ارتباط اختلال ADHD با اضطراب و افسردگی در بزرگسالی

ارتباط اختلال ADHD با اضطراب و افسردگی در بزرگسالی

اسنک: یک مطالعه جدید نشان میدهد بزرگسالانی که با علایم شدید اختلال کم توجهی - بیش فعالی موسوم به «ای دی اچ دی» (ADHD) دست و پنجه نرم می کنند، بیش از حتی مبتلایان به اوتیسم در معرض اضطراب و افسردگی قرار دارند.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، متخصصان در انگلیس می گویند این اولین مطالعه ای است که بگونه ای روشمند، نتایج مبتلاشدن به "ای دی اچ دی" بر سلامت روان افراد را نشان داده است.
"لوکا هارگیتای"، سرپرست تیم مطالعه در اینباره اظهار داشت: دانشمندان مدت هاست که می دانند اوتیسم با اضطراب و افسردگی مرتبط می باشد اما ای دی اچ دی تا حدودی نادیده گرفته شده است.
وی ادامه داد: هدف ما این بود که دقیقاً اندازه گیری نماییم که کدام خاصیت های شخصیتی ای دی اچ دی با اختلالات سلامت روان مرتبط می باشد.
مطالعه تازه توسط تیمی مشترک از متخصصان در دانشگاه های باث، بریستول، کاردیف و همچنین کینگز کالج لندن انجام شده است.
دکتر هارگیتای اظهار داشت: این اختلال بر خیلی از افراد – چه کودکان و چه بزرگسالان – تأثیر می گذارد و از این حقیقت که افراد بیشتری مایل به صحبت در مورد آن هستند، باید استقبال کرد. این امید را داریم که که با آگاهی بیشتر، تحقیقات بیشتری در این حوزه صورت گیرد و منابع بیشتری برای پشتیبانی از افراد مبتلا در جهت بهبود سلامت روانشان اختصاص داده شود.
تیم مطالعه در بررسی خود با توزیع پرسشنامه هایی که آنرا "استاندارد طلایی" می نامید، یک مجموعه از افراد بزرگسال ساکن انگلیس را مورد آزمایش قرار داد. این سوالات با هدف تفکیک خاصیت های اوتیسم از ای دی اچ دی طراحی شده بودند؛ امری بسیار حساس چون که به علت اشتراک زیاد علایم، معمولاً خاصیت های اوتیسم و ای دی اچ دی با هم اشتباه گرفته می شود.
برای مثال در این نظرسنجی پرسیده شده بود: چقدر احساس می کنید بیش از اندازه فعال هستید و مجبور به انجام کارها هستید، انگار که یک موتور محرک دارد شما را هدایت می کند؟ یا، آیا عبارت روبرو را توصیف خود می دانید؟: من اغلب بشدت جذب یک چیز می شوم.
دست اندرکاران این مطالعه می گویند هرچقدر علایم ای دی اچ دی در فرد شدیدتر بوده، احتمال بیشتری وجود داشته که فرد با اضطراب و افسردگی دست و پنجه نرم کند. نتایج شبیه سازی کامپیوتری نیز نشان داده است که ای دی اچ دی نسبت به اوتیسم حدودا قطعا با علایم شدیدتر اضطراب و افسردگی در بین بزرگسالان مرتبط می باشد.
متخصصان هنوز نمی دانند چرا مبتلایان به ای دی اچ دی مستعد اضطراب و افسردگی بیشتر هستند و مطالعات بیشتری در این خصوص مورد نیاز است.
متخصصان می گویند نتیجه تحقیقات جدید می تواند به شناسایی افرادی که بیشتر در معرض خطر اضطراب و افسردگی هستند، کمک نماید تا اقدامات پیشگیرانه - مانند پشتیبانی از کودکان و بزرگسالان با مدیریت علایم ای دی اچ دی در آنها - زودتر صورت گیرد تا تأثیر بیشتری بر بهبود کیفیت زندگی این افراد داشته باشد.
به گزارش یورونیوز، دکتر "پونیت شا"، استاد روانشناسی در دانشگاه باث می گوید: هم اکنون بودجه برای تحقیقات ای دی اچ دی - بخصوص تحقیقات روانشناختی – کم است و این امر بخصوص هنگامی که آنرا با سطح نسبتاً بالای بودجه اختصاص داده شده به اوتیسم مقایسه کنید، آشکار می شود. شواهد حالا درحال آشکار شدن هستند که ای دی اچ دی فقط یک بیماری دوران کودکی نیست بلکه در طول زندگی نیز ادامه خواهد یافت و در نتیجه ما باید برنامه های تحقیقاتی خویش را برای درک بهتر ای دی اچ دی در بزرگسالی تنظیم نماییم.
نتایج مطالعات تازه در نشریه تخصصی Scientific Reports انتشار یافته است.




منبع:

1401/11/04
14:02:07
5.0 / 5
702
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir