میوه را برای میان وعده دانش آموزان جدی بگیرید

میوه را برای میان وعده دانش آموزان جدی بگیرید

به گزارش اسنک، نوع تغذیه میان وعده دانش آموزان به سبب حفظ سلامت و اثر آن بر یادگیری بسیار اهمیت دارد و دراین میان میوه ها، سبزیجات و ساندویچ های سالم همچون انتخاب های خوب برای میان وعده دانش آموزان است که غنی از آنتی اکسیدان، ویتامین ها و بعضی از مواد معدنی هستند و منجر به تقویت سیستم ایمنی می شوند.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، سپیده دولتی - کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد میان وعده دانش آموزان اظهار داشت: یکی از مواردی که با شروع سال تحصیلی والدین با آن درگیر می شوند انتخاب تغذیه خوب و مناسب برای میان وعده مدرسه فرزندان شان است. انتخاب مواد غذایی سالم و مغذی بسیار در سلامت دانش آموزان اهمیت دارد. یکی از مواد غذایی که سفارش می شود ساندویچ های سالم هستند. منظور از ساندویج سالم، ساندویچی است که نان آن سبوس دار باشد و مواد غذایی داخل آن از نظر تغذیه ای، ارزش تغذیه ای مناسب داشته باشد که میتوان به انواع ساندویچ های نان و پنیر همراه با مغزیجات مثل بادام و گردو، خرما، خیار و گوجه فرنگی، موز، سبزی خوردن، انواع کوکو و کتلت، اولویه، فلافل و همبرگرهای خانگی و تخم مرغ اشاره نمود. همینطور باید متذکر شد که زیاد از سس های مایونز برای ساندویچ ها به علت کالری بالا استفاده نشود.
وی افزود: یکی از مواد غذایی که مصرف آن زیاد شده است، ارده و شیره است که به علت کالری بالا مصرف آنها هفته ای یک مرتبه آن هم برای کودکان و نوجوانان بدون اضافه وزن و چاقی سفارش می شود و مصرف آن به کودکان گرفتار اضافه وزن و چاقی اصلا سفارش نمی شود.
وی با اشاره به اینکه میوه ها و سبزیجات هم انتخاب های خیلی خوب دیگر برای میان وعده دانش آموزان است، اظهار داشت: میوه و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان، ویتامین ها و بعضی از مواد معدنی هستند که تمامی این ریز مغذی ها منجر به تقویت سیستم ایمنی می شود. در فصل سرما به علت شیوع بیماری های ویروسی مصرف این گروه از مواد غذایی منجر به تقویت سیستم ایمنی کودکان و نوجوانان می شود و احتمال ابتلای آنها را به این بیماری های فصلی می کاهد. ازاین رو سفارش می شود روزی سه عدد میوه با رنگ های مختلف مصرف شود.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: بعضی از مواد غذایی به علت ارزش غذایی کم سفارش نمی شوند که همچون این مواد غذایی میتوان به انواع نوشیدنی حاوی قند افزوده مثل نوشابه و نوشیدنی های میوه ای اشاره نمود. همینطور بیسکویت و کیک های مغزدار به علت قند بالا و چسبندگی زیاد به دندان ها هم سفارش نمی شوند و بهتر از بیسکویت های بدون کرم و سبوس دار استفاده نمایند. همینطور از انتخاب چیپس و مغزیجات نمکی هم خودداری شود.
وی افزود: شیر هم یکی دیگر از مواد غذایی خیلی خوب برای دانش آموزان است که بهتر است والدین با تشویق کودکان خود آنها را به مصرف این ماده غذایی تشویق کنند. میوه های خشک و برگه های مختلف، برنجک و نخود چی، کشمش و مویز یکی دیگر از انتخاب های خوب برای میان وعده محسوب می شوند که ارزش تغذیه ای بالایی دارند.
دولتی عنوان کرد: حبوبات هم یکی از منابع خوب پروتئینی و مواد معدنی همچون آهن، روی و فسفر هستند که به رشد و سلامت و یادگیری دانش آموزان کمک می کنند. ازاین رو مادران می توانند حبوبات را در غالب انواع کوکو یا عدسی یا خوراک لوبیا برای میان وعده فرزندان شان آماده کنند.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی از نکات مهم تغذیه ای در دوران مدرسه اینست که حتما دانش آموزان صبحانه خورده به مدرسه بروند. امکان دارد بعضی از دانش آموزان به علت استرس از خوردن صبحانه امتناع کنند که بهتر است والدین با آرامش و صحبت استرس فرزند خویش را کاهش دهند و در عین حال اصرار به مصرف یک صبحانه کامل نداشته باشند و برای صبحانه هرچیزی که فرزندشان دوست دارد مصرف کنند تا از این طریق بچه صبحانه خورده به مدرسه برود.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، وی تصریح کرد: یکی دیگر از نکات مهم مصرف کافی آب است که سفارش می شود حتما والدین به فرزندان خود آموزش دهند که به مقدار کافی باید در طول روز آب مصرف کنند. علاوه بر تأمین آب کافی بدن، مصرف مقدار مناسب آب می تواند از ایجاد مشکلات گوارشی مثل یبوست پیشگیری کند؛ چون که میزان تحرک در کودکان و نوجوانان به علت زندگی ماشینی کاسته شده است و مصرف کافی آب و سبزیجات مثل کاهو و سبزی خوردن به علت داشتن فیبر می تواند از ایجاد یبوست پیشگیری کند.



1403/07/04
09:11:44
5.0 / 5
226
تگهای خبر: آموزش , بدن , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir