یافته محققان ژاپنی؛

ارتباط رژیم غذایی چرب و بروز پلاك های چربی در عروق خونی

ارتباط رژیم غذایی چرب و بروز پلاك های چربی در عروق خونی

به گزارش اسنک رژیم غذایی پرچرب باعث بروز پلاک های چربی در عروق خونی و بیماری تصلب شرایین می شود.



به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، مدت هاست که مشخص شده یک رژیم غذایی پرچرب می تواند منجر به گرفتگی عروق شود، اما محققان اخیراً آغاز به بررسی جزئیات این مورد کرده اند. یک مطالعه جدید روی موش های آزمایشگاهی می تواند کمک زیادی به یافتن روش های درمانی برای باز کردن جریان شریان ها کند.
در این تحقیق، محققان دانشگاه پزشکی توکیو ژاپن تحقیقات خویش را در مورد نحوه تاثیر رژیم غذایی پرچرب بر ایجاد تصلب شرایین، تشکیل پلاک های چربی در دیواره رگ های خونی، که می تواند منجر به حملات قلبی و سایر بیماری های عروقی شود، انجام دادند.
تصلب شرایین به سادگی چربی ها را در رگ ها جمع نمی کند؛ در واقع یک بیماری التهابی است که توسط واکنش ایمنی بدن بخصوص نوتروفیل ها، گلبول های سفید خون که به عفونت ها حمله می کنند و به صدمات پاسخ می دهند، هدایت می شود.
به طور معمول، نوتروفیل ها برای تنظیم پاسخ ایمنی عمل می کنند، به صورتی که التهاب می تواند مشکل را حل کند و به بدن اجازه می دهد تا به حالت طبیعی خود برگردد. اما وقتی محرک پایدار باشد، واکنش ایمنی می تواند راهکارها را تغییر دهد و به یک بیماری مزمن طولانی مدت تبدیل گردد.
در این تحقیق گروهی از موش های نوع وحشی معمولی با موش هایی که به صورت خاص از نظر ژنتیکی فاقد گیرنده های لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) در غشای سلول خود بودند، مقایسه شدند.
زمانی که از یک رژیم غذایی پرچرب در این موش ها استفاده شد، این موش ها گرفتار تری گلیسیرید و کلسترول بالا شدند، میزان چسبندگی نوتروفیل به دیواره رگ های خونی آنها به صورت قابل توجهی افزایش پیدا کرده و التهاب بسیار بیشتری را تجربه کردند.
«ماسایوکی یوشیدا»، نویسنده ارشد این مطالعه، توضیح می دهد: «بر اساس نشانگرهای زیستی خاص در موش ها، ما شک کردیم که تله های خارج سلولی نوتروفیل (NETs که به دام انداختن و از بین بردن عوامل بیماری زا از بدن کمک می کند) می توانند در فعال کردن نوتروفیل ها نقش داشته باشند. و در واقع، ما شاهد افزایش سیترولیناسیون، نشانگر شناخته شده NETs، در این موش ها بودیم.»
وی در ادامه می افزاید: «ما به صورت مشخص سطح CXCL۱ پلاسما (پپتیدی که برای جذب سلول های ایمنی به محل صدمه یا عفونت عمل می کند) را شناسایی کردیم که بعد از ۷ روز و ۲۸ روز از رژیم غذایی پرچرب، در موش ها به صورت قابل توجهی افزایش یافت.»
این نشان داده است که CXCL۱ پیوند بین رژیم غذایی پرچرب و سیترولیناسیون است که بخشی از فرایند تولید NET ها است و منجر به تشکیل پلاک های نوتروفیل در دیواره رگ های خونی می شود. در واقع، مسدود کردن روند سیترولیناسیون منجر به تغییر میزان افزایش چسبندگی نوتروفیل ناشی از رژیم غذایی پرچرب شد.


منبع:

1400/04/22
20:21:46
5.0 / 5
260
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری , پروتئین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir