در گفت وگو با اسنك تشریح شد

تخمین بیش از ۱۳۰۰۰ مطب پزشکی در تهران

تخمین بیش از ۱۳۰۰۰ مطب پزشکی در تهران

اسنک: سرپرست اداره کل بیمه سلامت استان تهران ضمن تشریح پروسه و چالش های موجود در نسخه نویسی الکترونیک در پایتخت در عین حال درباره ی نقش امضای دیجیتال پزشکان در حفاظت اطلاعات بیماران توضیح داد.


دکتر علیرضا نمازی در گفت و گو با ایسنا، ضمن اشاره به این که بیمه سلامت ایران بطور معمول خدمات سلامت را با فرانشیزهای مصوب پرداخت می کرد، اظهار داشت: تا اینکه مشخص شد لازم است بیمه سلامت جدی تر به حوزه سلامت ورود کند. بیمه سلامت تا قبل از آن بیزینس پلن خاصی نداشت و دریافتی های حق بیمه و کمک دولت در کنار هم وجود داشت تا این که رویکرد دولت بگونه ای شد که بیمه سلامت را مورد حمایت قرار دهد. بر این اساس، موضوع پزشک خانواده و پوشش بیمه خدمات روستایی در سال ۱۳۸۳ مطرح شده و پس از گذراندن دوره پایلوت به کل کشور تسری یافت که بدنبال آن تمام جمعیت روستایی تحت پوشش بیمه سلامت آمد و نظام ارجاع هم پایه گذاری شد. این یک کار بزرگ و خوب بود که بیمه انجام داد و در همین راستا هم در حرکت است.
کاهش هزینه ها با اجرای نسخه نویسی الکترونیک وی درباره ی شروع جدی موضوع نسخه نویسی الکترونیک، بیان کرد: از سال ۱۳۹۸ بحث نسخه الکترونیک در بعضی نقاط شروع شد و بیمه سلامت هم به این امر ورود کرد. نسخه نویسی الکترونیک هزینه های زیادی مانند چاپ دفترچه، هدر رفت زمان و... را کم کرد و در عین حال سبب دسترسی بهتر به پزشکان شد. همه این اقدامات سبب می شد که نسخه الکترونیک بتواند وارد عرصه خدمات حوزه سلامت شود.
لزوم تعیین یک سامانه واحد برای نسخه نویسی الکترونیک او ضمن اشاره به تاکیدات صورت گرفته برای به سرانجام رسیدن نسخه نویسی الکترونیک، اظهار داشت: بر این اساس تا اردیبهشت ماه امسال فرصت داشتیم که فقط درصدی از نسخ را به شکل غیرالکترونیک داشته باشیم. این مهلت داده شد که هم پزشکان آماده شوند و هم تمامی زیرساخت ها فراهم گردد. در این حوزه بزرگترین قدم برداشته شد و سازمان های بیمه گر پایه، پلت فرم نسخه نویسی خاص خودرا طراحی کردند اما، انتظار می رود بتوانند به یک پلت فرم واحد نسخه نویسی برسند.
وی ادامه داد: از آنجا که فعالیت بخش خصوصی بسیار عالی بود، سبب شد تا نرم افزارهای مختلف تحت وب از بیمه ها مجوز گرفته و پزشکان با ورود به این سامانه ها می توانند نسخه بنویسند و اطلاعات افراد با درج کد ملی برای پزشک مشخص می شود.
چالش های نسخه نویسی الکترونیک در پایتخت وی بزرگ ترین چالش بیمه سلامت به ویژه در پایتخت را اینطور توضیح داد: تهران به عنوان یک استان ارجاعی شناخته می شود که پزشکان و مراکز ارائه خدمات مختلفی را در کنار سه دانشگاه علوم پزشکی دارد و همین سبب می شود اندکی پیچیدگی ها وجود داشته باشد که با کوشش های صورت گرفته خوشبختانه تهران که در نسخه نویسی الکترونیک، پایین ترین آمار را داشت به پوشش ۹۸ درصدی رسید. البته هنوز هم در حال رصد هستیم تا این درصد بهبود یابد.
نمازی افزود: در مورد مراکز درمانی که با سیستم HIS فعال می باشند لینک شدن پلت فرم های بیمه ای با این سیستم مشکلاتی داشت که سبب می شد پزشکان مجبور باشند فرصت بیشتری برای نسخه نویسی بگذارند و از جانب مقابل باید برای فرهنگسازی بیماران هم فعالیت می شد تا متوجه باشند اگر نسخه فیزیکی و کاغذی دریافت نمی کنند مشکلی وجود ندارد و پزشک همه موارد را در نسخه الکترونیک تجویز کرده است.
او ضمن اشاره به این که اجرای پروسه نسخه نویسی الکترونیک در بیمارستان ها سخت بود، اظهار داشت: سیستم HIS نیازمند آمار و ارقام است. یکی از اشکالات، عدم کدگذاری درست در سامانه های بیمه و سیستم HIS بود که چالش های بزرگی برای بیمار و پزشک ایجاد می کرد. بطورمثال بیمار معطل می شد یا بعد از کلی نسخه نوشتن یک دفعه با خطای سیستم به علل مختلفی مثل قطعی اینترنت و... مواجه می شدیم.
لزوم حذف کاغذ از پروسه ارائه اسناد بیمه های تکمیلی وی ادامه داد: در حال حاضر یکی دیگر از مشکلاتی که لازم است برطرف شود موضوع بیمه های تکمیلی هستند که هنوز هم برای مستندات خود به نسخه کاغذی تاکید دارند که باید این معضل هم برطرف شود و بیمه های تکمیلی اطلاعات مورد نیاز خودرا به شکل دیجیتال بردارند.
نسخه نویسی کاغذی در چه شرایط مجاز است؟ او اشاره کرد: ما الان در بیمارستان ها هم نسخه نویسی کاغذی نداریم مگر این که شرایط خیلی خاصی مانند قطعی اینترنت و... رخ دهد که البته این شرایط هم نسخه نویسی نیمه الکترونیک به حساب می آید، برای اینکه داروخانه ملزم به ورود کدها به سامانه دارویی است. تا اول اردیبهشت ۱۴۰۱ با مجوز ستاد کرونا به علت شرایط خاص، فرصت وجود داشت تا درصدی نسخه نویسی غیرالکترونیک صورت گیرد. البته الان هم به شکل موردی ممکنست نسخه کاغذی در وضعیت خاص نوشته شود اما بیمار ضرر می کند؛ چون اگر نسخه الکترونیک نوشته نشود آن وقت ممکنست مجبور باشد اقلام دارویی را آزاد تهیه نماید.
اصلاح کدگذاری های دارویی میان بیمه ها سرپرست اداره کل بیمه سلامت استان تهران درباره ی کدینگ های دارویی مشترک میان سازمان های بیمه گر، اشاره کرد: برای خوانش از سیستم دارویی، تمام کدگذاری ها باید یکسان باشد که اصلاح کدها انجام شد و می توان گفت تا ۹۹.۹ درصد اصلاح کدهای دارویی صورت گرفته است؛ چون اگر اصلاح نمی شد مشکل به وجود می آمد. یکی از اشکالات این بود که دارو با برندهای مختلفی وجود داشت و بیمه ها هم تا پیش از طرح دارویاری، پایین ترین رقم موجود در بازار را پوشش می دادند؛ یعنی اگر یک دارو با ۴ برند مختلف وجود داشت، بیمه سلامت پرداخت فرانشیز برای ارزان ترین دارو را می پذیرفت. تمام این موضوعات درنظر گرفته شد و ایرادات نرم افزار هم رصد و بررسی گردید. طی شش ماه گذشته به نظر بنده نتیجه این تلاش ها خوب بوده است و این نگاه بنده به عنوان کسی است که در کنار مسئولیت فعلی، طبابت هم می کند.


وی اشاره کرد: مدون شدن نسخه نویسی الکترونیک یعنی آغازی صحیح برای تکمیل پرونده الکترونیک سلامت.
امضای دیجیتال پزشکان عامل تحکیم حفاظت اطلاعات بیمار او درباره ی امنیت سامانه های نسخه نویسی الکترونیک، اظهار داشت: حالا یکی از دغدغه های سازمان نظام پزشکی هم این است که می گویند شاید کسی مُهر نظام پزشکی آنها را از سامانه هک کند و نسخه بنویسد، اما یا باید هیچ کاری را انجام ندهیم یا این که بدانیم در فرآیند انجام یک کار، ایرادات پروژه کاملا مشخص می شود و می توان در صدد رفع آنها برآمد. نفس کار نسخه نویسی الکترونیک بسیار عالی بود و باید انجام می شد. باید اصل کار و نکته مثبت آنرا درنظر گرفت و از حواشی دوری کرد. ممکنست حتی بزرگ ترین شرکتها هم گرفتار حمله سایبری و هک شوند اما این نمی تواند بهانه ای باشد که به سراغ نسخه نویسی الکترونیک نرویم.
وی ادامه داد: این نکته مهمست که بدانیم حتی در زمان نسخه نویسی کاغذی هم اطلاعات بیمار به سامانه داروخانه ها می رفت اما این اطلاعات حفظ می شد. حالا هم با دریافت کد رهگیری و رمز دو مرحله ای تا حد زیادی حفاظت اطلاعات صورت می گیرد و ان شاءالله با امضای دیجیتال این حفاظت اطلاعات تحکیم بیشتری هم خواهد یافت.
پرداخت ها به روز است؛ پزشکان برای عقد قرارداد نگران نباشند نمازی درباره ی پزشکانی که در استان تهران طرف قرارداد بیمه سلامت نیستند، اظهار داشت: در ضوابط اجرائی بودجه ۱۴۰۱ قید شده است که تمام مراکز درمانی باید با بیمه ها قرارداد داشته باشند. یک زمانی هدف بیمه ها این بود که تعداد قراردادهای کمی داشته باشند برای اینکه هزینه هایشان زیاد می شد؛ در حقیقت توجیه این بود که اگر دسترسی افزایش یابد هزینه بیمه هم زیاد می شود در صورتیکه کیفیت خدمت افزایش می یافت و درصد خطای پزشک نیز کاهش می یافت. اما الان این توجیه وجود ندارد. در حال حاضر برخی پزشکان و بیمارستان های خصوصی مقاومت هایی دارند اما ما هم در تلاش هستیم که نشان دهیم پرداخت های الکترونیک به روزی داریم تا این گروه از تعویق پرداختی ها نگرانی نداشته باشند.
او افزود: یکی از معضلات بیمه ها همیشه تاخیر در پرداختی ها بود اما خوشبختانه در بیمه سلامت دیگر تعویقی در پرداخت ها نداریم. بطورمثال مطالبات مرداد ماه داروخانه های تهران پرداخت شده است.
او در آخر با اشاره به اینکه در تهران حدود ۱۴۰۰ پزشک طرف قرارداد با بیمه سلامت هستند، اشاره کرد: آمار دقیق و رسمی از پزشکان مطب دار در استان تهران وجود ندارد ولی برمبنای آمار غیر رسمی بیش از ۱۳۰۰۰ مطب تخمین زده می شود.




منبع:

1401/06/11
12:05:55
5.0 / 5
512
تگهای خبر: امنیت , اینترنت , بدن , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir