در گفت وگو با اسنك مطرح شد
بیشتر از ۱۹۰۰۰ بیمار تالاسمی در کشور
به گزارش اسنک، رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت ضمن اشاره به حضور بیشتر از ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور، در رابطه با چگونگی دارو و درمان این بیماران توضیح داد.
دکتر ناصر ملک پور به بهانه روز جهانی تالاسمی در گفتگو با ایسنا، با بیان این که ۱۹هزار و ۷۵۰ بیمار دچار تالاسمی در کشور حضور دارند، اظهار نمود: ۱۷ اردیبهشت (۸ می) بعنوان روز جهانی تالاسمی درنظر گرفته شده و امیدوارم تمام مبتالایان به تالاسمی در سلامت باشند.
وی ادامه داد: بیماران دچار تالاسمی فقط به یک نوع خاص این بیماری مبتلا نیستند؛ بررسی ها مبین اینست که حدود ۱۴هزار و ۸۰۰ نفر به «تالاسمی ماژور» مبتلا هستند و حدود ۳هزار نفر به «اینترمدیا» و ۱۱۰۰ نفر هم به «سیکل سل» مبتلا هستند.
آغاز غربالگری تالاسمی در کشور از سال ۱۳۷۶ وی با اعلان اینکه تالاسمی یک بیماری خاص است، توضیح داد: تالاسمی جزو نخستین بیماری هایی است که با مصوبه هیئت وزیران در فهرست بیماری های خاص قرار گرفت. همینطور مجلس شورای اسلامی، غربالگری قبل از تولد برای تشخیص موارد جدید تالاسمی را در سال ۱۳۷۶ تصویب کرد تا بدین سان از تولد موارد جدید مبتلا شدن به تالاسمی جلوگیری شود. تخمین زده می شود که از تولد حداقل ۱۲۰۰ مورد ابتلای جدید در هر سال جلوگیری کرده ایم. به صورت کلی میتوان گفت با غربالگری های قبل از ازدواج این بیماری، از تولد ۳۳هزار و ۶۰۰ مورد جدید طی سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۴۰۳ جلوگیری شده است. قبل از ازدواج، غربالگری زوج ها به انجام می رسد و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه ای به انجام می رسد.
موارد جدید تالاسمی رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری ها وزارت بهداشت در رابطه با موارد جدید مبتلا شدن به تالاسمی توضیح داد: بررسی ها مبین اینست که تعداد موارد تولد جدید دچار این بیماری حدود ۱۵۰ تا ۱۸۰ نفر طی سالهای اخیر است. اغلب موارد جدید بیماری در استان سیستان وبلوچستان است و این مورد در مسائلی مانند «ازدواج های غیررسمی» و «عدم غربالگری قبل از ازدواج» ریشه دارد.
پراکندگی جغرافیایی تالاسمی در ایران ناصری در رابطه با پراکندگی جغرافیایی تالاسمی در کشور اظهار داشت: پنج استان سیستان وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به سایر استان ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجهند.
فعالیت ۲۴۰ مرکز تزریق خون برای تالاسمی ها رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت در رابطه با مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی هم اظهار داشت: ۲۴۰ مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در دانشگاه های علوم پزشکی به بیماران خدمات مورد نیاز را عرضه می دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون، تزریق داروهای ویژه آهن زدا و سایرخدمات روتین می شود. همینطور آزمایش های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی به انجام می رسد.
اقدامات درمانی برای تالاسمی رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت در رابطه با درمان بیماران تالاسمی توضیح داد: درمان بیماران تالاسمی شامل تزریق خون، آهن زدایی جهت پیشگیری از رسوب آهن در ارگان های حیاتی بدن بخصوص قلب و کبد است. روش درمان آهن زدایی با عنایت به وضعیت بیماران، نتیجه آزمایش ها و نظر پزشک به شکل درمان خوراکی، تزریقی و یا تلفیقی از درمان خوراکی و تزریقی به انجام می رسد.
چگونگی ارائه خدمات بیمه ای به تالاسمی ها در مراکز درمان خصوصی وی در رابطه با عرضه خدمات به بیماران تالاسمی در قسمت خصوصی هم اظهار داشت: برپایه هماهنگی های صورت گرفته با سازمان بیمه سلامت، اگر بیماران دچار تالاسمی برای دریافت خدمات به مراکز خصوصی طرف قرارداد بیمه سلامت رجوع کنند، ۸۰ درصد اختلاف خدمات دولتی و خصوصی به آنها پرداخت می شود و این مورد از سالجاری اجرا می شود. قبل از این، ۷۰ درصد فرانشیز بیمه برای خدمات بخش دولتی را به بیماران پرداخت می کردیم و علاوه بر پرداخت ۷۰ درصدی فرانشیز در قسمت دولتی، ۸۰ درصد اختلاف خدمات بخش خصوصی با دولتی را پرداخت می کنیم؛ چونکه این احتمال وجود دارد که یک بیمار دچار تالاسمی تمایل داشته باشد برای انجام یک آزمایش به یک مرکز خصوصی در محل سکونت خود رجوع کند و سپس ۸۰ درصد اختلاف خدمات در قسمت خصوصی و دولتی را دریافت کند.
تلاش جهت راه اندازی مراکز جامع تالاسمی ملک پور در رابطه با اهداف مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت اظهار داشت: وزارت بهداشت جهت راه اندازی مراکز جامع تالاسمی وعده داده و درنظر دارد که این مراکز را عملیاتی کند. مراکز جامع به عرضه خدمات ۵گانه مانند ویزیت پزشک، تزریق خون، عرضه دارو و آزمایش و تصوربرداری می پردازند. مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت برای ایجاد مراکز جامع در ۵ مرکز دانشگاهی تلاش می کند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب