دانه اعجاب انگیز برای سلامت بدن و کاهش وزن
به گزارش اسنک، دانه چیا با تلفیقی از فیبر، امگا۳، می تواند به کاهش وزن، تنظیم قند خون، و حتی زیبایی پوست و مو کمک نماید.
به گزارش اسنک به نقل از مهر، خواص دانه چیا، مانند هر ماده غذایی دیگر، از ارزش های تغذیه ای آن ناشی می شود. در هر ۱۰۰ گرم از این دانه، ترکیباتی چون ۶ درصد آب، ۱۶.۵ گرم پروتئین، ۴۲.۱ گرم کربوهیدرات، ۳۰.۷ گرم چربی، ۳۴.۴ گرم فیبر، ۶۳۱ میلی گرم کلسیم، ۷.۷۲ میلی گرم آهن، ۳۳۵ میلی گرم منیزیم، ۸۶۰ میلی گرم فسفر و ۴۰۷ میلی گرم پتاسیم یافت می شود.
همینطور مقادیر کمتری از سدیم، زینک، مس، منگنز، سلنیوم، ویتامین ث، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین A، B۱۲ و E هم در آن وجود دارد.
خواص آنتی اکسیدانی
فعالیت بیش از اندازه رادیکال های آزاد در بدن می تواند روند پیری را سرعت بخشیده و خطر بروز بیماری هایی مانند سرطان را افزایش دهد. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در این دانه، مانند کوئرسیتین، کلروژنیک اسید و میرستین، می توانند این رادیکال ها را خنثی کرده و ریسک ابتلاء به سرطان را کاهش دهند.
کمک به کاهش وزن
دانه چیا بعنوان یک منبع عالی فیبر، به کاهش وزن و چربی شکم و پهلو کمک می نماید. این دانه ها آب زیادی جذب کرده و در معده حجیم می شوند، که سبب کاهش اشتها و سیری طولانی مدت می شود؛ همینطور کنترل وزن تا حد زیادی به نوع خوراکی هایی که مصرف می کنید بستگی دارد، اگر به جای میان وعده های ناسالم مانند پفک و شکلات، خوراکیهای سرشار از فیبر و پروتئین مصرف کنید، احساس سیری بیشتری خواهید داشت. ضمن این که مصرف این دانه بین وعده های غذایی می تواند به علت داشتن همین ترکیبات، گرسنگی را کاهش داده و در فرایند کاهش وزن مؤثر باشد.
تأثیر بر تیروئید
غده تیروئید برای عملکرد مناسب خود به اسیدهای چرب امگا ۳ نیاز دارد. این اسیدها هم در تولید هورمون ها نقش دارند و هم می توانند از التهابات این غده جلوگیری نمایند. همچنین، مطالعات نشان داده اند که مصرف امگا ۳ در کاهش علایم ناشی از اختلالات تیروئیدی مانند پرکاری تیروئید هم مؤثر است.
تنظیم قند خون در دیابت نوع
مطالعات انجام شده نشان می دهند که مصرف این دانه می تواند حساسیت انسولینی را افزایش داده و به تنظیم قند خون کمک نماید. فیبر موجود در آن یکی از عاملهای مهم در کاهش ریسک دیابت نوع ۲ به حساب می آید.
کمک به درمان تنبلی تخمدان
فیبر بالا باعث کندتر جذب شدن کربوهیدرات ها و در نتیجه تنظیم بهتر قند خون می شود. این خصوصیت برای اشخاصی که از سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا مقاومت به انسولین رنج می برند، بسیار مفید می باشد. همچنین، امگا ۳ موجود در آن با کاهش التهاب، به بهبود وضعیت تخمدان ها کمک می نماید. تنظیم قند خون و کاهش التهاب ناشی از امگا ۳ و فیبر این دانه، در حفظ سلامت رحم و تعادل هورمونی بدن زنان نقش دارد.
کنترل فشار خون
دانه چیا حاوی چندین ماده معدنی مانند کلسیم و منیزیم است که در کاهش فشار خون نقش دارند. علاوه بر این، محتوای آنتی اکسیدانی غنی و اسید آلفا لینولنیک آنها، یک اسید چرب امگا ۳ که از گیاهان به دست می آید، امکان دارد به کاستن استرس اکسیداتیو و التهاب کمک نماید، هر دو عاملی که می توانند به بیماری قلبی کمک کنند.
بهبود سلامت اعصاب
اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در دانه های چیا به تغذیه مغز و ایجاد حس آرامش و تمرکز کمک می نماید. ویتامین های B موجود در دانه چیا هم به ایجاد حس آرامش و تمرکز کمک کرده، سبب می شود که سیستم عصبی به صورت کارآمدتری عمل کند. اسید آمینه تریپتوفان هم در دانه های چیا یافت می شود که به بهبود خواب و روحیه کمک می نماید.
فواید دانه چیا برای قلب و کبد
قبلاً هم گفتیم که خواص دانه چیا با امگا ۳ که دارند می توانند فشار خونتان را کاهش دهند که به سلامت قلبتان کمک می نماید. اما به غیر از آن، در دانه های چیا آنتی اکسیدان وجود دارد. این آنتی اکسیدان ها با کاهش کلسترول های مضر در خون از جمع شدن شان در رگ های خونتان جلوگیری کرده و ریسک بروز بیماری های قلبی را در شما کم می کنند. همچنین، امگا ۳ دانه چیا التهاب کبدتان را کاهش داده و از بروز بیماری کبد چرب جلوگیری می کند. علاوه بر این، فیبر دانه چیا هم سبب تنظیم قند خونتان می شود که باری را از دوش کبدتان برمی دارد و عملکرد آنرا بهتر می کند.
فواید دانه چیا برای سلامت پوست و مو
در دانه چیا کلسیم و پروتئین زیادی وجود دارد. از یک طرف، خواص دانه چیا برای سلامت پوست و مو در رساندن پروتئین به این دو بافت بدن است. پوست و موی ما برای رشد سلول ها و ترمیم آنها نیاز به پروتئین دارند. بنابراین، دانه چیا می تواند به عملکرد و سلامت آنها کمک نماید. همچنین، ناخن های ما برای رشد و تقویتشان هم به کلسیم احتیاج دارند که در آن کلسیم به مقدار قابل ملاحظه ای وجود دارد. فواید دانه چیا برای سلامت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان اگر می خواهید استخوان هایتان قوی و سالم باشند و در پیری پوکی استخوان نگیرید، باید هر روز کلسیم را به بدنتان برسانید. با خواص دانه چیا بخت با شما یار است! در این دانه مقدار زیادی کلسیم وجود دارد که بدن ما از آن برای استخوان سازی استفاده می نماید. همچنین، منیزیم و فسفر دانه چیا هم در کنار کلسیم برای تقویت استخوان ها و ساخت بافت های آن مفید هستند.
خواص دانه چیا در تقویت و سلامت دندان
مثل استخوان هم دندان ها نیاز به کلسیم دارند تا سالم و قوی بمانند. ازاین رو، شما می توانید از خواص دانه چیا و کلسیم آن برای تقویت و سلامت دندان هایتان استفاده کنید. همچنین، آنتی اکسیدان های دانه چیا هم خواص ضد التهابی دارند که از سلامت لثه های شما محافظت می کنند.
طریقه مصرف دانه چیا
به جهت اینکه شما بتوانید هم یک میان وعده خوشمزه داشته باشید و از خواص دانه چیا بهره مند شوید، راه های زیادی برای مصرف کردن آن وجود دارد. برای نمونه، شما می توانید با اضافه کردن دانه چیا به آب یا هر شربتی از آن یک نوشیدنی خوشمزه درست کنید. همچنین، شما می توانید دانه چیا را در کیک، دسر، اسموتی، سالاد، غلات صبحانه و هر غذای دیگری که می خواهید هم اضافه کنید.
مضرات دانه چیا
فواید دانه چیا برای بدن زیاد است اما در مورد خوردن هر چیزی همچون دانه چیا شما نباید زیاده روی کنید، چون می تواند عوارض و مضراتی را بهمراه داشته باشد. برای نمونه، خوردن بیش از اندازه دانه های چیا امکان دارد مشکلات گوارشی مثل نفت و اسهال را به وجود بیاورد. همچنین، وقتی که شما دانه چیا را در آب می گذارید حالت ژله ای پیدا می کند و حجمش زیادتر می شود. بنابراین، تلاش کنید در زمان نوشیدن آن دانه های کمتری را قورت دهید، چونکه حجم زیاد آنها در گلو امکان دارد سبب بسته شدن مجرا و خفگی شود. همچنین، شما امکان دارد که به این دانه حساسیت داشته داشته باشید و بدن تان امکان دارد واکنش بدی به آن نشان دهد؛ خوردن روزانه و خواص دانه چیا هم می تواند شما را از بیماری دور نگه دارد و هم این که به کاهش فشار خون، تنظیم قند خون و کم کردن وزنتان کمک نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب