كارشناس ارشد تغذیه عنوان كرد؛

تغذیه ایام روزه داری چگونه باشد

تغذیه ایام روزه داری چگونه باشد

اسنک: یک کارشناس ارشد تغذیه، در رابطه با شیوه صحیح تغذیه در روزهای روزه داری، نکاتی را متذکر شد.


مریم مهرانپور، در گفتگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر اهمیت تغذیه سالم در روزهای روزه داری، اظهار داشت: بعضاً دیده می شود که تعدادی از افراد در وقت افطار و سحر، از غذاها و خوراکی هایی استفاده می نمایند که سلامت آنها را تهدید می کند. وی ادامه داد: روزه داری به خودی خود هیچ عارضه ای برای افراد سالم ندارد و موجب بهبود وضعیت جسمانی هم می شود. اما، اگر قرار باشد از غذاها و خوراکی ها و آشامیدنی هایی استفاده نمائیم که موجب تشدید عوامل خطرزای سلامت ما شود، بطور قطع مفید نخواهد بود. این کارشناس ارشد تغذیه در ادامه به وعده های افطاری و سحری اشاره نمود و اظهار داشت: غذاهایی که در سحر مصرف می شود، باید بتواند از ضعف جسمانی ما در ساعات روزه داری پیشگیری کند. بطوریکه مثل یک وعده ناهار کامل باشد. مهرانپور اضافه کرد: در وعده سحری نباید غذاهای سرخ کردنی و پر چرب بخوریم. زیرا، غذاهای پر نمک، پر ادویه و چرب موجب تشنگی شدید در روز می شوند. وی اظهار داشت: مصرف زیاد نمک و چربی ها، همراه با ایجاد تشنگی زیاد، سوخت و ساز بدن را نیز مبتلا به اختلال می کند. این کارشناس ارشد تغذیه اضافه کرد: مصرف زیاد چای و قهوه در وعده سحری نیز به سبب خاصیت ادرارآوری سفارش نمی گردد. مهرانپور به وعده افطار اشاره نمود و اظهار داشت: بهتر است وعده افطار سبک باشد تا بتوانیم شام بخوریم. زیرا، حذف وعده شام در ماه مبارک رمضان، اصلاً سفارش نمی گردد. اما، تعدادی از هموطنان روزه دار، افطار خودرا با انواع غذاها و خوراکی ها شروع می کنند و موجب می شود وعده شام را حذف نمایند که این روش اصلاً درست نیست. وی تصریح کرد: اصولاً تعدادی از هموطنان روزه دار پس از اختتام ماه مبارک رمضان گرفتار اضافه وزن و چاقی و همین طور افزایش فشار خون می شوند که این مساله ناشی از تغذیه نامناسب در روزهای روزه داری است. مهرانپور با عنوان این مطلب که مواد غذایی و خوراکی های شیرین مثل زولبیا و بامیه، حلوا، شله زرد و…، از قند بالایی برخوردار می باشند، اظهار داشت: اگر روزه خودرا با مواد غذایی شیرین افطار نماییم، موجب افزایش سریع قندخون و ضعف مجدد می شود که منجر به دریافت کالری بیشتر و چاقی می شود. وی ادامه داد: بهتر است در افطار از مایعات گرم مثل آب یا چای کم رنگ یا چند عدد خرما مصرف شود. همین طور می توانید یک نان و پنیر، سوپ جو و سبزیجات و…، به شکل خیلی سبک و کم مصرف کنید. این کارشناس ارشد تغذیه اشاره کرد: خوردن میوه تازه درخلال افطار تا شام که حداقل یک ساعت و نیم باید فاصله داشته باشد، مفید می باشد.


منبع:

1401/01/27
09:52:04
5.0 / 5
416
تگهای خبر: بدن , تغذیه , چربی , سالم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir