هشدار! برخی کپک ها تولید سم می کنند

هشدار! برخی کپک ها تولید سم می کنند

به گزارش اسنک، کارشناس اداره لابراتوار کنترل غذا و دارو با اشاره به قابلیت تولید سم برخی کپک ها، اظهار داشت: سموم کپک ها با حرارت و شستشو از بین نمی رود و باید از مصرف تمام غذای کپک زده دوری کرد.


به گزارش اسنک به نقل از ایفدانا، سوگند کاخکی، با اعلان اینکه کپک ها نوعی قارچ با ساختار کرک مانند هستند که در وضعیت مرطوب و دمای مناسب رشد سریعی دارند، اضافه کرد: حتی اگر قسمتی از ماده غذایی کپک زده باشد، باید کل آنرا دور بریزید. وی اظهار داشت: ظاهر شدن کپک به رنگ های سبز، آبی یا سفید روی نان، پنیر، میوه ها و سبزیجات نشان از حضور این قارچ ها دارد. کپک نان از رایج ترین انواع کپک های غذایی است که بیشتر با آن مواجه می شویم. علاوه بر این، کپک روی رب، مربا، ترشی، آبغوره، آبلیمو و میوه ها نیز در خانه ها دیده می شود. کارشناس اداره لابراتوار اضافه کرد: تعدادی از کپک ها قابلیت تولید سم دارند و این سموم حتی با پخت، حرارت دهی یا شستشو از بین نمی روند. این ترکیبات می توانند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کنند؛ همچون مشکلات گوارشی، حساسیت های تنفسی، لطمه به کبد، کلیه و حتی سرطان. کاخکی تاکید کرد: مهم ترین نکته، دور ریختن کامل مواد غذایی کپک زده است، حتی اگر کپک فقط در قسمتی از آن دیده شود، چونکه احتمال پخش سموم در سراسر ماده غذایی وجود دارد. وی اشاره کرد: بهترین راه پیشگیری، نگهداری صحیح مواد غذایی در دما و رطوبت مناسب و رعایت تاریخ انقضا است. همچنین، قبل از مصرف، مواد غذایی را بررسی نموده و در صورت مشاهده کپک، از مصرف آن خودداری کنید.


منبع:

1404/02/23
10:26:10
5.0 / 5
11
تگهای خبر: سبزیجات , سلامت , غذا , غذا و دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
لینک دوستان اسنك
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir