متخصص طب ایرانی مطرح كرد؛

افطار چه نوع آش هایی بخوریم

افطار چه نوع آش هایی بخوریم

یک متخصص طب ایرانی، به تشریح نکات تغذیه ای طب ایرانی در دو وعده غذایی افطار و سحر پرداخت.



به گزارش اسنک به نقل از مهر، سید حامد موسوی اصیل اظهار داشت: آمادگی برای ماه رمضان باید از چند ماه قبل مورد بررسی قرار بگیرد تا مشکلات و ضعف های افراد تا حد امکان اصلاح گردد.
وی افزود: این افراد باید از جوانب مختلف مانند بیماریهای گوارشی، ضعف بدنی، کم خونی و نوع مزاج مورد بررسی قرار گیرند و عواملی مانند جنسیت، سن، شغل و عادت هایی مانند مصرف دخانیات، قلیان و مشروبات الکلی و الگوهای خواب و بیداری افراد نیز بررسی شود.
موسوی اضافه کرد: سالمندان، نوجوانان و بانوان حامله و شیرده که ضعف بدنی و یا بیماریهای زمینه ای دارند باید تحت نظر پزشک برای روزه اقدام نمایند.
وی اضافه کرد: همین طور افراد با مزاج گرم یا خشک و یا دارای شغل با کارهای بیش از اندازه که موجب خشکی شدید بدنی می شود و با توجه به این که روزه خود مزاج گرم و خشک را القا می کند می توانند با مراجعه به پزشکان متخصص طب سنتی برای اصلاح مزاج خود اقدام نمایند.
موسوی اظهار داشت: در ماه رمضان باید از مصرف غذاهای مدر، مسهل و تعریق درمانی و انجام اقدامات دفع کننده خون مانند حجامت، فصد و زالو پرهیز شود. البته در مواردی که بیمار با یبوست شدید مراجعه کند پزشک متخصص طب ایرانی می تواند با تجویز مسهل سبک از شدت آن بکاهد.
وی اشاره کرد: در وعده غذایی افطار باید ابتدا مایعات کافی مانند آب جوش با نبات یا عسل، شیر گرم و خرما، آب جوش به همراه آبلیمو برای رفع تشنگی استفاده گردد.
موسوی افزود: همین طور در وعده غذایی افطار، مصرف غذاهای سهل الهضم، سبک و رطوبت بخش مانند آش و سوپ مانند آش اسفناج، آش خرفه، آش ماست یا دوغ و آش هایی با محتویات کدو و ریواس سفارش می شود.
وی اشاره کرد: همین طور بعد از گذشت ساعاتی از افطار می توان میوه و آبمیوه، سالاد و سبزیجاتی مانند کاهو با سکنجبین، زردآلو، گلابی، هندوانه، انجیر تازه، آلبالو مصرف کرد.
موسوی اظهار داشت: افزودنی های ترش مانند سماق، زرشک، غوره و رب انار ملس بسیار برای مصرف در این ماه مناسب هستند. همین طور باید از مصرف ادویه جات تند مانند خردل و گلپر و غذاهای پرچرب مانند ماهی پرهیز شود.
وی درباب وعده سحری بیان کرد: در وعده سحری باید از غذاهای غلیظ تری مانند غذاهای به اصطلاح برنجی بهره برد که از گوشت هایی مانند مرغ و گوسفند برای افزایش توانایی افراد برای گرفتن روزه استفاده گردد.
موسوی اشاره کرد: مصرف خورش های پسته، خلال بادام، خورش فسنجان، خورش هویج و خورش قیمه که حبوبات زیادی دارد، می تواند ضعف را در ماه رمضان با انرژی بخشی برطرف کند.

1401/02/04
09:56:01
5.0 / 5
334
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir