متخصص تغذیه تاكید كرد؛

افراد سالم هر روز یک عدد تخم مرغ بخورند

افراد سالم هر روز یک عدد تخم مرغ بخورند

اسنک: رییس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر اهمیت مصرف روزانه یو عدد تخم مرغ در افراد سالم تاکید نمود.


به گزارش اسنک به نقل از مهر، فرشته فزونی اظهار داشت: این خصوصیت تخم مرغ به دلیل دارا بودن مواد مغذی استثنایی همچون پروتئین باکیفیت و مقادیر قابل توجهی از ویتامین ها و مواد معدنی است. وی با اشاره به اینکه تخم مرغ بیشتر ویتامین های مورد نیاز بدن را داراست اضافه کرد: تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه A و B به شمار می آید و نیاز بدن به ویتامین E را به مقدار کافی و لازم تأمین می کند. به قول فزونی، املاح مهم دیگری هم شامل روی، سلنیم و آهن هم در تخم مرغ وجود دارند. وی ضمن اشاره به باورهای نادرست در رابطه با این ماده غذایی پرارزش خاطرنشان کرد: در دهه های گذشته تخم مرغ جایگاه مناسبی در سبد غذایی خانوار نداشت چونکه تصور می شد با مصرف آن کلسترول خون و در نتیجه بیماری های قلبی عروقی افزایش خواهد یافت. فزونی ضمن اشاره به این که بر مبنای نتایج مطالعات در تولید کلسترول خون بدن اسیدهای چرب مضر (اشباع و ترانس) نقش دارند، اظهار داشت: فقط یک سوم اسیدهای چرب تخم مرغ از نوع اشباع هستند و دوسوم باقیمانده اسیدهای چرب غیراشباع است. رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن اشاره به این که برای تشویق مردم به مصرف تخم مرغ و بهره مندی کامل از این ماده غذایی شعار" هر انسان سالم یک تخم مرغ در روز" مطرح گردیده است، تصریح کرد: مصرف تخم مرغ در افراد سالم و افرادی که به این ماده غذایی آلرژی ندارند همچون زنان آبستن و شیرده، کودکان و نوجوانان درحال رشد، ورزشکاران وتمامی بزرگسالان سالم به علت ارزش غذایی بالا سفارش می شود. فزونی ضمن اشاره به این که مصرف یک تخم مرغ در روز در افراد سالم بلامانع است، خاطرنشان کرد: در افرادی که دارای بیماری هایی مانند دیابت، فشارخون بالا، چاقی و…، هستند، ضمن مشاوره با پزشک و کارشناس تغذیه میزان مصرف بر مبنای شرایط فرد تعیین می شود اما به صورت کلی مصرف سه عدد تخم مرغ در هفته معمولا مشکلی ایجاد نمی نماید. رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: باید از خوردن غذاهای چرب و شور همراه تخم مرغ خودداری شود و روش پخت تخم مرغ هم بدون روغن باشد. به نقل از ایشان، یک تخم مرغ بزرگ حدود ۷۲ کیلوکالری انرژی و ۶.۳ گرم پروتئین دارد. ۳.۶ گرم پروتئین در سفیده تخم مرغ و ۲.۷ گرم در زرده تخم مرغ قرار دارد. فزونی ضمن اشاره به نحوه مصرف تخم مرغ در کودکان اظهار داشت: همزمان با شروع تغذیه تکمیلی کودک (از ۶ ماهگی) و بعد از شروع تغذیه با فرنی یا حریره بادام میتوان پوره یا شکل نرم شده تخم مرغ کاملا پخته شده (شامل سفیده و زرده) را به تدریج و به میزان کم در برنامه غذایی کودک اضافه کرد. وی تصریح کرد: مصرف تخم مرغ خام یا تخم مرغ عسلی که خوب پخته نشده به کودک ممنوع می باشد. به قول فزونی، اگر کودک به تخم مرغ آلرژی دارد باید از برنامه غذایی او حذف و جایگزین مناسب به جای تخم مرغ در نظر گرفته شود.


منبع:

1402/07/23
15:53:32
5.0 / 5
442
تگهای خبر: بدن , برنامه , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir