عضو كمیته كشوری سلامت زنان وزارت بهداشت:
واکسن کووید برای مادر حامله و جنین هیچ عارضه ای ندارد
به گزارش اسنک عضو کمیته کشوری سلامت زنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: یکی از واکسن هایی که از طرف سازمان جهانی بهداشت برای مادران حامله تایید شده، واکسن سینوفارم است.
به گزارش اسنک به نقل از ایسنا و بنابر اعلام وبدا، دکتر اشرف آل یاسین، متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباروری و عضو کمیته کشوری سلامت زنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در مورد واکسیناسیون کووید ۱۹ در مادران باردار، اظهار نمود: مادران حامله از شروع شیوع کووید ۱۹ در دنیا، مانند سایر مردم از مبتلاشدن به این بیماری مصون نبودند، بدین سبب همیشه بر این مساله توجه شد که آیا مادران حامله شانس بیشتری برای مبتلاشدن به کووید ۱۹ دارند یا خیر و بعد مشخص شد که این مساله حقیقت ندارد و مادران حامله نسبت به بقیه شانس ابتلای بیشتری ندارد، اما زمانیکه به کووید مبتلا می شوند، شدت بیماری در این افراد بیش از افراد معمولی است، بنا بر این با شروع واکسیناسیون گروهی از مادران حامله به ویژه مادرانی که جزو کادر درمان بودند را واکسینه کردند. در آمریکا حدود ۱۰۰ هزار دز واکسن برای مادارن حامله و در کشورهای اروپایی حدود ۳۰ هزار دز به مادارن حامله تزریق شده است.
واکسن کووید برای مادر و جنین هیچ عارضه ای در پی ندارد
وی ادامه داد: طبق بررسی ها در مورد عوارض واکسن برای مادران حامله و جنین، مشخص شد که واکسن کووید برای مادر و جنین هیچ عارضه ای در پی ندارد و مواردی همچون پارگی کیسه آب، سقط جنین، عدم رشد جنین، زایمان زودرس و... در این مادران دیده نشده است. به همین خاطر سفارش کلی سازمان بهداشت جهانی برای مادران حامله انجام واکسیناسیون است.
دکتر آل یاسین اشاره کرد: یکی از واکسن هایی که از طرف سازمان جهانی بهداشت برای مادران حامله تایید شده، واکسن سینوفارم است. این واکسن ویروس کشته شده است و برای مادر حامله ضرری ندارد پس سفارش می نماییم که برای مادران حامله این واکسیناسیون شروع شود.
وی افزود: مادران حامله بعداز ۱۲ هفته (سه ماهه اول) حاملگی می تواند واکسن کووید را تزریق کنند؛ به ویژه از هفته ۲۸ که روند پایانی حاملگی را طی می کنند و مسائل و مشکلات بیشتری خواهند داشت نیز زمان مناسبی برای تزریق واکسن است.
مسئول بخش زنان بیمارستان شریعتی با اعلان اینکه در درجه اول سفارش ما بر واکسیناسیون مادران پرخطر است، عنوان کرد: مادر پرخطر یعنی مادری که مبتلا به بیماری زمینه ای از جمله، دیابت، بیماری قلبی، فشارخون، آسم، سیروز و... باشد یا سن بالای ۳۵ و یا وزن زیادی داشته باشد. با گذشت زمان که زنان در سنین بالاتری حامله می شوند، آمار حاملگی های پرخطر بیشتر شده و مادران حامله گرفتار بیماریهای زمینه ای بیشتری داریم، پس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت در ابتدا سفارش می کند مادران حاملگی که گرفتار بیماریهای پرخطر زمینه ای هستند، واکسنینه شوند، هرچند ما به تمام مادران حامله چنانچه شرایطش را دارند سفارش می نماییم که واکسن را تزریق کنند.
واکسن در بدن مادر پادتن ایجاد می کند
عضو کمیته کشوری سلامت زنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: از طرفی واکسن در بدن مادر پادتن به وجود آورده و این پادتن از سطح جفت عبور کرده و به جنین می رسد و نوزاد ایمنی به دنیا می آید، همین طور پادتن از سطح شیر مادر نیز عبور کرده و موجب می شود وقتی نوزاد شیر مادر را مصرف می کند، گرفتار بیماری نشود. برای اینکه هم اکنون کووید ۱۹ در کودکان نیز دیده شده است. هرچند آمار آن بسیار کمتر است، اما نوع جهش یافته ویروس کودکان را نیز گرفتار می کند.
دبیر بورد زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی تهران در آخر اظهار نمود: در مورد مادرانی که در بخش های دولتی تحت نظر هستند، مشکلی نیست و شبکه بهداشت این افراد را برای واکسیناسیون معرفی می کند، مادرانی که در بخش های خصوصی تحت نظر هستند نیز می توانند به مرکز بهداشت مراجعه کنند و چنانچه شرایط مادر پرخطر را دارا باشند، معرفی می گردند تا واکسیناسیون برای آنها هم صورت گیرد.
منبع: snacu.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب