از زیبایی تا تندرستی با آناناس

از زیبایی تا تندرستی با آناناس

اسنک: آناناس بومی کشورهای برزیل و پاراگوئه است و از آن بعنوان خوراکی خوشمزه و طبیعی مناطق گرمسیری قاره آمریکا یاد می شود.


به گزارش اسنک به نقل از مهر، آناناس میوه ای گرمسیری با طعم ترش و شیرین است که از گیاهی چندساله به نام آناناس تهیه می شود. این میوه، بومی کشورهای برزیل و پاراگوئه است و از آن به عنوان خوراکی خوشمزه و طبیعی مناطق گرمسیری قاره آمریکا یاد می شود. از نظر ظاهری، آناناس دارای پوستی زرد و قهوه ای رنگ با خطوط عمودی و یک تاج سبز رنگ در بخش بالایی است. گوشت میوه زرد رنگ، با طعم شیرین و کمی ترش بوده و دارای آنزیم بروملین است که در هضم پروتئین ها نقش دارد. آناناس را می توان بصورت تازه، کنسرو شده، آب میوه، ژله، مربا و خشک شده مصرف کرد و در صنعت آرایشی و بهداشتی هم از بروملین آن استفاده می شود.

خواص آناناس پیش از بارداری

مصرف آناناس پیش از حاملگی می تواند به بهبود باروری کمک نماید. بروملین موجود در آناناس، خصوصاً در مغز آن، اثرات ضد التهابی و رقیق کننده خون دارد که شرایط رحم را برای حامله شدن، بهبود می بخشد. این میوه همین طور منبع خوبی از منگنز، ویتامین C و ویتامین B6 است که همگی برای سلامت دستگاه تولید مثل اهمیت دارند. آناناس سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C و B6 است که از سیستم ایمنی سالم و تعادل هورمون ها در دوران حاملگی حمایت می کنند. با این وجود، دقت داشته باشید که مصرف بیش از اندازه آناناس امکان دارد سبب انقباضات رحمی شده و خطراتی برای سلامت جنین بوجود آورد. بدین ترتیب، سفارش می نماییم در دوران حاملگی پیش از افزودن آناناس به رژیم غذایی خود با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.


خواص آناناس برای معده

آناناس اغلب در کشورهایی مانند برزیل به همراه گوشت و مرغ سرو می شود. این میوه حاوی گروهی از آنزیم های گوارشی به نام بروملین است که به هضم گوشت کمک می کنند. بروملین مولکول های پروتئین را تجزیه می کند؛ به این مفهوم که روده کوچک می تواند آنها را راحتتر جذب نماید. این خاصیت آناناس برای افرادی که نارسایی پانکراس دارند؛ یعنی شرایطی دارند که پانکراس نمی تواند به قدر لازم آنزیم های گوارشی تولید نماید، مفید می باشد. یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که بروملین نشانگرهای التهابی در بافت های گوارشی مانند معده را کم می کند. علاوه بر این، آناناس سرشار از فیبر است که به سلامت دستگاه گوارش کمک می نماید.

خواص آناناس برای زخم

تعدادی از خواص آناناس پس از عمل جراحی شامل کاهش التهاب، ورم، کبودی و درد ناحیه جراحی شده است. خوردن آناناس می تواند زمان بهبودی پس از جراحی یا حتی تمرینات ورزشی را کم کند. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده اند که بروملین موجود در آناناس می تواند ناراحتی، درد یا ورم بعد از جراحی های دندانی را هم کم کند.

خواص آناناس برای سرماخوردگی

بروملین موجود در آناناس می تواند به رقیق شدن مخاط موجود در سینوس ها و سینه کمک نماید. همچنین، خواص ضد التهابی این میوه می تواند علایم سرماخوردگی معمولی و آلرژی ها را تسکین دهد. این فواید آناناس سبب شده است که پژوهشگران به بررسی توانایی این میوه در درمان آسم بپردازند. در حالیکه تحقیقات بازهم ادامه دارد، مطالعات نشان داده اند که مصرف بروملین موجود در آناناس با کاهش التهاب راه های هوایی که از علایم اصلی آسم است، ارتباط دارد.


خواص آناناس از دیدگاه طب ایرانی

در طب ایرانی آناناس به سبب فواید فراوانی که برای سلامتی دارد، بسیار مورد توجه قرار می گیرد. تعدادی از فواید این میوه عبارت اند از کمک به هضم غذا، تقویت سیستم ایمنی، تضمین سلامت گردش خون، سم زدایی بدن، بهبود سلامت پوست، کمک به سلامت دستگاه تنفس، افزایش انرژی و بهبود خلق و خو، ممانعت از سرطان، قوی شدن ماهیچه ها، کمک به سلامت استخوان ها است.

تقویت سیستم ایمنی

آناناس یکی از غنی ترین منابع ویتامین C است؛ ویتامینی که در خط مقدم مبارزه بدن با عفونت ها قرار دارد. مصرف یک فنجان آناناس تازه بالاتر از ۱۰۰ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تأمین می کند. ما بین میوه های غنی از ویتامین C، آناناس با وجود محتوای قند طبیعی بالا، یکی از انتخابهای مطلوب برای تقویت سیستم ایمنی است. ویتامین C نقش کلیدی در عملکرد گلبول های سفید دارد و به کاهش طول دوره سرماخوردگی کمک می نماید. آناناس با دارا بودن حدود ۷۹ میلی گرم ویتامین C در هر فنجان، در این راه مؤثر است. این ماده مغذی با افزایش تولید گلبول های سفید و تقویت عملکرد فاگوسیت ها (سلول های بلعنده میکروب ها)، بدن را در مقابل ویروس ها، باکتری ها و عوامل بیماری زا مقاوم می سازد. علاوه بر این، ویتامین C اهمیت بالای ی در ساخت کلاژن دارد؛ پروتئینی که برای ترمیم زخم ها، بازسازی بافت ها و حتی استواری عروق خونی ضروری می باشد. بدین سبب مصرف آناناس نه تنها سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، بلکه سرعت بهبود زخم ها و بیماریها را هم بالا می برد.

بهبود هضم و سلامت گوارش

آنزیم بروملین موجود در آناناس یک ترکیب بسیار خاص است که پروتئین های پیچیده را تجزیه کرده و به قطعات کوچک تر و قابل هضم مبدل می کند. بروملین جهت کمک به هضم غذا، کاهش نفخ و علایم سوءهاضمه استفاده شده و عملکرد آن در تجزیه پروتئین های غذایی در دستگاه گوارش مؤثر است. همین طور آنزیم های موجود در آب آناناس می توانند به شکستن پروتئین کمک کنند و از یبوست، نفخ و گاز جلوگیری نمایند. (منبع) به این علت افرادی که بعد از مصرف غذاهای سنگین مانند گوشت یا حبوبات گرفتار نفخ، سو هاضمه یا دل درد می شوند، می توانند از خوردن آناناس بهره مند شوند. این میوه با تحریک ترشح شیره های گوارشی، حرکات روده را بهبود می بخشد و از یبوست جلوگیری می کند. همین طور فیبر موجود در آن به عنوان یک پری بیوتیک طبیعی عمل کرده و با تقویت باکتری های مفید روده، سلامت کلی دستگاه گوارش را ارتقا می دهد.


تقویت استخوان ها و مفاصل

منگنز یکی از مهم ترین مواد معدنی موجود در آناناس است. این عنصر در کنار کلسیم و فسفر به ساخت و استواری استخوان ها کمک می نماید. مصرف منظم آناناس به جلوگیری از پوکی استخوان در سالمندان کمک می نماید. همین طور برای کودکان و نوجوانانی که درحال رشد هستند، این میوه یک منبع عالی برای تشکیل استخوان ها و دندان های سالم می باشد. جالب است بدانید که منگنز علاوه بر استخوان ها، در سلامت مفاصل هم نقش داشته و خطر ابتلاء به التهاب مفصلی را کم می کند.

سلامت و جوانی پوست

آناناس حاوی آنزیمی به نام برملاین است که دارای خاصیت ضد التهاب، آنتی اکسیدانی و باکتری کُش شناخته شده و در لایه برداری ملایم پوست نقش دارد. مدل هایی از کرم های حاوی عصاره آناناس وجود دارد که استفاده موضعی آنها منجر به کاهش ملانین (لک های ناشی از آفتاب)، کاهش التهابات پوستی و کنترل تولید چربی در پوست می شود. پوست برای شادابی و استواری نیازمند کلاژن است. ویتامین C موجود در آناناس، یکی از مهم ترین عوامل در تولید کلاژن شمرده می شود

کمک به کاهش وزن

باآنکه آناناس طعمی شیرین دارد اما به سبب فیبر بالا و چگالی کالری پایین، در کنترل اشتها مؤثر است. جایگزینی یک وعده تنقلات با یک فنجان آناناس تازه، نه تنها احساس سیری می کند بلکه سبب کاهش میل به شیرینی ها هم می شود. میوه های حاوی فیبر بالا می توانند منجر به کنترل بهتر وزن شوند. آناناس از آن دسته میوه های سرشار از فیبر است که به کاهش وزن کمک می نماید.


پیشگیری از سرطان

آناناس یک ضد سرطان طبیعی به حساب می آید. بروملین موجود در آن توانایی تخریب و مهار رشد سلول های سرطانی را دارد. علاوه بر این، ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در آناناس با خنثی کردن رادیکال های آزاد، از جهش DNA و صدمه به سلول ها جلوگیری می کنند. مصرف منظم آناناس خطر ابتلاء به سرطان های روده بزرگ، معده، سینه و پروستات را کم می کند. همین طور آناناس به سبب داشتن ترکیبات شیمیایی خاص، در شیمی درمانی کاربردهای جالب توجهی دارد. بروملین (آنزیم گوارشی آناناس)، خاصیت ضد التهابی و ضد توموری داشته و می تواند در درمان برخی سرطان ها همچون پروستات، ریه، پانکراس و روده مصرف شود. آنتی اکسیدان های مختلف آناناس نظیر ویتامین A، بتاکاروتن و فلاونوئیدها، در مهار رادیکال های آزاد و کاهش عوارض شیمی درمانی موثرند. ترکیبات آناناس در درمان اختلالات التهابی مانند آرتریت روماتوئید، آسم، زخم معده و بیماری های روده ای هم کاربرد دارند

چه کسانی نباید آناناس بخورند؟

برخی افراد امکان دارد بعد از مصرف آناناس به سبب وجود بروملین در آن، حساسیت یا ناراحتی در دهان، لب ها یا زبان خود تجربه کنند. علاوه بر این، مصرف مقدار زیاد بروملین می تواند سبب بروز جوش های پوستی، استفراغ و اسهال شود. همچنین، بروملین می تواند با برخی داروها مانند آنتی بیوتیک ها، رقیق کننده های خون، داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد تشنج تداخل داشته باشد. افرادی که بطور منظم از این داروها استفاده می نمایند باید برای افزودن یا حذف کردن هر نوع ماده غذایی به رژیم خود با پزشک مشورت کنند. اسیدیته موجود در آناناس و سایر میوه های گرمسیری یا مرکبات می تواند سبب افزایش سوزش معده یا علایم رفلاکس در افراد دچار بیماری رفلاکس معده (GERD) شود. همان گونه که اشاره شد، آناناس سرشار از پتاسیم است. مصرف بیش از اندازه پتاسیم هم می تواند برای افرادی که کلیه هایشان بطور کامل کار نمی کنند مضر باشد، اگر کلیه ها قادر به دفع پتاسیم اضافی از خون نباشند، این ماده معدنی می تواند سبب ایجاد بیماری به نام هایپرکالمی (Hyperkalemia) شود. این بیماری امکان دارد در بعضی موقعیت ها کشنده باشد. همچنین، پتاسیم اضافی می تواند با بتابلاکرها (Beta-Blockers)، دارویی برای درمان بیماری های قلبی و اضطراب، تداخل داشته باشد.
این میوه، بومی کشورهای برزیل و پاراگوئه است و از آن بعنوان خوراکی خوشمزه و طبیعی مناطق گرمسیری قاره آمریکا یاد می شود. از نظر ظاهری، آناناس دارای پوستی زرد و قهوه ای رنگ با خطوط عمودی و یک تاج سبز رنگ در قسمت بالایی است. برخی از فواید این میوه عبارت اند از کمک به هضم غذا، تقویت سیستم ایمنی، تضمین سلامت گردش خون، سم زدایی بدن، بهبود سلامت پوست، کمک به سلامت دستگاه تنفس، افزایش انرژی و بهبود خلق و خو، جلوگیری از سرطان، قوی شدن ماهیچه ها، کمک به سلامت استخوان ها است.


1404/06/28
13:00:38
5.0 / 5
12
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری , پروتئین
این مطلب اسنک را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
لینک دوستان اسنك
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

اسنک در خانه
اسنک snacu.ir