اخطار در رابطه با تغذیه نامناسب و افزایش بیماری های گوارشی در ایران
به گزارش اسنک، رئیس مرکز تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، باهشدار نسبت به افزایش بیماری های گوارشی ناشی ازتغذیه نامناسب درکشور و براهمیت اصلاح سبک زندگی و تغذیه برای پیشگیری و درمان تأکید نمود.
به گزارش اسنک به نقل از مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی بامداد چهارشنبه بمناسبت «روز جهانی سلامت گوارش» درجمع خبرنگاران اظهار داشت: شعار سال جاری این روز با عنوان «تغذیه برای شکفتن» نام گذاری شده است. این روز فرصتی است تا مردم در رابطه با سلامت گوارش صحبت کرده و با نگاهی مثبت به تغذیه، از آن بعنوان عاملی برای ارتقاء سلامت استفاده نمایند.
وی افزود: حداقل ۴۵ درصد از بیماری های شدید گوارشی ناشی از تغذیه نامناسب است و با تغذیه مناسب میتوان بخش مهمی از این بیماری ها را حذف نمود.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به بیماری رفلاکس بعنوان یک بیماری آزاردهنده که کیفیت زندگی را پایین می آورد، اشاره نمود و اضافه کرد: بخش مهمی از این بیماری در ارتباط با بحث تغذیه می شود.
باقری لنکرانی همینطور ارتباط بیماری های کشنده مانند بعضی از سرطان ها را با نوع تغذیه مورد تاکید قرار داد و پیام اصلی روز جهانی سلامت گوارش را «هوشمندانه تغذیه کردن» دانست.
وی با اشاره به اینکه نباید از کنار مبحث تغذیه به آسانی گذشت، افزود: تغذیه مناسب به پیشگیری از بیماری، بهبود آن و ارتقاء کیفیت زندگی کمک شایانی می کند.
چاقی عامل خطر آفرین برای تمام سرطان های گوارشی است
رئیس مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز چاقی را عامل خطر آفرین برای تمام سرطان های گوارشی دانست و بر مصرف فیبر، سبزی و میوه ها در پیشگیری از این سرطان ها تاکید کرد.
این مقام مسئول با سفارش به بازگشت به غذای اصیل ایرانی، غذاهای کم چرب و آب پز را نسبت به غذاهای پرچرب اولویت داد و بر اهمیت نوع روغن مصرفی در تغذیه تاکید کرد و سپس اضافه کرد: روغن های با امگا ۶ بالا عامل التهاب بوده و روغن های با امگا ۳ بالا برای مصرف مطلوب تر است.
باقری لنکرانی با اخطار در رابطه با مصرف غذاهای کبابی سوخته، آنرا عامل سرطان دانست و اظهار داشت: بیماری کبد چرب با تغذیه و سبک زندگی اشتباه، نوع غذای نامناسب و عدم تحرک و ورزش نکردن مرتبط می باشد.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با رد باور غلط رایج در جامعه بر مبنای بی ضرر بودن مصرف کم الکل، اضافه کرد: تحقیقات اخیر نشان داده که مصرف کم الکل هم برای بدن بسیار مضر و سرطان زا است و این مورد در مجلات معتبر کشورهای غربی هم آورده شده است. در واقع الکل، کبد چرب را تشدید می کند و شانس ابتلاء به سرطان کبد را زیاد می کند.
کشنده ترین سرطان ها سرطان معده، پستان و روده بزرگ است
باقری لنکرانی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد سرطان های گوارشی با بهبود سبک تغذیه و سبک زندگی، قابل پیشگیری بوده و درمان پذیر هستند، بر اهمیت بالا بردن سواد سلامت عامه مردم برای کاهش بار این بیماری ها تأکید نمود.
وی ضمن اشاره به این که در ایران سه نوع از کشنده ترین سرطان ها مانند سرطان معده، سرطان پستان و سرطان روده بزرگ وجود دارد، خاطرنشان کرد: دو مدل از این سرطان ها، سرطان های گوارشی هستند و برای تغییر این آمار باید نگاه پیشگیرانه داشته باشیم.
باقری لنکرانی با اشاره به اینکه استان فارس یک برشی از کل کشور است و تفاوت قابل ملاحظه ای با بقیه استان ها ندارد، اظهار داشت: تقریبا در فارس یک سوم افراد بالغ گرفتار کبد چرب هستند که یک زنگ اخطار مهم می باشد. بیشترین سرطان گوارشی در فارس سرطان روده بزرگ و پس از آن سرطان معده است.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز عامل تشخیص سرطان های روده بزرگ را غربالگری دانست و تصریح کرد: دفع خون از طریق مدفوع، سابقه سرطان گوارش و شکم درد عواملی هستند که باید مورد بررسی قرار بگیرد.
باقری لنکرانی ضمن اشاره به روند کاهنده سرطان معده در کشور، دلیل اصلی آنرا شیوع کمتر بیماری هلیکوباکتر با بهبود بهداشت عمومی عنوان نمود و اضافه کرد: چاقی، مصرف غذاهای شور و غذاهای فرآوری شده شانس ابتلاء به سرطان معده را می افزایند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب