متخصص تغذیه عنوان كرد؛
یک بشقاب غذای سالم باید دارای چه مواد غذایی باشد
به گزارش اسنک، یک متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، در مورد تغذیه و تقویت دستگاه ایمنی بدن گفتگو نمود.
به گزارش اسنک به نقل از مهر، آزیتا حکمت دوست، در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما، با اشاره به این مطلب که سیستم ایمنی بدن، ما را در مقابل عوامل بیماری زایی مانند ویروس ها و باکتری ها، محافظت می کند، اضافه کرد: در صورت رعایت یک رژیم غذایی متعادل که شامل همه گروههای مواد غذایی باشد، (البته همراه با خواب کافی، نبود استرس های طولانی مدت و تحرک کافی) سیستم ایمنی بدن می تواند بخوبی وظایف خویش را انجام دهد. وی در پاسخ به این سؤال که آیا برای دریافت ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، نیازمند دریافت مکمل ها هستیم، اظهار داشت: اغلب مواد غذایی مورد نیاز بدن، از راه تغذیه روزانه تأمین می شود، حتی ویتامین D هم با قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید، توسط بدن تولید می شود. با این همه در برخی از موارد استفاده از مکمل ها به افراد سفارش می شود. برای مثال، فردی که نمی تواند به مقدار کافی نور خورشید دریافت کند، مادر حاملگی که کمبود آهن دارد، یا مادری که قصد حاملگی دارد، که احتیاج به مصرف قرص اسید فولیک دارد. حکمت دوست به توصیف یک بشقاب غذای سالم و متعادل پرداخت و اظهار داشت: در یک بشقاب غذایی سالم، باید از ۶ تا ۱۰ واحد گروه غلات استفاده گردد.(هر واحد غلات، ۳۰ گرم است) همینطور سفارش می شود که نصف غلات مورد استفاده، حتما سبوس دار باشد. (برای مثال، جو کامل، گندم کامل، گندم با سبوس و برنج قهوه ای) وی افزود: یک چهارم دیگر از بشقاب غذای سالم، متشکل از سبزیجات متنوع است، سبزیجات زرد رنگ سرشار از بتاکاروتن و سبزیجات سبز رنگ سرشار از فولات ها هستند. حکمت دوست اضافه کرد: گروه بعدی روغن ها هستند. روغن زیتون، روغن کلزا و روغن کانولا، از منابع غنی امگا ۳ هستند که می تواند در جلوگیری از التهاب در بدن، نقش مؤثری داشته باشند. امگا ۳ همینطور در حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی ایفا می کند. این روغن ها از منابع سرشار از ویتامین E هم هستند، که یکی از مهم ترین مواد مورد نیاز سیستم ایمنی بدن است. وی افزود: گروه بعدی بشقاب غذایی سالم، لبنیات و گروههای پروتئینی هستند، مانند شیر و انواع دیگر لبنیات، و همینطور شامل انواع گروههای پروتئین حیوانی (انواع گوشت ها، تخم مرغ) می شوند. این متخصص تغذیه افزود: آنزیم لاکتاز، مسئول تجزبه قند شیر (لاکتوز) است که در بعضی افراد این آنزیم از ۲ سالگی سن فرد، از بین می رود و فرد در صورت مصرف شیر، گرفتار نفخ و دل پیچه می شود. بعضی دیگر از افراد هم به شیر گاو آلرژی دارند. وی به افرادی که نمی توانند لبنیات مصرف کنند، سفارش کرد: که زیر نظر پزشک، مکمل کلسیم مصرف کنند. حکمت دوست خاطرنشان کرد: اگر می خواهید سیستم ایمنی سالمی داشته باشید، اول از همه باید بشقاب غذایی سالم را فراموش نکنید، وی افزود: سیستم ایمنی بدن ما به ویتامین C(که در میوه ها و سبزیجات تازه یافت می شود)، ویتامین های گروه B( موجود در غلات پروتئینی)، پروتئین( موجود در انواع گوشت مرغ، ماهی و لبنیات) و همینطور روی و سلنیوم( موجود در آجیل ها) نیاز دارد.
منبع: اسنك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب