مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاكید كرد؛

تغذیه ایرانیان سالم نیست

تغذیه ایرانیان سالم نیست

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ضمن اشاره به زیاده روی ایرانیان در مصرف نمک و چربی ها، اظهار داشت: ۱۰ عامل از ۱۹ عامل مرگ در بیماری های غیرواگیر در ارتباط با تغذیه است.


به گزارش اسنک به نقل از مهر، زهرا عبداللهی، در وبینار لزوم توجه به تغذیه کارکنان، اضافه کرد: بیماری های غیر واگیر علت ۶۰ درصد مرگ ها در جهان و ۷۶ درصد مرگ ها در ایران است. این وضعیت در تمام کشورهای با درآمد بالا، متوسط و پایین همچون در ایران که درآمد متوسط دارد، یک روند افزایشی دارد. وی ضمن اشاره به این که الگوی غذایی نامناسب نخستین ریسک فاکتور و نخستین دلیل مرگ ها است، افزود: در یک مطالعه که در ۱۹۵ کشور توسط ۱۳۰ محقق از ۴۰ کشور جهان انجام شد، رژیم غذایی نامناسب با ۱۱ میلیون قربانی نخستین عامل خطر مرگ در جهان شناخته شده و یک پنجم مرگ ها را در جهان داراست. عبداللهی اضافه کرد: در سال ۲۰۱۷ ایران ۲۹۹ هزار مورد مرگ داشته است که این رقم در سال ۲۰۴۰ میلادی به حدود ۸۰۰ هزار مورد می رسد که ۳۹۰ هزار مورد آن ناشی از بیماری های غیر واگیر خواهد بود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: بار اقتصادی ناشی از بیماری های غیر واگیر سالانه معادل ۴۴۶ هزار میلیارد تومان یعنی معادل ۳ درصد تولید ناخالص ملی (GDP) و هزینه غیرمستقیم این بیماری ها معادل ۲۳۸.۲ هزار میلیارد تومان در کشور خواهد بود. عبداللهی اظهار داشت: آخرین مطالعه سال ۱۴۰۰ در گروه سنی ۱۸ تا ۶۵ سال نشان داده است که یک سوم جمعیت فعال کشور دارای کلسترول بالا، ۴۰ درصد آقایان و ۳۶ درصد خانم ها دارای اضافه وزن و ۵۱ درصد جمعیت تحرک بدنی کافی ندارند. وی با اعلان اینکه ایرانی ها روزانه ۹.۷ گرم نمک یعنی ۲ برابر مقدار سفارش شده که ۵ گرم است، بیشتر نمک مصرف می کنند، عنوان کرد: با افزایش مصرف سبزی و میوه، کاهش مصرف روغن، کاهش اسید چرب اشباع و افزایش تحرک بدنی و کنترل وزن شاهد کاهش ۲۷ درصدی غیبت در کار، کاهش ۲۶ درصدی هزینه های مراقبتی و کاهش ۳۲ درصدی هزینه های ناتوانی و معلولیت ناشی از بیماری ها خواهیم بود. عبداللهی، اشتغال حدود ۸.۵ میلیون کارمند در دستگاههای مختلف را یاد شده قرار داد و افزود: بر مبنای بند ۸ مصوبه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی در اسفند ۹۴ دستگاههای اجرایی مکلف به تدوین برنامه عملیاتی بهبود وضعیت سلامت کارکنان خود بر مبنای بسته پایه خدمات سلامت کارکنان دولت که مسئولیت تهیه آن به وزارت بهداشت محول شده است، هستند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تشکیل کمیته راهبردی بهبود تغذیه کارکنان متشکل از نمایندگان دستگاههای اجرایی، ابلاغ بسته اجرایی تغذیه کارکنان، تدوین برنامه عملیاتی بهبود تغذیه کارکنان در هر دستگاه اجرایی، برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت در زمینه تغذیه سالم، اجرای دستورالعمل تغذیه در غذاخوری ها، پایش و نظارت بر کیفیت تغذیه در غذاخوری ها و پایش اجرای برنامه از راه دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی را خواهان شد.

1400/10/29
10:01:53
5.0 / 5
1142
تگهای خبر: آموزش , امنیت , بدن , برنامه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir