5 ماده غذایی دارای کافئین پنهان که باید در مصرف آنها دقت کنید

5 ماده غذایی دارای کافئین پنهان که باید در مصرف آنها دقت کنید

اسنک: دریافت بیش از اندازه کافئین موجب بروز آثار ناخوشایند مختلفی مانند عصبانیت، آشفتگی، اضطراب، بی خوابی، تحریک دستگاه گوارش، اسهال و وابستگی می شود. با اینحال شاید برخی افراد به شکل آگاهانه مصرف مواد غذایی که از وجود کافئین در آن باخبر هستند را برای کاهش عوارض کنار بگذارند؛ اما باز هم برخی مواد غذایی هستند که منابع پنهان کافئین هستند.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، کافئین حتی در خیلی از داروها همچون برخی آنتی بیوتیک ها وجود دارد بنابراین؛ سفارش متخصصان بر این است که اگر گرفتار مشکلات قلبی، پرفشاری خون، بی خوابی، مشکلات اضطرابی، مسائل گوارشی، کلیوی و یا دیابت هستید، مصرف محصولات حاوی کافئین را کم کنید.
۵ ماده غذایی دارای کافئین پنهان شامل موارد زیر است که در صورت بروز مشکلات قبل تر گفته شده باید در مصرف آنها دقت کنید:
_ شکلات تیره: شکلات تیره بااینکه به سبب خواص آنتی اکسیدانی بالایش مفید می باشد، اما می تواند مقادیر قابل توجهی کافئین هم داشته باشد. کافئین اسید معده را بیشتر می کند و مصرف بیش از اندازه مواد غذایی حاوی کافئین زیاد، ممکنست موجب وخامت زخم معده در افراد مبتلا به این بیماری شود. همین طور بیماران مبتلا به رفلاکس معده باید مصرف مواد غذایی حاوی کافئین زیاد را محدود کنند. به افراد مضطرب نیز سفارش می شود مصرف این شکلات ها را محدود کنند.
_ قرص های لاغری: قرص های چربی سوز اغلب دارای کافئین هستند. در مصرف اینگونه داروها احتیاط کنید و از مصرف بی رویه و خودسرانه آنها بدون مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه اجتناب کنید.
_ مسکن های بدون نسخه: دفعه بعد که برای کاهش درد سراغ این داروها رفتید، بدانید که آنها حاوی مقادیر قابل توجهی کافئین هستند. بطوریکه بااینکه مصرف گاه به گاه آنها در کاهش درد موثر است اما وابسته شدن به این داروها سردرد و دیگر دردها را وخیم تر می کند. مسکن های بدون نسخه از قبیل استامینوفن، حاوی ۱۳۰ میلی گرم کافئین هستند.
_ آب ویتامینه: آب ویتامینه آبی است که با مواد مغذی مانند ویتامین ها و الکترولیت ها غنی شده باشد. بعضی انواع آب ویتامینه، دارای افزودنی های طعم دار، کافئین و مواد شیرین کننده هستند. در نتیجه حتما قبل از مصرف این آب ها، برچسب روی شیشه آنها را بخوانید تا ببینید چه موادی داخل آن وجود داشته و مقرر است با خوردن آن چقدر کالری وارد بدن شما شود.
_ چای سرد: این نوع چای در هر بطری حاوی ۳۰ میلی گرم کافئین است. تمام انواع چای حاوی کافئین هستند. کافئین موجود در چای می تواند بسیار سریع انتشار یابد، اما به آسانی می توان کافئین چای را با روش زیر از بین برد:
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، چای را به مدت ۳۰ ثانیه در کمی آب داغ دم کنید، سپس دم کرده اولیه را دور بریزید. باردیگر همان چای را دم کنید. بدین سان چای شما حاوی میزان بسیار کمی کافئین خواهد بود.




منبع:

1402/09/04
09:34:07
5.0 / 5
315
تگهای خبر: آموزش , بدن , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir