سفارش های بهداشتی ذبح دام در عید قربان
به گزارش اسنک، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در آستانه عید سعید قربان، اظهار داشت: به منظور جلوگیری از بروز و شیوع های قابل انتقال بین انسان و حیوان بخصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) باید سفارش های بهداشتی برای ذبح دام مورد توجه جدی قرار گیرد.
به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، دکتر فریبرز ایمانی با اعلان اینکه دام زنده را از میادین عرضه مجاز و تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کنید، اظهار داشت: سفارش اکید اینست که از خرید دام زنده و یا گوشت هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می شوند، خودداری شود.
وی با تأکید بر این که ذبح دام صرفاً باید در کشتارگاه های تحت نظارت شبکه دامپزشکی صورت گیرد، اضافه کرد: به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید. همینطور اشخاصی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب بهره گیرند و ابزارشان را پس از ذبح دام ضدعفونی کرده و همینطور خونابه هابه طریق بهداشتی دفع شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: به هیچ وجه دامی را که دارای علایم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید. گوشت دام ذبح شده باید پیش از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال نگهداری شود.
به قول ایمانی، جگر و سایر امعا و احشای دام، بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی گراد مصرف شود. اشخاصی که گوشت خرد می کنند بخصوص زنان خانه دار حتماً از دستکش بهره گیرند. از طرف دیگر از مصرف گوشت و جگر نیم پز باید اجتناب شود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، او در آخر با اعلان اینکه از دستکاری، کندن و له کردن کنه های موجود بر روی بدن دام اکیدا خودداری شود، اظهار داشت: از شهروندان می خواهیم در صورت مشاهده هرگونه تخلف در مورد ذبح غیر بهداشتی دام در سطح شهر را به سامانه ملی پاسخگویی ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش دهند.
منبع: snacu.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب