پایین نگه داشتن فشار خون با این خوراکی ها

پایین نگه داشتن فشار خون با این خوراکی ها

به گزارش اسنک، فشار خون بالا اغلب هیچ علایم واضحی ندارد اما می تواند به تدریج، صدمات جدی به بدن وارد کند و زندگی فرد را به خطر بیندازد.


به گزارش اسنک به نقل از خبر آنلاین، این عارضه باعث از کار افتادگی قلب و آسیب به دیواره های رگ ها می شود. میلیونها نفر در سرتاسر جهان به فشارخون بالا مبتلا هستند و این بیماری بدون کنترل و مدیریت مناسب می تواند با خطر بروز بیماریهای قلبی و سکته مغزی همراه شود.
علاوه بر داروهایی که پزشک امکان دارد برایتان تجویز کند، خیلی از تغییرات در سبک زندگی و برنامه غذایی می توانند به کاهش فشار خونتان کمک کنند. این تغییرات شامل مواردی چون پیروی از یک رژیم غذایی سالم، حفظ تمرین و ورزش منظم، ترک دخانیات و پرهیز از مصرف الکل است.
خیلی از مطالعات نشان می دهند که برخی انتخاب های غذایی می توانند در کاهش فشار خون تأثیر چشم گیر داشته باشند.
در ادامه به ۳ عامل تغذیه ای موثر در کنترل فشار خون و حفظ سلامت قلب و عروق می پردازیم:
* مکمل منیزیم
ایسنا نوشت: به قول متخصصان سلامت، مصرف مقدار کافی از ماده معدنی منیزیم می تواند برای کنترل فشارخون مناسب باشد. منیزیم سبب باز شدن رگ ها شده و در نتیجه فشارخون را کم می کند. علاوه بر این، افزایش سطح منیزیم با بهبود جریان خون هم راه است که فاکتور موثر دیگر در کاهش فشارخون بشمار می رود.
به گزارش هلث دی نیوز، خوراکی هایی چون مواد غذایی سبوس دار، لوبیا، مغزها و گیاهانی با برگ های سبز، حاوی منیزیم هستند.
* رژیم غذایی مدیترانه ای
نتایج یک پژوهش دیگر هم نشان داده است که رژیم غذایی مدیترانه ای در کاهش فشار خون موثر است. همینطور چند ماده غذایی که در رژیم مدیترانه ای به خوردن آنها سفارش می شود عبارتند از گردو، ماهی ساردین کنسروی، گیلاس، نخود، جعفری (سبزی خوراکی)، ماهی خال خالی و گوجه فرنگی.
* اسفناج
یکی دیگر از مواد غذایی مفید برای قلب، اسفناج است که بعنوان یک منبع غنی از نیترات و پتاسیم شناخته می شود و می تواند به کاهش فشار خون و بهبود سلامتی قلب کمک نماید.
پزشکان و متخصصان تغذیه براین باورند که اسفناج می تواند از راه شل کردن رگ های خونی و کمک به تنظیم سطح سدیم در بدن، فشار وارده بر سیستم قلبی عروقی را کم کند. تحقیقات اخیر نشان داده اند که مصرف سبزیجات برگ سبزدار مانند اسفناج می تواند در کنترل فشار خون هم موثر باشد.
دکتر «چنگ ــ هان چن»، متخصص قلب می گوید اسفناج از راه محتوای نیترات خود به افزایش سطح اکسید نیتریک در بدن کمک می کند؛ ترکیبی که سبب می شود رگ های خونی شل شوند که نتیجه آن کاهش فشار خون است. این فرایند، عملکرد سیستم قلبی عروقی را هم بهتر می کند.
علاوه بر این، اسفناج یک منبع غنی از پتاسیم است که به تنظیم سطح سدیم در بدن کمک کرده و می تواند فشار وارد بر سیستم قلبی عروقی را می کاهد.
خوردن اسفناج به روش های مختلف همچون در سوپ، سالاد یا به شکل پخته سفارش می شود. به قول متخصصان، مصرف یک تا دو پیمانه اسفناج خام یا نصف تا یک پیمانه اسفناج پخته، چهار تا پنج بار در هفته می تواند مفید باشد.
البته «میشل روتنشتاین»، متخصص تغذیه در زمینه قلب، توضیح می دهد که هیچ غذایی به صورت مستقل و به تنهایی قادر به بهبود فشار خون نیست بلکه یک الگوی غذایی کلی و انتخاب غذاهای مناسب در کنار هم برای حفظ سلامت قلب و فشار خون بسیار مهم هستند. او پیشنهاد می دهد که افراد به جای تمرکز روی مصرف یک غذای خاص، به یک الگوی غذایی سالم و متعادل توجه نمایند.
به گزارش ایندیپندنت، بدون شک در کنار تغییرات رژیم غذایی، ورزش منظم، کنترل وزن، خواب کافی، کاهش فشار و اجتناب از مصرف الکل و دخانیات هم اهمیت بالایی دارد. از طرفی متخصصان قلب سفارش می کنند افراد برای ارزیابی و کنترل فشار خون خود حتماً با پزشک مشورت کنند.



منبع:

1404/05/13
11:34:07
5.0 / 5
23
تگهای خبر: آنلاین , بدن , برنامه , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir