افزایش دی اکسید کربن در محیط زیست ارزش غذایی خوردنی ها را می کاهد

افزایش دی اکسید کربن در محیط زیست ارزش غذایی خوردنی ها را می کاهد

به گزارش اسنک، یک مطالعه نشان داده است بالا رفتن سطح دی اکسید کربن در محیط زیست سبب افزایش حجم کالریِ موجود در مواد غذایی و با این حال، کاهش مواد مغذیِ آنها می شود و همینطور به صورت بالقوه خوردنی ها را سمی تر می کند.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، «استره تر هار»، مدرس دانشگاه «لیدن» هلند و دیگر متخصصان این موسسه، روشی را برای مقایسه مطالعات مختلف در مورد واکنش گیاهان به افزایش سطح CO۲ استفاده کردند.
وی خاطرنشان کرد نتایج حاصل از این مطالعه شوکه کننده بود. باآنکه عملکرد محصولات بیشتر می شود، اما از نظر مواد مغذی کمتر متراکم می شوند. در حالیکه بطور دقیق تر سطح عنصر «روی» (زینک) کم می شود، از جانب دیگر سطح سرب موجود در محصولات بیشتر می شود.
او به گاردین اظهار داشت: دیدن این که تعدادی از تغییرات تغذیه ای چقدر چشم گیر بودند و این که این تغییرات در گیاهان مختلف چه طور متفاوت بود، یک شگفتی بزرگ بود. ما شاهد یک اثر رقیق سازی ساده نیستیم بلکه شاهد یک تغییر کامل در ترکیب غذاهایمان هستیم... این همین طور این سوال را مطرح می کند که آیا باید رژیم های غذایی خویش را به نحوی تطابق دهیم یا این که چه طور غذای خویش را پرورش دهیم یا تولید نماییم.
در حالیکه دانشمندان به مدت یک دهه به بررسی اثرات CO۲ بیشتر در جو بر گیاهان پرداخته اند، مقایسه کار آنها دشوار بوده است. تحقیقات جدید یک اندازه گیری پایه را ایجاد کرد که از مشاهده این گاز که به نظر می آید تاثیر خطی بر رشد دارد، به دست آمده است، به این مفهوم که اگر سطح CO۲ دو برابر شود، تاثیر آن بر مواد مغذی هم دو برابر می شود. این امر امکان مقایسه حدودا ۶۰ هزار اندازه گیری را در ۳۲ ماده مغذی و ۴۳ محصول همچون برنج، سیب زمینی، گوجه فرنگی و گندم فراهم نمود.
تر هار اظهار داشت: باآنکه داده های زیادی از مطالعات قبلی وجود داشت، اما پاسخ های کمی در دسترس بود. این مطالعات از آزمایش های جفتی استفاده کردند که در آنها گیاهان تحت شرایط یکسان به جز یک چیز رشد داده شدند: سطح CO۲.
در این مقاله آمده است که سطح دی اکسید کربن حال ۴۲۵.۲ بخش در میلیون است که پیش از این منجر به «کاهش سطح مواد مغذی گیاهان به علت افزایش دی اکسید کربن» شده بود.
بطور خلاصه، این همچنین این سوال را مطرح می کند که آیا باید رژیم های غذایی خود را به نحوی تطابق دهیم یا اینکه چه طور غذای خود را پرورش دهیم یا تولید نماییم. در این مقاله آمده است که سطح دی اکسید کربن حال ۴۲۵.۲ بخش در میلیون است که قبل از این منجر به کاهش سطح مواد مغذی گیاهان به سبب افزایش دی اکسید کربن شده بود.
1404/09/29
11:09:00
5.0 / 5
4
تگهای خبر: تغذیه , غذا , متخصص , محصولات
این مطلب اسنک را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

اسنک در خانه
اسنک snacu.ir