تاثیر مصرف پسته در شب بر میکروبیوم روده در مبتلایان پیش دیابت

تاثیر مصرف پسته در شب بر میکروبیوم روده در مبتلایان پیش دیابت

به گزارش اسنک، نتایج مطالعه ای نشان داد که مصرف شبانه پسته در افراد دچار پیش دیابت می تواند بر ترکیب میکروبیوم روده اثرگذار باشد.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، پیش دیابت حدود یک سوم جمعیت ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می دهد و بیشتر این افراد در نهایت به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند. با وجود اهمیت مداخله های تغذیه ای، راهکارهای مؤثر در این مورد بازهم محدود است. دراین میان، پسته بعنوان یک خوراکی با ظرفیت بهبود شاخصهای کیفیت رژیم غذایی معرفی شده است، اما نقش آن در تغییر میکروبیوم روده ــ که یکی از عوامل کلیدی در تنظیم گلوکز و فرآیندهای التهابی است ــ کمتر بررسی شده است.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مطالعه ای به سرپرستی کریستینا پیترسن - دانشیار علوم تغذیه در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، نشان داد که مصرف شبانه پسته در افراد دچار پیش دیابت می تواند بر ترکیب میکروبیوم روده اثرگذار باشد. یافته ها که در مجله Current Developments in Nutrition انتشار یافت، نشان داد جایگزین کردن میان وعده شبانه مبتنی بر کربوهیدرات با پسته امکان دارد به بازآرایی جامعه میکروبی روده منجر شود.
طبق پروتکلهای تغذیه ای رایج، افراد دچار پیش دیابت اغلب سفارش می شوند شب ها میان وعده ای حاوی ۱۵ تا ۳۰ گرم کربوهیدرات مصرف کنند تا سطح قند خون در شب و بامداد تنظیم شود (مانند یک یا دو برش نان سبوس دار). در عین حال، نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف حدود دو اونس پسته به مدت ۱۲ هفته پروفایل میکروبی مدفوع را بطور معناداری تغییر داد و موجب افزایش باکتری های مفید مانند Roseburia و اعضاء خانواده Lachnospiraceae شد؛ این گروه ها به تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر همچون بوتیرات کمک می کنند. بوتیرات منبع انرژی اصلی سلول های کولون است، به سلامت سد روده کمک کرده، اثرات ضدالتهابی دارد.
همچنین، کاهش باکتری های در رابطه با نتایج متابولیکی نامطلوب مشاهده شد. بعنوان مثال، سطح Blautia hydrogenotrophica (مرتبط با تولید ترکیبات زیان آور برای کلیه و قلب) و Eubacterium flavonifractor (تجزیه کننده ترکیبات آنتی اکسیدانی مفید) بعد از مصرف پسته کم شد.
این مطالعه بصورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سویه متقاطع طراحی شد که در آن هر ۵۱ شرکت کننده هر دو نوع مداخله (پسته و میان وعده کربوهیدراتی) را دریافت نمودند. نمونه های مدفوع با استفاده از تکنیک توالی یابی ژن 16S rRNA بررسی شدند تا ترکیب میکروبیوم مشخص شود.
بگفته پیترسن، هرچند هنوز روشن نیست که این تغییرات میکروبیوم بطور مستقیم به بهبود شاخصهای سلامت منجر شود، یافته ها چشم انداز تازه ای را جهت استفاده از پسته بعنوان یک مداخله تغذیه ای در بهبود سلامت متابولیک و احتمالاً کاهش پیشرفت دیابت نوع ۲ یا التهاب سیستمیک فراهم می آورد.
بطور خلاصه، دراین میان، پسته به عنوان یک خوراکی با ظرفیت بهبود فاکتور های کیفیت رژیم غذایی معرفی شده است، اما نقش آن در تغییر میکروبیوم روده ــ که یکی از عوامل اصلی در تنظیم گلوکز و فرآیندهای التهابی است ــ کمتر بررسی شده است. همچنین، کاهش باکتری های در ارتباط با نتایج متابولیکی نامطلوب مشاهده شد.


منبع:

1404/08/16
15:01:43
5.0 / 5
9
تگهای خبر: تغذیه , رژیم غذایی , سلامت , شركت
این مطلب اسنک را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

اسنک در خانه
اسنک snacu.ir