چند سفارش برای روزه داری در روزهای كرونا

چند سفارش برای روزه داری در روزهای كرونا

اسنک: رعایت اصول صحیح تغذیه تاثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها خصوصاً بیماری کووید 19 دارد. با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با بهره گیری از گروه های غذایی و جایگزین های آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی های مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین می شود.



به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، باید توجه کرد که در ساعات روزه داری که امسال مدت آن حدود ۱۵ تا ۱۶ ساعت است، گرسنگی می تواند در صورت عدم رعایت اصول تغذیه صحیح در وعده سحر و افطار یا حذف یکی از وعده ها خصوصاً وعده سحری، سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال مبتلاشدن به بیماری کووید- ۱۹ را افزایش دهد.

بــه طور کلی پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در روزهای ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه ای برخوردارست تا هم بتوان عادات غذایی غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه بهره بُرد. با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و استفاده از گروه های غذایی اصلی شامل گروه نان و غلات، گروه میوه ها، گروه سبزی ها، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت و تخم مرغ و گروه حبوبات و مغزها و جایگزین های آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی های مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین می شود.
تاثیر روزه داری بر سلامت و عملکرد سیستم ایمنی بدن
مطالعات مختلفی نقش موثر روزه داری را در سلامتی به ویژه بر روی سطح گلوکز خون، چربی های خون و فشار خون، کنترل وزن و بهبود بیماریهای مختلف نشان داده اند. در بیشتر بیماری هایی که عادات غذایی غلط، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند، روزه داری مفیدست.

روزه داری می تواند سبب کاهش پاسخ های التهابی و تنظیم سیستم ایمنی بدن شود. همین طور فعالیت سلول های دفاعی بدن و ترشح ایمونوگلوبولین های مخاطی که از عوامل ایمنی بدن هستند، در ضمن روزه داری بیشتر شده و در مجموع روزه داری صحیح و رعایت رژیم غذایی مناسب در وعده های سحر و افطار در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.

بنابراین با رعایت تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین های A، D، E، C و همین طور منابع غذایی حاوی آهن و روی و سلنیم که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و پیش گیری از مبتلاشدن به بیماری کووید ۱۹ لازمند، نگرانی از نظر تضعیف سیستم ایمنی بدن در روزهای روزه داری و خطر مبتلاشدن به این بیماری کاهش پیدا می کند.
توصیه های تغذیه ای جهت تقویت سیستم ایمنی
با توجه به نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن، سفارش می شود در وعده های سحر و افطار از منابع غذایی ویتامین A شامل منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات استفاده گردد. اهتمام شود منابع غذایی ویتامین D مانند ماهی های چرب، لبنیات و زره تخم مرغ برای افزایش سطح ایمنی بدن مصرف شود.

همچنین برای تامین ویتامین E بعنوان آنتی اکسیدان و کمک کننده به عملکرد سیستم ایمنی بدن، می توان از روغن های مایع مانند کانولا، آفتابگردان و ذرت در طبخ غذا و سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی در وعده های غذایی سحر، افطار یا انواع آجیل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله وعده افطار تا شام بهره برد.

مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوه ها و سبزی ها همچون سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگی، جوانه های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج و کیوی در هر سه وعده افطار، شام و سحر سفارش می شود.

مصرف منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع سبزی های برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغزها شامل پسته، گردو، بادام و فندق جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن در این ایام سفارش می شود. در عین حال برای پیش گیری از پیشرفت سریع عفونت های ویروسی و تامین ویتامین B۱۲ سفارش می شود از منابع پروتئین های حیوانی همچون گوشت قرمز، ماهی و ماکیان، تخم مرغ و لبنیات حتما مصرف شود.

باید توجه کرد که دریافت آهن کافی از منابع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در روزهای روزه داری سفارش می شود. آهن در منابع گیاهی و منابع حیوانی یافت می شود. منابع حیوانی آهن عبارتند از گوشت قرمز، مرغ و ماهی که حاوی "آهن هم" هستند و منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل که "آهن غیر هم" دارند. بااینکه تخم مرغ از منابع حیوانی آهن شمرده می شود، اما آهن آن "غیر هم" است. اگر منابع غذایی آهن به همراه غذاهای حاوی ویتامین c مصرف شوند، جذب آهن افزایش می یابد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، مصرف غذاهای غنی از روی(Zn) شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ برای تقویت سیستم ایمنی در هر سه وعده غذایی سحر، افطار و شام در این ایام نیز سفارش می شود.





منبع:

1400/01/26
11:17:38
5.0 / 5
314
تگهای خبر: بدن , برنامه , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir