک نفر در هر ۵۰ هزارنفر است. عارضه صفر نیست بلکه در مقام مقایسه باید دید در صورت واکسن نزدن چه عوارضی داریم که با تزریق واکسن میتوان جلوی آنرا گرفت.
وی اظهار داشت: واکسن به سبب تحریک سیستم ایمنی تا ۷۲ ساعت اول می تواند عوارض جزئی داشته باشد اما اگر فردی ۴ یا ۵ روز بعد گرفتار سر درد یا ورم و درد پا شد باید به مراکز درمانی مراجعه کند. برای اینکه اصلا ممکنست در دوره نهفتگی بیماری بوده باشند و کرونا گرفته باشند. خوشبختانه در مطالعات بین المللی هم مشخص شده است بیشتر افرادی که به دنبال تزریق واکسن گرفتار آمبولی می شوند قابل درمان هستند.
زهرایی درباره احتمال همه گیری آنفلوانزا نیز اظهار داشت: با رعایت هایی که برای کرونا انجام می شود احتمال بروز همه گیری آنفلوآنزایی ضعیف است برای اینکه خودرا محافظت می نماییم. گروههای پرخطر باید واکسن آنفلوآنزا دریافت نمایند.
او اشاره کرد: اگر فردی علایم بالینی بیماری داشت صبر کند و با بهبود علایم برای دریافت واکسن کرونا اقدام نماید. بهترین زمان برای واکسن زدن الان است که خیز و پیک بیماری کم شده است. فرصت و زمان برای تزریق واکسن مهمست چون الان بهترین زمان است برای اینکه نیرو و مراکز بسیج شدند.
وی اضافه کرد: کسانی که واکسن غیرفعال سینوفارم زدند برای دز یادآور میتوانند همان واکسن را بزنند و یا آسترازنکا یا پاستوکووک پلاس تزریق کنند. کسانی هم که واکسن آدنو ویروسی زدند نوبت یادآورشان میتواند آسترازنکا یا پاستوکووک پلاس باشد. البته اگر واکسن های پروتئین نوترکیب ایرانی دیگرمان تایید گردد شاید بتوانند درمورد دز یادآور استفاده شوند. واکسن های داخلی هنوز مجوز برای دریافت خانم های حامله را ندارند.



1400/08/26
23:16:19
5.0 / 5
1211
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir