جزییات پایش سلامت محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره
اسنک: رییس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، از اجرای طرح های هوشمند برای پیشرفت سلامت محصولات کشاورزی و کاهش ریسک باقیمانده سموم آگاهی داد.
به گزارش اسنک به نقل از ایفدانا، مریم کلبعلی، با اشاره به اولویت های نظارتی در عرصه ایمنی غذا، اظهار داشت: شناسنامه دار کردن مزارع و باغات یکی از اقدامات کلیدی برای ردیابی، پایش و پیشرفت کیفیت محصولات کشاورزی است. با اجرای این طرح، اطلاعات مربوط به نوع محصول، نوع و میزان سم مصرفی، زمان مصرف و دوره کارنس ثبت می شود و امکان رهگیری محصولات از مزرعه تا سفره فراهم می گردد. وی ادامه داد: همزمان با اجرای این طرح، سامانه ای برای مدیریت هوشمند مصرف سموم کشاورزی درحال طراحی است که با هدف کاهش مصرف بی رویه و محدودسازی دسترسی به سموم بدون مجوز عمل خواهدنمود. این سامانه با نظارت دقیق، از ورود سموم خارج از ضوابط به چرخه تولید جلوگیری می کند. کلبعلی اضافه کرد: آموزش بهره برداران یکی از ارکان اصلی این برنامه ها است. کشاورزان در قالب دوره های آموزشی با اصول مصرف بهینه سموم، رعایت زمان برداشت و استانداردهای ایمنی محصول آشنا می شوند تا از ورود محصولات پُرریسک به بازار جلوگیری شود. وی با اشاره به ضرورت هماهنگی بین بخشی در اجرای موفق این طرح ها تاکید کرد: همکاری نزدیک با سازمان جهاد کشاورزی، سازمان ملی استاندارد و سایر دستگاه های نظارتی برای دستیابی به ایمنی پایدار محصولات غذایی ضرورت دارد. کلبعلی اشاره کرد: مجموعه این اقدامات قسمتی از راهبرد کلان سازمان غذا و دارو در راستای صیانت از سلامت عمومی و پیشرفت امنیت غذایی کشور است و نقش برجسته ی در کاهش مخاطرات ناشی از باقیمانده سموم ایفا می کند.
منبع: snacu.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب