تفاهم سازمان انتقال خون برای تامین خون پیش بیمارستانی در اورژانس ۱۱۵
جلسه امضای تفاهم نامه تامین بانک خون پیش بیمارستانی اورژانس 115 با حضور مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران و رییس سازمان اورژانس کشور در یازدهم مرداد ماه 1401 در سازمان انتقال خون ایران اجرا شد.
به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، در جلسه امضای تفاهم نامه تامین بانک خون پیش بیمارستانی اورژانس ۱۱۵، دکتر عباس صداقت - مدیرکل دفتر مدیرعامل و همکاریهای بین المللی و سخنگوی سازمان انتقال خون کشور این رویکرد را اتفاق ارزشمندی در سیستم سلامت کشور دانست که می تواند جان خیلی از مجروحین سوانح را نجات داده و از صدمات جسمانی خیلی از هموطنان در جراحت های رخ داده در ضمن حوادث پیشگیری کرد.
همچنین در این جلسه دکتر میعادفر - رییس سازمان اورژانس کشور، اظهار داشت: کشور ما یک کشور حادثه خیز است و هموطنان، لحظه به لحظه در معرض سوانح خصوصاً سوانح جاده ای و حوادث غیرمترقبه قرار دارند. البته سفرها در دوران همه گیری بیماری کرونا بطور چشمگیری کم شده بود، اما پس از برطرف شدن محدودیت های کرونائی و افزایش سفرها سبب رشد ۹ درصدی حوادث شد. بدین سبب در دسترس بودن خون یا فرآورده های خونی در محل سانحه می تواند تأثیر فراوانی در کاهش مرگ و میر یا عوارض ناشی از تصادفات داشته باشد.
وی اضافه کرد: در کشورمان هم اکنون حدود ۵۰ پایگاه اورژانس هوایی وجود دارد که عمدتأ در بیمارستان های دارای بانک خون مستقرند که با حمایت و همراهی سازمان انتقال خون کشور استقرار بانک خون پیش بیمارستانی در آمبولانس های هوایی می تواند در ماموریت های امدادرسانی، قبل از انتقال بیماران به اورژانس بیمارستان، امکان تزریق خون را به مجروحین دارای جراحات وسیع و خونریزی دهنده و نیازمند خون، در محل حادثه فراهم سازد و بدین ترتیب لطمه به ارگان های حیاتی ناشی از جراحات را کم کرد.
به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، در ادامه این جلسه، دکتر جمالی - مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور، اظهار داشت: بهره مندی از ظرفیت های موجود موجب هم افزایی توانمندی های بخش های مختلف سیستم سلامت در ارائه خدمات هر چه تخصصی تر در حفظ و ارتقای سلامت هموطنان کشورمان می شود.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان انتقال خون، وی ادامه داد: گسترش تسهیلات پزشکی موجود در زمینه سلامت یکی از جنبه های عدالت در توزیع خدمات سلامت بشمار می رود که همه ما متعهد و موظف به اجرای این ماموریت خطیر هستیم. حتی دقایقی تسریع در تزریق خون به مجروحین حوادث و سوانح، می تواند از ایجاد شوک در جراحات سنگین یا مرگ و صدمات ناشی از جراحات پیشگیری کند. بر این اساس ضروریست در نخستین فرصت ممکن با تشکیل کارگروه مشترک فنی، دستورالعمل اجرائی این برنامه بسیار مهم و حیاتی تدوین و اجرائی شود.
جمالی اشاره کرد: همه امکانات طرفین باید بسیج شده تا این ماموریت، با بالاترین کیفیت عملیاتی شده و هیچ امری نباید سبب ایجاد وقفه یا مانع اجرائی شدن آن شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب