محققان بریتانیایی پی بردند؛

مصرف روزانه گوشت فرآوری شده ریسك زوال عقل را بیشتر می كند

مصرف روزانه گوشت فرآوری شده ریسك زوال عقل را بیشتر می كند

مطالعه جدید نشان میدهد مصرف روزانه سوسیس و کالباس با افزایش خطر زوال عقل هم راه است.



به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، نتایج یک پژوهش مشاهده ای نشان میدهد که مصرف ۲۵ گرم گوشت فرآوری شده در روز با افزایش ۴۴ درصدی خطر ابتلاء به زوال عقل مرتبط می باشد.
این مطالعه همین طور ارتباط بین خوردن گوشت های قرمز فرآوری نشده مانند گوشت گاو، گوشت خوک و گوساله و کاهش خطر ابتلاء به زوال عقل را نشان داد.
به نظر نمی رسد که ژن موسوم به آلل APOE ε۴، که ۳ تا ۶ برابر خطر ابتلاء به زوال عقل را در فرد افزایش می دهد، بر رابطه بین رژیم غذایی و این عارضه مغزی تأثیر بگذارد.
افراد مبتلا به زوال عقل دارای مشکلاتی در زمینه حافظه، توجه، تفکر و استدلال هستند که در کارهای روزمره شأن اختلال به وجود می آورد. این مشکلات شناختی قسمتی از روند معمول پیری نیستند.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سراسر جهان حدود ۵۰ میلیون مورد زوال عقل وجود دارد که هر ساله حدود ۱۰ میلیون مورد جدید نیز تشخیص داده می شود.
بیماری آلزایمر شایع ترین مورد زوال عقل است که ۶۰ تا ۷۰ درصد موارد را تشکیل می دهد.
حدود ۵-۱۰ درصد موارد زوال عقل با اختلال در جریان خون در مغز، بعنوان مثال ناشی از سکته مغزی مرتبط می باشد که بعنوان زوال عقل عروقی شناخته می شوند.
مشخص شده است که عوامل ژنتیکی و زیست محیطی نظیر رژیم غذایی و سبک زندگی بر ابتلاء به زوال عقل و روند پیشرفت آن تأثیر می گذارند.
مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه لیدز در بریتانیا نشان میدهد بین مصرف گوشت فرآوری شده و افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل ارتباط وجود دارد.
گوشت های فرآوری شده شامل محصولاتی مانند سوسیس، کالباس و سالامی و گوشت گاو نمک سودشده است.
به گفته این پژوهشگران، گوشت قرمز ممکنست تأثیر حفاظتی در مقابل زوال عقل داشته باشد.
در این مطالعه، اطلاعات ژنتیکی و سبک زندگی حدود نیم میلیون شرکت کننده در بریتانیا در رده سنی ۴۰ تا ۶۹ سال بررسی گردید.
محققان پس از بررسی این داده ها دریافتند که به ازای مصرف هر ۲۵ گرم گوشت فرآوری شده بیشتر در روز، ۴۴ درصد خطر ابتلاء به زوال عقل از هر نوعی افزایش می یابد.
این میزان مصرف با افزایش ۵۲ درصدی خطر ابتلاء به آلزایمر هم راه است.
در مقابل به ازای مصرف هر ۵۰ گرم گوشت فرآوری نشده در روز ۱۹ درصد خطر ابتلاء به زوال عقل به هر علت و ۳۰ درصد خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر کاهش پیدا می کند.

1400/01/16
20:05:10
5.0 / 5
1202
تگهای خبر: بیمار , بیماری , رژیم غذایی , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir