استادیار دانشكده تغذیه مطرح كرد؛

کاهش خطر مرگ زودرس با مصرف پروتئین های گیاهی

کاهش خطر مرگ زودرس با مصرف پروتئین های گیاهی

اسنک: به گزارش اسنک، عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سفارش کرد افراد برای کاهش خطر مرگ زودرس، پروتئین­ های گیاهی را جایگزین پروتئین ­های حیوانی کنند.



به گزارش اسنک به نقل از مهر، مرجان باژن اظهار داشت: امروزه افراد زیادی د ر جهان علاقه مند به پیروی از رژیم های گیاهخواری یا وگان (vegan) و کاهش مصرف محصولات حیوانی شده اند.
وی اضافه کرد: حفظ و ارتقای سلامتی، پشتیبانی از حقوق حیوانات و اعتقادات مذهبی همچون دلایلی است که این افراد را به سمت این نوع رژیم غذایی سوق داده است.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، طبق گزارش آکادمی تغذیه و رژیم غذایی آمریکا در سال ۲۰۱۶، اظهار داشت: یک رژیم گیاهخواری یا وگان می تواند تمام نیازهای تغذیه ای بزرگسالان، کودکان و زنان آبستن و شیرده را تأمین کند.
وی، دریافت مقادیر کافی پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای آنهایی که گوشت یا محصولات حیوانی مصرف نمی کنند را دشوارتر ذکر کرد و اضافه کرد: این افراد باید از قبل برنامه ریزی کنند تا اطمینان یابند که پروتئین، کلسیم، آهن و ویتامین B۱۲ کافی دریافت می کنند.
ارتباط بین مصرف پروتئین های گیاهی و حیوانی با طول عمر افراد
باژن ضمن اشاره به نتایج تحقیقات مؤسسه ملی سلامت آمریکا در مورد رژیم غذایی و سلامت، افزود: بررسی ارتباط بین مقدار دریافت پروتئین و میزان مرگ شرکت کنندگان در این مطالعه نشان دهنده کاهش خطر کلی مرگ در افرادی که پروتئین گیاهی بیشتری مصرف کردند نسبت به سایر افراد بود.
به گفته وی، بر مبنای نتایج مطالعه مذکور جایگزین کردن سه درصد از پروتئین حیوانی مصرفی در رژیم غذایی با منابع پروتئین گیاهی نظیر نان، ماکارونی و سایر غلات سبب کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی تا ۱۲ درصد در افراد شد.
باژن اضافه کرد: این ارتباط بخصوص زمانی قوی تر بود که منابع پروتئین حیوانی مثل تخم مرغ و گوشت قرمز با پروتئین های گیاهی جایگزین شده بود.
وی تصریح کرد: محققان دانشگاه هاروارد و دانشگاه علوم پزشکی تهران هم برای تعیین رابطه بین میزان مصرف پروتئین های حیوانی و گیاهی با مرگ و میر ناشی از سرطان، بیماری های قلبی عروقی و سایر علت ها، ۳۲ مطالعه را مورد بررسی قرار دادند.
باژن اضافه کرد: نتایج بررسی های مذکور نشان داد به ازای دریافت هر سه درصد کالری بیشتر از منابع پروتئین گیاهی مانند حبوبات، غلات و محصولات سویا، خطر مرگ حدود پنج درصد در افراد کاسته می شود. در حالیکه مصرف پروتئین های حیوانی خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی یا سرطان را کاهش نمی دهد.
برای افزایش طول عمر باید پروتئین های گیاهی را جایگزین پروتئین های حیوانی کرد
به گفته وی، این مطالعه هم همانند سایر مطالعات تاکید می کند که برای افزایش طول عمر باید پروتئین گیاهی را جایگزین پروتئین حیوانی در رژیم غذایی کرد.
این استادیار دانشکده تغذیه تصریح کرد: غذاهای گیاهی مناسب، منابع خوب پروتئین و سایر مواد مغذی هستند و اغلب کالری کمتری نسبت به محصولات حیوانی دارند.
وی اضافه کرد: بعضی از این محصولات مانند لوبیای سویا، پروتئین کامل محسوب می شوند و حاوی همه اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن هستند و برخی دیگر فاقد برخی از این اسیدهای آمینه هستند. ازاین رو داشتن یک رژیم غذایی متنوع مهم می باشد.


منبع:

1401/06/12
18:28:45
5.0 / 5
262
تگهای خبر: بدن , برنامه , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir