مطالعات نشان می دهد؛

مواد سمی غذای کبابی ریسک روماتیسم مفصلی را زیاد می کند

مواد سمی غذای کبابی ریسک روماتیسم مفصلی را زیاد می کند

به گزارش اسنک، یک مطالعه جدید نشان داده است که مواد شیمیایی سمی که از اگزوز خودرو، سیگار کشیدن و کباب کردن در حیاط خلوت ایجاد می شوند، امکان دارد خطر مبتلا شدن به بیماری آرتریت روماتوئید را بالا برند.



به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، این مواد شیمیایی سمی هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (PAHs) نامیده می شوند. آنها به دنبال سوختن زغال سنگ، نفت، گاز، چوب یا تنباکو تشکیل می شوند. به قول محققان، کباب کردن گوشت و سایر غذاها با شعله هم به تشکیل PAH منجر می شود.
«کریس دی آدامو»، سرپرست این پژوهش از دانشگاه مریلند، می گوید: «در حالی که به مطالعات بیشتری در این حوزه نیاز است، یافته ها نشان داده است که هیدروکربن های پلی آروماتیک امکان دارد نقش مهمی در ایجاد آرتریت روماتوئید داشته باشند. افرادی که در معرض خطر ابتلاء به آرتریت روماتوئید هستند باید نسبت به هیدروکربن های پلی آروماتیک محتاط باشند و منابع قابل تغییر تماس را به حداقل برسانند.»
نمونه های خون و ادرار نزدیک به ۲۲۰۰۰ بزرگسال نشان داد افرادی که بالاترین سطح PAH را داشتند، بالاترین خطر ابتلاء به آرتریت روماتوئید را داشتند.
آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) یک بیماری خودایمنی و التهابی است که در درجه اول مفاصل را تحت تاثیر قرار می دهد و سبب صدمه بافتی و درد طولانی مدت می شود. مفاصل امکان دارد تغییر شکل دهند و افراد مبتلا به این بیماری روی پاهای خود ناپایدار باشند. زنان بیشتر از مردان به آرتریت روماتوئید مبتلا می شوند. علت شناخته شده نیست، اما تصور می شود که ژن ها، جنسیت و سن و عوامل محیطی مانند سیگار کشیدن، تغذیه و سبک زندگی در ابتلاء به اینبیماری نقش داشته باشد.
با این حال، PAH در محیط زیاد هستند. سطح PAH در افراد سیگاری بالاتر است. نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند که منابع دیگر عبارتند از محیط های داخلی، اگزوز وسایل نقلیه موتوری، گاز طبیعی، دود ناشی از آتشسوزی چوب یا زغال، دود ناشی از آسفالت جاده ها، و مصرف غذاهای کبابی یا زغالی شده.
بر اساس این گزارش، سیگار یک عامل خطر شناخته شده برای آرتریت روماتوئید است و سطح PAH حدود ۹۰ درصد از ارتباط بین سیگار کشیدن و آرتریت روماتوئید را تشکیل می دهد.
دی آدامو سفارش می کند از دود سیگار همچون دود دست دوم و دست سوم خودداری کنید و غذاهای سوخته نخورید.
او تصریح کرد: «مزه دار کردن غذاهای کباب شده با ادویه جات و گیاهان، تشکیل PAH و سایر سموم مضر را می کاهد.»


منبع:

1402/02/28
12:36:08
5.0 / 5
458
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تغذیه , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir