برای دز یادآور از کدام واکسن های کرونا تزریق کنیم؟

برای دز یادآور از کدام واکسن های کرونا تزریق کنیم؟

به گزارش اسنک رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با تکیه بر ضرورت تزریق دز یادآور واکسن کرونا در تمام افراد گروه سنی بالای ۱۸ سال که شش ماه از زمان تزریق دز قبلی شان گذشته است، اظهار داشت: این که پلت فرم یا نوع واکسن تزریقی در دز یادآور چه چیزی باشد، نباید سبب تاخیر یا تعلل در انجام واکسیناسیون دز یادآور شود و همچنان بهترین واکسن، در دسترس ترین واکسن است.


دکتر محسن زهرایی در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به این که رصد آمار و اطلاعات نشان داده است که موارد کرونا در کشورهای همسایه بخصوص عراق و ترکیه طی سه هفته اخیر افزایش قابل توجهی داشته است، اظهار داشت: این مورد می تواند نگرانی از انتشار بیماری به داخل کشور را هم افزایش دهد؛ چونکه بسیاری از مردم امکان دارد سفر کنند و این سبب جابه جایی بیماری بین کشورها می شود. در داخل کشور هم آمارها نشان داده است که طی دو هفته اخیر موارد بیماری درحال افزایش است؛ باآنکه این افزایش آمار در کشور ما همانند افزایش موارد در ترکیه و عراق نیست. در کشورهای اروپایی هم گزارشاتی دال بر افزایش بیماری وجود دارد.
وی ادامه داد: پس از مدتی که از دریافت واکسن یا بهبودی ابتلای طبیعی به کرونا می گذرد، سطح ایمنی بدن افراد کاسته می شود و در نتیجه بدن افراد کم کم نسبت به بیماری حساس شده و درصد ابتلای آنها به بیماری تقویت می شود. از طرفی تغییراتی در ویروس رخ می دهد که جهش های ژنتیکی سویه های جدید به وجود می آید و این سویه ها پاسخ سیستم ایمنی بدن شخص را نسبت به ابتلای قبلی یا واکسن تزریق شده قبلی می کاهد و همین سبب افزایش ابتلای افراد به بیماری می شود. ما باید سیستم ایمنی بدن را فعال نگاه داریم که برای این کار یا بایستی باردیگر به بیماری مبتلا شده و رنج و خطر مبتلا شدن به کووید۱۹ را تحمل نماییم یا این که با تزریق دز یادآور واکسن، خویش را در مقابل ویروس محافظت نماییم.
واکسن نزده ها؛ پرخطر ترین افراد برای مبتلا شدن به کرونا او تصریح کرد: ازاین رو سفارش شده است تا همه افراد بالای ۱۸ سال که ۶ ماه یا بیشتر از تزریق نوبت قبلی واکسن شان گذشته است حتما برای تزریق دز یادآور واکسن به مراکز بهداشتی رجوع کنند. همه کسانی که در تعلل بودند تا دز اول یا دوم واکسن را تزریق کنند حالا پرخطرترین افراد برای مبتلا شدن به بیماری یا عوارض آن هستند پس سفارش اکید ما انجام واکسیناسیون برای این دسته از افراد است.
چه کسانی دز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند؟ زهرایی درباره این که کدام گروههای سنی مجاز به دریافت دز یادآور واکسن کرونا هستند؟، خاطرنشان کرد: در گروه سنی ۵ تا ۱۸ سال تاکید داریم دو نوبت واکسن تزریق شود. گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سالی که مبتلا به بیماری تضعیف کننده سیستم ایمنی هستند هم می توانند یک نوبت دز یادآور واکسن (دز سوم) تزریق کنند. پیش از این وزارت بهداشت سفارش کرده بود تا افراد بالای ۷۰ سال، کسانی که بیماری زمینه ای دارند و کارکنان مراکز بهداشتی درمانی بعد از گذشت ۶ ماه از تزریق دز آخر واکسن برای تزریق دز یادآور رجوع کنند. طی روزهای اخیر هم به تمام افراد گروه سنی بالای ۱۸ سال که شش ماه از تزریق واکسن قبلی شان گذشته باشد، اعلام نموده ایم که برای تزریق دز یادآور رجوع کنند. کسانی که پیش از این دز سوم را تزریق نکرده بودند دز یادآورشان همان دز سوم و کسانی که قبلا دز سوم را تزریق کرده بودند هم دز یادآور فعلی شان، دز چهارم است.
بهترین واکسن، در دسترس ترین واکسن است وی با تکیه بر این که همچنان بهترین واکسن، در دسترس ترین واکسن است، درباره نوع واکسنی که برای دز یادآور تزریق می شود، اظهار نمود: مهم ترین نکته انجام واکسیناسیون است. در حال حاضر عموم واکسن های در دسترس برای واکسیناسیون یادآور، واکسن های داخلی مانند برکت، اسپایکوژن، نورا، پاستوکووک و کووپارس و... است که خیلی خوب هستند و در دانشگاه های علوم پزشکی به تعداد مناسب توزیع شده است. اینکه پلت فرم یا نوع واکسن تزریقی در دز یادآور چه چیزی باشد نباید سبب تاخیر یا تعلل در انجام واکسیناسیون دز یادآور شود.
او افزود: واکسن سینوفارم هم هنوز در مراکز واکسیناسیون است که در رصد آمار روزانه نشان داده است آمار قابل توجهی از آمار تزریق روزانه را به خود اختصاص می دهد. واکسن آسترازنکا هم مدتی است که محدود تزریق می شود و بیشتر افرادی که مقرر است سفر خارجی داشته باشند این واکسن را تزریق کرده اند. واکسن آسترازنکا عملا درحال جمع شدن از مراکز است، بزودی تاریخ انقضای آخرین محموله هم می رسد و عملا تنها واکسن خارجی که از یک هفته آینده در کشور خواهیم داشت، واکسن سینوفارم است.
دیگر نیازی به واردات واکسن نداریم رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت درباره میزان ذخیره واکسن های کرونا در کشور، توضیح داد: عملا با تولید کنندگان خوبی که در کشور برای ساخت و تولید واکسن کووید۱۹ داشتیم دیگر بحث واردات مطرح نخواهد شد و ان شاءالله نیاز کشور به واکسن تا آخر سال توسط تولیدکننده داخلی تأمین می شود. در حال حاضر نزدیک ۷ ماه است که هیچ واکسنی هم وارد نشده است و فکر نمی کنم در آینده هم نیازی به واردات به وجود داشته باشد. از جهت ذخیره واکسن در سطح دانشگاه های علوم پزشکی و کشور وضعیت خوبی داریم. رصد و پایش میزان نیاز در حال انجام می باشد تا بر حسب نیازمان تولیدکنندگان واکسن این نیاز را تأمین کنند.
وی ادامه داد: واکسن یک فرآورده بیولوژیک است که بعد از تولید، تاریخ انقضا خواهند داشت. طبیعتا اگر واکسنی تاریخ انقضایش برسد معدوم خواهد شد.
سویه های جدید امیکرون واکسن پذیر است؟ او ضمن اشاره به شیوع سویه های BA۴ و BA۵ امیکرون، درمورد میزان اثرپذیری واکسن بر این سویه ها، بیان نمود: آخرین بررسی صورت گرفته نشان داده است که سویه های جدیدتر امیکرون گرچه شاید نسبت به سویه های قبلی پاسخ کمتری بدهند، اما وقتی همین واکسن های موجود را باردیگر بعنوان یادآور تزریق نماییم، پاسخ ایمنی مناسبی بوجود می آورد که می تواند از بروز فرم های شدید بیماری در این سویه ها جلوگیری نماید. حالا که تولید کنندگان واکسن درحال تحقیق برای امکان تولید واکسن بر روی سویه های BA۴ و BA۵ هستند ما باید یا از واکسن های قبلی استفاده نماییم یا مانند آنچه که در مورد واکسن آنفلوآنزا اتفاق می افتد به سمت تولید واکسن ترکیبی کرونا برویم (ترکیب چند واریانت از کروناویروس). هم اکنون نتایج نشان داده است تزریق یک دُز واکسن از واکسن های موجود که بر مبنای سویه های قبلی ساخته شده اند هم می توانند ایمنی خوبی در مقابل مبتلا شدن به فرم های شدید بیماری ایجاد نماید.
توسعه پایگاه های واکسیناسیون مطابق نیاز زهرایی درباره برنامه وزارت بهداشت برای افزایش تعداد مراکز واکسیناسیون کرونا، تصریح کرد: دانشگاه های علوم پزشکی بر حسب نیاز و تعداد رجوع کنندگان، پایگاه های واکسیناسیون را توسعه خواهند داد. دانشگاه های علوم پزشکی در سایت های خود مشخصات و آدرس مراکز و پایگاه های زیر پوشش خویش را درج کردند تا اطلاع رسانی عمومی تقویت شود.
چند درصد ایرانیان واکسن کرونا تزریق کرده اند؟ وی درمورد درصد تفکیکی میزان تزریق واکسن در کشور، خاطرنشان کرد: با کاهش استقبال واکسیناسیون تغییرات درصد واکسیناسیون هم اندک شده است. درصد تزریق نوبت اول برای گروه سنی بالای ۱۲ سال حدود ۹۱.۶ درصد و برای نوبت دوم ۸۳.۶ درصد است. در گروه سنی ۵ تا ۱۲ سال پایین ترین میزان پوشش واکسن را با ۲۵.۲ درصد در نوبت اول و ۱۳.۳ درصد در نوبت دوم داریم. اگر بخواهیم آمار واکسیناسیون را به نسبت جمعیت کل کشور (حتی کودکان زیر ۵ سال که در آمار نیستند) اعلام نماییم باید گفت تزریق نوبت اول واکسن ۷۷ درصد و نوبت دوم ۶۹.۱ درصد در کل جمعیت است.




منبع:

1401/04/21
10:17:46
5.0 / 5
567
تگهای خبر: بدن , برنامه , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir