یافته محققان هندی؛

استفاده مکرر از روغن سرخ کردنی روند صدمه مغزی را تسریع می کند

استفاده مکرر از روغن سرخ کردنی روند صدمه مغزی را تسریع می کند

به گزارش اسنک، بر مبنای یک مطالعه حیوانی، گرم کردن مجدد روغن پخت و پز امکان دارد تخریب عصبی را افزایش دهد.



به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، مصرف روغن های سرخ کردنی با فشار اکسیداتیو و التهاب که از عوامل خطر بیماریهای عصبی و سایر بیماریهای مزمن هستند، مرتبط می باشد.
یک مطالعه جدید بر روی موش ها نشان میدهد که ارتباط بالقوه ای بین مصرف طولانی مدت روغن های پخت و پز چندین بار گرم شده و افزایش تخریب عصبی وجود دارد.
به نظر می رسد محور روده-مغز-کبد در حفظ سلامت عصبی بسیار اهمیت دارد و مصرف روغن های چندین بار استفاده شده ممکنست این تعادل را مختل کند.
متخصصان مصرف رژیم های غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب امگا ۳ را سفارش می کنند و در مورد مصرف مکرر غذاهای سرخ شده هشدار می دهند.
مطالعه جدید نشان داد موش هایی که از رژیم های غذایی با روغن های آشپزی چندین بار گرم شده تغذیه می شوند، در مقایسه با موش هایی که رژیم غذایی استاندارد مصرف می کنند، بطور قابل توجهی با سطوح تخریب عصبی روبرو هستند.
این تحقیق نشان میدهد که روغن باردیگر گرم شده ممکنست با بوجودآوردن اختلال در محور کبد-روده-مغز که برای حفظ تعادل فیزیولوژیکی بسیار اهمیت دارد و با اختلالات عصبی مرتبط می باشد، تخریب عصبی را افزایش دهد.
مطالعات مصرف غذاهای سرخ شده را با مشکلات قلبی متابولیک و برخی سرطان ها مرتبط دانسته اند.
تیم مطالعه، موش های ماده را به پنج گروه رژیم غذایی تقسیم کردند: یک رژیم غذایی معمولی (گروه شاهد)، یک رژیم غذایی معمولی مکمل با روغن کنجد گرم نشده، روغن آفتابگردان گرم نشده، روغن کنجد گرم شده یا روغن آفتابگردان گرم شده روزانه به مدت ۳۰ روز.
در مقایسه با همتایان خود در رژیم های غذایی مختلف، موش هایی که با رژیم های غذایی با روغن های گرم شده مجدد تغذیه شدند، فشار اکسیداتیو و التهاب شدید در بافت های کبدی را نشان دادند.
علاوه بر این، لطمه روده ای قابل توجهی در این موش ها مشاهده شد که منجر به تغییر سطوح اندوتوکسین ها و لیپوپلی ساکاریدها شد که نشان دهنده وجود سموم تولید شده توسط سویه های باکتریایی خاص است.
دکتر «کاتیرسان شانموگام»، محقق ارشد از دانشگاه تامیل نادو هند، توضیح داد: «در نتیجه، ما مشاهده کردیم متابولیسم لیپید کبد بطور قابل توجهی تغییر نمود و انتقال اسید چرب امگا ۳ مهم مغز DHA کم شد. این به نوبه خود منجر به تخریب عصبی شد که در بافت شناسی مغز موش هایی که روغن گرم شده را باردیگر گرم کرده بودند مشاهده شد.»
این مطالعه نشان داد که رژیم های غذایی حاوی روغن های گرم شده مجدد منجر به افزایش سطوح کلسترول، کلسترول بد LDL، تری گلیسیرید، AST و ALT و نشانگرهای التهابی، در کنار لطمه قابل توجه به ساختارهای کبد و روده بزرگ می شود که به لطمه های قلبی متابولیک و اندام ها اشاره می کند.
مصرف روغن های چندبار گرم شده منجر به لطمه مغزی خاص، خصوصاً در نواحی حیاتی برای بازسازی می شود، که خطر عصبی مصرف روغن گرم شده را برجسته می کند.
در مقابل، موش هایی که با روغن های گرم نشده تغذیه می شوند، نشانگرهای بهتری برای سلامت مغز در مقایسه با موش های گروههای روغن گرم شده نشان دادند.
حرارت دادن روغن ها در دمای بالا بطور قابل توجهی ساختار شیمیایی طبیعی آنها را تغییر می دهد و آنتی اکسیدان های مفید آنها را می کاهد و ترکیبات مضری مانند چربی های ترانس، آکریل آمید و آلدئیدها را تشکیل می دهد.
گرم کردن مجدد روغن ها، مخصوصاً برای سرخ کردن عمیق، این پروسه را تشدید می کند برای اینکه روغن بطور فزاینده ای ناپایدار می شود و فواید سلامتی را از دست می دهد و با هر بار استفاده سموم بیشتری تولید می کند.



منبع:

1403/01/12
15:16:48
5.0 / 5
209
تگهای خبر: استاندارد , بیمار , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir