در نشست گروه كاری سلامت و امنیت غذایی استان تهران؛

نان کامل باید وارد سفره مردم شود

نان کامل باید وارد سفره مردم شود

به گزارش اسنک، ششمین نشست گروه کاری سلامت و امنیت غذایی استان تهران، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار گردید.


به گزارش اسنک به نقل از مهر، گوهر محمدی رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، هدف از برگزاری این نشست هم اندیشی را بهبود کیفیت و سلامت نان استان در جهت تصویب سند ملی امنیت غذا و تغذیه و برش استانی سند و بررسی راهکارهای لازم برای تولید آرد کامل و نان باکیفیت برای مردم برشمرد. وی، کاهش مصرف نمک، غنی کردن آرد با آهن و اسید فولیک و تولید آرد کامل را سه هدف اصلی در نظر گرفته شده در این سند عنوان نمود. محمدی ضمن اشاره به این که قوت غالب قشر صدمه پذیر جامعه نان است، خاطرنشان کرد: در صورت افزایش قیمت نان کامل این قشر گرفتار مشکل می شوند. به نقل از ایشان، قیمت بالای آرد کامل، عدم استقبال نانواها به علت احتیاج به زمان بیشتر برای آماده سازی نان کامل، دیدگاه های نادرست مردم در مورد نان کامل، لزوم فرهنگ سازی و آموزش مردم، ماندگاری کمتر آرد و نان کامل، استانداردهای فنی، ضعف علمی و فنی بازرسان نانوایی ها بعضی از چالش های نان کامل است. محمدی تصریح کرد: در این جلسه تعداد کارخانه های تولید کننده آرد کامل در تهران و چگونگی تولید نان باکیفیت و قیمت مقرون به صرفه مورد بررسی قرار می گیرد. در ادامه نشست، مرتضی خدمتکار آرانی مدیر کل اجتماعی فرهنگی استانداری تهران ضمن قدردانی از راهبری گروه سلامت و امنیت غذایی استان تهران و زحمات دبیرخانه این کارگروه به نقش مؤثر حضار و اعضای این کمیته در راه تدوین برش استانی سند تغذیه سلامت استان تهران اشاره و تصریح کرد: بهبود کیفیت آرد و نان مبحث مهمی در جهت تأمین سلامت مردم است که همراهی و اهتمام تمام مجموعه های ذی ربط را می طلبد. وی خاطرنشان کرد: بعد از اجرای مصوبات این نشست با همراهی و تلاش تمام مجموعه های ذیربط حتما باید در مراحل بعدی نظارت و ارزیابی عملیاتی شدن این دستورالعمل ها صورت گیرد. همینطور محمد اسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، اظهار داشت: سند امنیت غذایی بعد از تصویب در شورایعالی سلامت و امنیت غذایی به دستگاههای مربوطه ابلاغ گردید که یکی از موارد مهم این سند، نان کامل است. وی ادامه داد: با عنایت به این که پیشگیری بهتر از درمان است، اگر نان مصرفی جامعه حاوی ریزمغذی ها، لیپید، ویتامین ها و املاح و…، شود می تواند از بسیاری بیماری ها نظیر سرطان، فشارخون و دیابت و…، پیشگیری کند. مطلق، بر مبنای سفارش کمیسیون اصل ۹۰ خاطرنشان کرد: در هر استانی باید تا آخر سال کارخانه تولید آرد کامل و نانوایی پخت نان کامل وجود داشته باشد چونکه هدف اینست نانی که به دست مردم می رسد، سالم و مغذی باشد. وی ضمن قدردانی از استانداران سراسر کشور، تولید کنندگان آرد و نان و…، اظهار امیدواری کرد که با همکاری یکدیگر بتوانیم سبب ارتقای کیفیت نان مصرفی مردم شویم. امیر محمد مرتضویان رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی هم در این جلسه ضمن اشاره به سابقه ۲۵۰۰ ساله نان کامل در ایران خاطرنشان کرد: این سابقه به دوره هخامنشی بر می گردد و در آن زمان استانداردها و بازرسی و نظارت بر تولید این نوع نان وجود داشته است. وی تصریح کرد: نان باید از ابعاد حسی، رنگ و طعم و بافت خوبی داشته باشد تا برای مصرف کننده از مطلوبیت برخوردار باشد. مرتضویان تصریح کرد: برای تهیه نان کامل باید یک ماده تلقیح خشک طراحی شود که حاوی باکتری ها و مخمرها و بهبود دهنده ها باشد و بتواند آماده سازی خمیر را ظرف مدت سه یا چهار ساعت انجام دهد. وی تصریح کرد: تا وقتی که این ماده تلقیح خشک برای نان ایرانی تولید و طراحی نشود نان کامل فایده ندارد و برای تهیه آن اعلام آمادگی کرد. مرتضویان همینطور طراحی فر مناسب را در تولید نان باکیفیت کامل مؤثر دانست و با عنایت به این که در آرد کامل پوسته گیری کمتری صورت می گیرد خاطرنشان کرد که باید باقیمانده آفت کش ها و سموم در آرد کامل بررسی شوند و از آمادگی انستیتو تغذیه در این خصوص اطلاع داد. حسین یزدجردی رئیس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی صنایع آرد ایران هم در این جلسه ضمن اشاره به وجود ۲۴ کارخانه آرد در استان تهران اظهار داشت: آرد کامل یکی از انواع آرد است و تمام کارخانه های تولیدکننده آرد توانایی تولید انواع آرد همچون آرد کامل که درجات آرد و سبوس در آنها متفاوت می باشد را دارند. وی تولید آرد کامل را نیازمند پیش زمینه هایی همچون تعیین مصرف کننده آن و تعیین قیمت آن از جانب سازمان حمایت برشمرد. یزدجردی ضمن اشاره به فرآیند تولید آرد و آسیاب گندم و میزان پوسته گیری اظهار داشت: در حالت عادی میزان پوسته گیری ۲ درصد صورت می گیرد اما در آرد کامل برای تضمین سلامت مردم باید این میزان افزایش یابد که پیشنهاد می کنم به میزان چهار درصد صورت گیرد. ایشان در ادامه ضمن بیان توضیحاتی در مورد مراحل پوسته گیری گندم با عنایت به تجربیات خود سفارش هایی را در این حوزه بیان کرد و سفارش کرد که برای آرد کامل به میزان چهار درصد پوسته گیری صورت گیرد. یزدجردی در ادامه تصریح کرد: در راه تولید و ترویج مصرف نان کامل باید بدون عجله و رفتارهای هیجانی حرکت کرد و به وجود تجهیزات فنی لازم برای تولید آرد کامل در کشور اشاره نمود. وی، جوانه گندم را مغذی برشمرد و خاطرنشان کرد: افزودن جوانه سبب مغذی شدن آرد می شود اما باید به خاطر داشته باشیم که حاوی اسیدهای چرب غیراشباع است که به سرعت فاسد می شود، ازاین رو در نگهداری آرد حاوی آن باید نکاتی را رعایت نماییم. به قول یزدجردی، در محصولاتی نظیر ماکارونی و…، که تاریخ نگهداری آنها طولانی است نمی توان از آرد کامل حاوی جوانه گندم بهره برد چونکه حداکثر زمان مجاز آرد کامل حاوی جوانه حداکثر یک ماه است به شرطی که در محل خشک و خنک نگهداری شود.


منبع:

1402/08/12
18:16:00
5.0 / 5
338
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir