غنی سازی آرد با ویتامین دی بزودی شروع می شود

غنی سازی آرد با ویتامین دی بزودی شروع می شود

اسنک: رئیس سازمان غذاودارو با اعلان اینکه نان به عنوان قوت غالب مردم است و برای تامین کمبود املاح و ویتامین ها غنی سازی آن در دستور کار قرار دارد، از توسعه تولید نان کامل به روش صنعتی در کشور آگاهی داد.



به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، دکتر سید حیدر محمدی با اشاره به اینکه امنیت غذایی در تمامی کشورها در کنار امنیت ملی مورد اهمیت است، اظهار نمود: امنیت غذایی در دو سطح ایمنی و تأمین مطرح است و رئیس جمهوری در شورایعالی سلامت و امنیت غذایی نسبت به تأمین غذای کافی و سالم تصریح کرد.

وی ضمن اشاره به اهمیت نان در سبد غذایی کشور اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ اعتبار تخصیص یافته به گندم حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان است که چند برابر اعتبارات سایر حوزه هاست و این نشان از اهتمام به این محصول دارد.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه میزان مصرف نان در کشور ما ۳۷ درصد بیشتر از کشورهای منطقه است، اضافه کرد: هر ایرانی به صورت میانگین ۳۰۰ گرم نان در روز مصرف می کند که می تواند بستر مناسبی برای تأمین انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین ها باشد.

محمدی ضمن اشاره به افتتاح خط تولید نان کامل صنعتی(تافتون) برای نخستین بار در اهواز اظهار داشت: نانی که از آرد کامل به روش بهداشتی زیر نظر مسؤلان فنی مورد تایید وزارت بهداشت باشد، نان سالمی است اما اساسا نان کامل نیست چون که باید شاخص هایی همچون آهن، کلسیم، روی، فسفر و گروه ویتامین های بی را داشته باشد تا نان کامل محسوب شود.

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: هم اکنون آرد ۱۲ تا ۲۸ درصد سبوس گیری می شود و کمترین سبوس گیری در ارتباط با نان سنگک است. ۳۷۰ تولیدکننده آرد در کشور داریم که ۲۵ درصد از آنها آرد کامل را تولید می کنند.

به قول وی به تازگی نخستین واحد تولید نان سنتی کامل به روش صنعتی افتتاح شده است و بزودی در کشور توسعه می یابد. برپایه برنامه سازمان غذا و دارو در تمامی استان ها حداقل یک یا دو واحد تولید آرد کامل فعالیت دارند و در صورت استقبال نانوایان، این آرد در اختیار آنها قرار می گیرد.

به نقل از سازمان غذا و دارو، او در آخر ضمن اشاره به اجرای غنی سازی لبنیات با ویتامین دی اظهار داشت: غنی سازی آرد با اسید فولیک از مدت ها پیش اجرایی شده و در ارتقای سلامت جامعه موثر بوده است. با عنایت به این که مصرف نان جامعه هدف بزرگ تری را دارد، طرح غنی سازی نان با ویتامین دی در مراحل نهایی است و بزودی شروع می شود.





منبع:

1402/12/21
14:56:06
5.0 / 5
216
تگهای خبر: امنیت , برنامه , پروتئین , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir